Drives ACS880 της ΑΒΒ Drives ACS880 της ΑΒΒ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Drives ACS880 της ΑΒΒ

  
 Η ΑΒΒ δημιούργησε το πρώτο της portfolio με AC drives χαμηλής τάσης, βασισμένο στην αρχιτεκτονική ‘’all compatible’’.
 Οι AC μετατροπείς χαμηλής τάσης θα χρησιμοποιούν την ίδια οθόνη ελέγχου, θα έχουν κοινή δομή παραμέτρων, ταυτόσημα γενικά χαρακτηριστικά και εργαλεία software.

Η νέα αρχιτεκτονική θα εφαρμόζεται τόσο στα βιομηχανικού τύπου όσο και στα τυποποιημένα drive της ΑΒΒ.
Οι πιο πρόσφατοι βιομηχανικοί μετατροπείς της σειράς ACS880 της ΑΒΒ είναι από τους πρώτους που βασίζονται σε αυτή τη φιλοσοφία.
 Τα  drive ειναι ικανά να αντιμετωπίζουν κάθε εφαρμογή και απαίτηση σε οποιαδήποτε βιομηχανία
Διαβάστε ακόμη  Ηλεκτρικό σχέδιο γερανογέφυρας

Τα drive έχουν εφαρμογή σε γερανούς και ναυτιλιακά βαρούλκα.


Οι μετατροπείς μαζί με το πρόγραμμα ελέγχου γερανών μπορούν να λειτουργήσουν είτε αυτόνομα είτε σε μοτίβο master-follower.

Λειτουργώντας αυτόνομα, ο μετατροπέας χρησιμοποιείται απλά για τον ανεξάρτητο έλεγχο των κινήσεων του γερανού.

Σε μοτίβο master-follower αρκετοί μετατροπείς συνδέονται μεταξύ τους και ένας από όλους λειτουργεί ως οδηγός των υπολοίπων.

 Κάτι τέτοιο επιτρέπει το συντονισμό και το μοίρασμα του φορτίου σε διάφορους κινητήρες που είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο σύστημα.

H δυνατότητα της εναλλαγής μεταξύ του μοτίβου master, follower και standby διασφαλίζει ότι τα μοτίβα δεν είναι παγιωμένα αλλά μπορούν να αλλαχθούν κατά βούληση, απλά μέσω ενός διακόπτη επιλογής σε κάθε μετατροπέα.

 Κάτι τέτοιο προσφέρει στην εφαρμογή γερανών υψηλό επίπεδο εφεδρείας.

Έλεγχος ταλάντευσης

Tο πρόγραμμα ελέγχου ταλάντευσης για γερανούς εσωτερικών χώρων παρέχει μια ενσωματωμένη λύση για την πρόληψη της ταλάντευσης του φορτίου.
 Το πρόγραμμα αυτό υπολογίζει τη σταθερά χρόνου της ανύψωσης, μέσω της συνεχούς μέτρησης της θέσης του και των χαρακτηριστικών του φορτίου του και αναλύει τις συνιστώσες της ταχύτητας ταλάντευσης και της γωνίας, ώστε να υπολογιστεί η ταχύτητα αντιστάθμισης για τις περιπτώσεις των μεγάλων, σε απόσταση, κινήσεων του γερανού. Οι εξωτερικοί αισθητήρες δεν είναι απαραίτητοι, γιατί το ενσωματωμένο πρόγραμμα ελέγχου ταλάντευσης πραγματοποιεί την αντίστοιχη λειτουργία.


                                     Γερανός χειρισμού αποβλήτων

Η χρήση του ελέγχου γερανών ως βάση για τον έλεγχο των βαρούλκων

Τα ναυτιλιακά βαρούλκα έχουν πολλές ομοιότητες με τους γερανούς, αναφορικά με τις απαιτήσεις ελέγχου.

 Οι βιομηχανικοί μετατροπείς ACS800 με πιστοποίηση για ναυτιλιακή χρήση, παρέχουν την ιδανική πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός προγράμματος ελέγχου των βαρούλκων. Τα παραπάνω ενσωματώνουν όλες τις λειτουργίες που συνήθως απαιτούνται για τέτοιου είδους εφαρμογές. 

Το εν λόγω πρόγραμμα ελέγχου συνήθως χρησιμοποιείται σε βαρούλκα για άγκυρες, σε εφαρμογές auto-mooring, σε βαρούλκα ράμπας τύπου roll-on, roll-off κλπ
Το  παρακάτω βίντεο παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά των μονάδων  ACS880 για βαρούλκα.


Το πρόγραμμα ελέγχου των βαρούλκων έχει ενσωματωμένα χαρακτηριστικά που αντικαθιστούν πχ. την ανάγκη για τα παραδοσιακά, δαπανηρά υδραυλικά συστήματα ελέγχου βαρούλκων.
 Αυτό περιορίζει τα υψηλά κόστη συντήρησης και τις ανεπάρκειες της απόδοσης, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη λειτουργική ασφάλεια και τη γενική αξιοπιστία του όλου συστήματος.
 
Η λειτουργία ελέγχου της άγκυρας αποτελεί το τέλειο παράδειγμα για τις ενσωματωμένες λειτουργίες του προγράμματος ελέγχου βαρούλκων. Αυτές περιλαμβάνουν και τη λειτουργία ανίχνευσης ολίσθησης, μέσω της οποίας ανιχνεύεται οποιαδήποτε υπερφόρτιση στην αλυσίδα σε περίπτωση που πχ. η άγκυρα σκαλώσει κάπου κατά το σήκωμά της. 

Αυτό το σύντομο βίντεο εξηγεί τις βασικές λειτουργίες των μονάδων ACS880 για γερανογέφυρες.
 Ο έλεγχος συγχρονισμού άξονα αντίθετης κατεύθυνσης και κύριου / οριζόντιας ατράκτου αντιπροσωπεύονται ως παραδείγματα πλήρους λειτουργικότητας του λογισμικού ελέγχου γερανού.



Διαβάστε περισσότερα