Ημερίδα με θέμα: "Η νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας: Προκλήσεις και προοπτικές" Ημερίδα με θέμα: "Η νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας: Προκλήσεις και προοπτικές"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Ημερίδα με θέμα: "Η νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας: Προκλήσεις και προοπτικές"

   

 

Ημερίδα με θέμα: "Η νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας: Προκλήσεις και προοπτικές" διοργανώνει η ΕΛΕΤΑΕΝ την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, 10:00-16:00, στο χώρο της έκθεσης Verde.Tec στο MEC Παιανίας.

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση εδώ:
programma_hmeridas_eletaen_verde_tec_mec_paianias_03032017.pdf

Στο κείμενο της πρόσκλησης για την ημερίδα, η ΕΛΕΤΑΕΝ σημειώνει τα εξής:

"Το 2017 έφερε μαζί του τη νέα πραγματικότητα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικά τον κλάδο Α.Π.Ε., αυτήν που γεννήθηκε με το Ν. 4414/2016, προϊόν των Κατευθυντήριων Γραμμών για τις Κρατικές Ενισχύσεις στους τομείς τους Περιβάλλοντος και της Ενέργειας από την ΓΔ Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον κλάδο μας από το 1994.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ, ήδη από την περίοδο της διαβούλευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη θέσπιση των Κατευθυντήριων Γραμμών, έχει ασχοληθεί με την αρμόζουσα σοβαρότητα με τη νέα αυτή πραγματικότητα, έχει αναθέσει την εκπόνηση ειδικής μελέτης και έχει καταθέσει επανειλημμένα συγκεκριμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις.

Σήμερα παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση και η πλήρης εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου που ορίζει ο Ν.4414/2016. Αυτό απαιτεί δημόσια και διεξοδική συζήτηση για τις επικείμενες εφαρμοστικές υπουργικές και διοικητικές αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς και πάνω από όλα την επίλυση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στο κυρίαρχο ζήτημα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα νέα έργα από το 2017.

Θέματα στα οποία πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις ώστε να υπάρχει ένας σαφής και ορατός σε όλους οδικός χάρτης υλοποίησης των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ελπίζουμε πως ο διάλογος στην Ημερίδα μας, θα συμβάλλει ακριβώς σε αυτό, οδηγώντας στην διαμόρφωση ενός όσο πιο φιλικού προς τις ιδιαιτερότητες της αιολικής τεχνολογίας περιβάλλοντος και θα συνεισφέρει στην απογείωση ενός κλάδου που έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την εθνική οικονομία, να προστατέψει το περιβάλλον και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής".