Ποιο είναι το καλύτερο δράπανο ή κατσαβίδι με μπαταρία ? Ποιο είναι το καλύτερο δράπανο ή κατσαβίδι με μπαταρία ?

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Ποιο είναι το καλύτερο δράπανο ή κατσαβίδι με μπαταρία ?


Το να βρει κανείς το καλύτερο εργαλείο για τις ανάγκες του μπορεί να είναι μια υπόθεση δύσκολη.
 Οι κατασκευαστές εργαλείων αρέσκονται στο να μας μπερδεύουν με διάφορες νέες δυνατότητες και πλεονεκτήματα, υψηλότερες ενδείξεις ταχύτητας και ροπής, μεγαλύτερες ικανότητες και νέες μπαταρίες.



Έτσι, πρέπει να ξέρεις τον τύπο του εργαλείου που θα χρειαστείς.

Θα τρυπάς τσιμέντο ή μόνο ξύλο; Θα χρειάζεται να βιδώνεις μικρές βίδες σε μαλακό ξύλο ή μεγάλες βιομηχανικές βίδες σε σκληρό ξύλο;
 Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος δράπανου ή κατσαβιδιού για κάθε εργασία;

 Γι’ αυτό χωρίσαμε τα δράπανα σε τρεις κατηγορίες:
Κρουστικά δραπανοκατσάβιδα
Δραπανοκατσάβιδα
Παλμικά κατσαβίδια

Ρίξε μια ματιά στον οδηγό μας, όπου σημειώνουμε μερικά από τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα σε κάθε κατηγορία, τις βασικές προδιαγραφές που πρέπει να σκεφτείς και μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά.

Τα κρουστικά δραπανοκατσάβιδα
 
Τα κρουστικά δραπανοκατσάβιδα έχουν τρεις δυνατότητες:
Το άνοιγμα τρύπας σε ξύλο και μέταλλο.
Το βίδωμα.
Το άνοιγμα τρύπας σε τσιμέντο και πέτρα με την κρουστική λειτουργία.

Συνήθως, ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο θα προσφέρει τουλάχιστον δύο αλλά μερικές φορές τρεις ταχύτητες:
Χαμηλές ταχύτητες για εφαρμογές υψηλής ροπής, όπως το βίδωμα.
Οι υψηλότερες ταχύτητες είναι για εφαρμογές όπως το τρύπημα μετάλλου ή ξύλου.

Η κρουστική λειτουργία σε ένα δραπανοκατσάβιδο προσθέτει «χτυπήματα» στο τρύπημα, που σου επιτρέπει να τρυπήσεις τσιμέντο ή πέτρα.

Να έχεις το νου σου στην κατασκευή του δραπανοκατσάβιδου. Αφού θα το χρησιμοποιείς για πιο σκληρές εργασίες, θα θες να διαλέξεις ένα δραπανοκατσάβιδο καλής κατασκευής, με μεταλλικό σφιγκτήρα ή μεταλλικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Τα δραπανοκατσάβιδα

    

Τα δραπανοκατσάβιδα τυπικά προσφέρουν δύο δυνατότητες:
Το άνοιγμα τρύπας σε ξύλο και μέταλλο.
Το βίδωμα.

Συχνά θα είναι εξοπλισμένα με δύο ταχύτητες και πολλαπλές ρυθμίσεις ροπής, αν και η ροπή δε θα είναι τόσο υψηλή όσο εκείνη που συναντάται είτε σε ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο είτε σε ένα παλμικό κατσαβίδι.

Όταν διαλέγεις ένα δραπανοκατσάβιδο, παρατήρησε την ικανότητά του όσον αφορά τη διάμετρο των τρυπών και επίσης την υψηλότερη ρύθμιση ροπής, καθώς αυτό καθορίζει τα είδη των υλικών στα οποία μπορείς να δουλέψεις.

Ακόμα, δώσε προσοχή στην μπαταρία που δίνεται με το μηχάνημα. Όσο περισσότερο το Ah της μπαταρίας, τόσο περισσότερο θα δουλεύει το δράπανο ανάμεσα στις φορτίσεις. Και με όσο λιγότερες φορτίσεις επιβαρύνεις την μπαταρία, τόσο περισσότερο θα κρατήσει.
Το παλμικό κατσαβίδι
    

Ένα παλμικό κατσαβίδι θα έχει έναν εξάγωνο σφιγκτήρα (ή κάτι παρόμοιο). Αυτός είναι ένας μηχανισμός γρήγορης απελευθέρωσης που διαφέρει από τους σφιγκτήρες που βρίσκονται στα δραπανοκατσάβιδα.

 Ένας εξάγωνος σφιγκτήρας δέχεται εξάγωνα κομμάτια κατσαβιδιού, καθώς ένα παλμικό κατσαβίδι είναι βασικά σχεδιασμένο να βιδώνει βίδες σε δύσκολες εργασίες. Παρόλα αυτά, με το κατάλληλο κομμάτι, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σε κάποιες εργασίες τρυπήματος.

Το σημαντικό χαρακτηριστικό των παλμικών κατσαβιδιών είναι η υψηλή ροπή. Ένα τυπικό παλμικό κατσαβίδι βγάζει υψηλότερα επίπεδα ροπής ακόμα και από τα καλύτερα κρουστικά δραπανοκατσάβιδα.

Πάλι, όταν επιλέγεις ένα παλμικό κατσαβίδι, παρατήρησε την μπαταρία και γενικά την κατασκευή του εργαλείου.