Έλεγχος φωτισμού με ηλεκτρονόμο Έλεγχος φωτισμού με ηλεκτρονόμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Έλεγχος φωτισμού με ηλεκτρονόμο



Σε ένα κατάστημα όπου τα φορτία είναι μεγάλα (πολλά φωτιστικά σώματα), τον φωτισμό τον  χωρίζουμε σε 3 ομάδες, όπου η κάθε μια τροφοδοτείται από τις φάσεις L1 ,L2 ,L3 του δικτύου αντίστοιχα.


Ανάλογα με την ισχύ των φωτιστικών επιλέγεται κατάλληλος ηλεκτρονόμος όπως της παραπάνω φωτογραφίας του οποίου οι επαφές καλύπτουν τη συνολική ισχύ και επιπρόσθετα παρέχει και τη δυνατότητα του τηλεχειρισμού.


Λειτουργία κυκλώματος
Για να ανάψουν τα φώτα, οι τρεις φάσεις του δικτύου L1 ,L2 ,L3 θα πρέπει να τροφοδοτήσουν τις αντίστοιχες ομάδες των φωτιστικών Φ1,Φ2,Φ3.
Διαβάστε ακόμη...Ηλεκτρικό σχέδιο ενός χρονοδιακόπτη με αυτόματη και χειροκίνητη λειτουργία.
Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να κλείσουν οι κύριες επαφές του ηλεκτρονόμου.
Αυτό γίνεται, όταν ρεύμα διαρρέει το πηνίο του, μέσω του διακόπτη Δ.

Εάν θέλουμε να σβήσουν τα φώτα, θέτουμε το διακόπτη εκτός λειτουργίας (θέση OFF), ο Η/Ν τότε απενεργοποιείται, ανοίγουν οι κύριες επαφές του με αποτέλεσμα τη διακοπή της τροφοδοσίας των λαμπτήρων.

Παρατήρηση: 
Η ενεργοποίηση του ηλεκτρονόμου εκτός της χρήσης του διακόπτη Δ μπορεί να γίνει με την κατάλληλη εντολοδότηση επαφής χρονοδιακόπτη.



Δηλαδή τα φωτιστικά θα ανάβουν και θα σβήνουν σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές παραμένοντας σε λειτουργία ανάλογα με το επιθυμητό χρονικό διάστημα.