AFDD+ τηςEaton AFDD+ τηςEaton

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

AFDD+ τηςEaton



Το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της προστασίας: Η Eaton παρουσιάζει την AFDD+, μια συσκευή εντοπισμού ηλεκτρικού τόξου με ενσωματωμένο MCB/RCD.

Γνωρίζατε ότι περίπου το ένα τρίτο όλων των αστικών πυρκαγιών προκαλούνται από ηλεκτρολογικό υλικό; Τα επονομαζόμενα ηλεκτρικά τόξα αποτελούν την πιο συχνή αιτία πυρκαγιάς. Υπάρχουν δύο τύποι ηλεκτρικών τόξων: σειριακά και παράλληλα. Τα σειριακά ηλεκτρικά τόξα προκύπτουν λόγω παραγόντων που περιλαμβάνουν φθαρμένη καλωδίωση, ηλεκτρικά καλώδια που έχουν υποστεί υπερθέρμανση ή καταπόνηση, φθαρμένη ηλεκτρική μόνωση, χαλαρούς συνδέσμους ή επαφές και ελαττωματικές ηλεκτρικές συσκευές.
 
Οι παραδοσιακές συσκευές προστασίας όπως οι RCD και MCB τις περισσότερες φορές δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν ηλεκτρικά τόξα.
 Κατά συνέπεια, η εγκατάσταση συσκευών εντοπισμού ηλεκτρικού τόξου (AFDD) συνιστάται βάσει του διεθνούς προτύπου IEC 60364 (Τμήμα 4-42). Μερικές χώρες έχουν υλοποιήσει εθνικούς κώδικες που απαιτούν τη χρήση τους σε συγκεκριμένες περιστάσεις, που τις καθιστούν εν μέρει υποχρεωτικές.

 Στη Γερμανία αυτό το ζήτημα έχει ρυθμιστεί με το πρότυπο DIN VDE 0100-420:2016-02 εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Οι AFDD συνιστώνται ιδιαίτερα για κτίρια όπου οι άνθρωποι μένουν προσωρινά ή μόνιμα, κτίρια με αναντικατάστατα αγαθά (π.χ. μουσεία) ή αγαθά υψηλής αξίας, καθώς και κεντρική υποδομή που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια.

Η AFDD+ της Eaton είναι κάτι περισσότερο από μια AFDD.
 Είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα προστασίας 3 σε 1 με συσκευή ανίχνευσης ηλεκτρικού τόξου με ενσωματωμένο MCB/RCD.

 Με αυτόν τον τρόπο προστατεύει ανθρώπους, ιδιοκτησία και περιουσιακά στοιχεία από κίνδυνο πυρκαγιάς που προκαλούν τα ηλεκτρικά τόξα.

 Η ΕΑΤΟΝ δημιουργεί μια μεγάλη παλέτα AFDDs (μερικές δεκάδες με βάση τον κατάλογο προϊόντων της) με ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας από 10 μέχρι 40 Α, με χαρακτηριστικές μικροαυτομάτων Β ή C, με ονομαστικά διαφορικά ρεύματα 10 ή 30 mA σε τύπους Α και ΑC και με ρεύματα αντοχής σε βραχυκύκλωμα 6kA και 10 kA. 

Ηλεκτρολογική σύνδεση των AFDDs
Η είσοδος τροφοδοσίας και η έξοδος της γραμμής είναι καθορισμένη. Οι Κλέμενς ουδετέρου και φάσης επιλέγονται ελεύθερα.

 Οι AFDDs της ΕΑΤΟΝ δίδουν ξεχωριστή ένδειξη αν η απόζευξη έγινε από την AFDD ή από τον μικρουτόματο ή από τη διάταξη διαφορικού ρεύματος. 
Ειδικος δείκτης που βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά της θήκης AFDD +.


 Εάν ανάβει πράσινο - όλα είναι εντάξει,



 αν είναι κόκκινο - θα πρέπει να καλέσετε αμέσως έναν ηλεκτρολόγο.

Ο εσωτερικός έλεγχος καλής λειτουργίας των AFDDs της ΕΑΤΟΝ γίνεται αυτόματα.
 Με το μπουτόν TEST πρέπει να δοκιμάζεται από το χρήστη η λειτουργία της διάταξης διαφορικού ρεύματος κάθε εξάμηνο.

Αυτό το νέο στοιχείο εντοπίζει πρότυπα υψηλής συχνότητας σε τελικά κυκλώματα που υποδεικνύουν την ύπαρξη ενός ηλεκτρικού τόξου και θα απενεργοποιεί αυτόματα το τελικό κύκλωμα.

Ασφάλεια και άνεση συνδυάζονται χάρη σε αυτή την έξυπνη τεχνολογία.

 Μια AFDD+ μπορεί να αξιολογήσει τα σήματα του ρεύματος για να παρέχει ευαίσθητη ανίχνευση ρευμάτων διαρροής και διασφάλιση ότι άλλα σήματα υψηλής συχνότητας στο δίκτυο, όπως το άνοιγμα και το κλείσιμο των επαφών ή στους ηλεκτρικούς κινητήρες των συσκευών, δεν παρεμβάλλονται με την ικανότητα εντοπισμού και ως εκ τούτου αποφεύγουν την ενεργοποίηση λόγω διαταραχής.

Με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, η AFDD+ είναι πιο ακριβής σε σχέση με τα όσα απαιτούν τα πρότυπα των προϊόντων. Επιπροσθέτως, προσφέρει εύκολο εντοπισμό βλάβης με την ένδειξη του τύπου της βλάβης που προκάλεσε την ενεργοποίηση της συσκευής.
 Αυτός ο 3 σε 1 συνδυασμός κάνει την AFDD+ της Eaton όχι μόνο οικονομική αλλά και ισχυρή, αξιόπιστη και εύκολη στην εγκατάσταση.