Ο Ρόλος της Παρακολούθησης και του Ελέγχου της Λειτουργίας του Δικτύου στην Ομαλή Μετάβαση από Παθητικά σε Ενεργά ‘Εξυπνα Ηλεκτρικά Δίκτυα Διανομής Ο Ρόλος της Παρακολούθησης και του Ελέγχου της Λειτουργίας του Δικτύου στην Ομαλή Μετάβαση από Παθητικά σε Ενεργά ‘Εξυπνα Ηλεκτρικά Δίκτυα Διανομής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Ο Ρόλος της Παρακολούθησης και του Ελέγχου της Λειτουργίας του Δικτύου στην Ομαλή Μετάβαση από Παθητικά σε Ενεργά ‘Εξυπνα Ηλεκτρικά Δίκτυα Διανομής

 

Η αυξανόμενη διείσδυση μονάδων Διανεμημένης Παραγωγής έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο σε επίπεδο μέσης όσο και σε επίπεδο χαμηλής τάσης.
Ειδικότερα, κατά την τελευταία δεκαετία, η εντατική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η επένδυση σε νέες τεχνολογίες για τον εκσυγχρονισμό των (υπο)δομών των δικτύων έχουν σηματοδοτήσει τη μετάβαση από τα Παθητικά στα Έξυπνα Ενεργά Δίκτυα Διανομής.

 
 
 Μια τέτοια εξέλιξη προκαλεί σημαντικές αλλαγές στις επιχειρησιακές πρακτικές των διαχειριστών του δικτύου διανομής, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τις αυξανόμενες προκλήσεις που προκαλούνται από τον έντονα δυναμικό χαρακτήρα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 Συγκεκριμένα, αυτή η μετάβαση οδηγεί σε:
 * συχνές παραβιάσεις των λειτουργικών περιορισμών των δικτύων (π.χ. μη επιτρεπτές τιμές τάσης ή/και φόρτισης των γραμμών)
* υψηλότερα και μη προβλέψιμα δυναμικά φαινόμενα (π.χ. μετάβαση από διασυνδεδεμένη λειτουργία σε λειτουργία νησιδοποίησης)
* αδυναμία εντοπισμού θέσης και είδους ηλεκτρικών σφαλμάτων και
 * περιορισμένο αριθμό ελέγξιμων μονάδων Διανεμημένης Παραγωγής

Επομένως, οι διαχειριστές του δικτύου διανομής καλούνται να επενδύσουν στην ενίσχυση του δικτύου, καθώς επίσης να εισαγάγουν μηχανισμούς παρακολούθησης, σε πραγματικό χρόνο, της κατάστασης και λειτουργίας του.

Η εκτίμηση της κατάστασης των ηλεκτρικών δικτύων είναι ένα βασικό και απαραίτητο εργαλείο για το Σύστημα Διαχείρισης του Δικτύου, προκειμένου να επιτευχθούν οι εξής στόχοι: βέλτιστος έλεγχος τάσης/ισχύος/συμφόρησης των γραμμών, σχεδιασμός σύγχρονων συστημάτων προστασίας και ελαχιστοποίηση απωλειών

Short Bio Η Στυλιανή Σαρρή γεννήθηκε το 1986 στη Λάρισα και μεγάλωσε στην Ξάνθη.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τα έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα, την παρακολούθηση και τον έλεγχο της λειτουργίας των δικτύων με έμφαση στην εκτίμηση κατάστασης ενεργών δικτύων διανομής, καθώς επίσης και την μοντελοποίηση σε πραγματικό χρόνο.





Πήρε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2011 και το Διδακτορικό της Δίπλωμα από το École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) της Ελβετίας το 2015.
Από το Δεκέμβριο του 2015 εργάζεται ως ερευνητική συνεργάτης στο εργαστήριο Distributed Electrical Systems Laboratory (DESL) του EPFL.