Δείτε το ρομπότ Καφετζή Δείτε το ρομπότ Καφετζή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Δείτε το ρομπότ Καφετζή


  

Αν η ρομποτική καταφέρει να «αναπαράγει» τα ανθρώπινα χέρια, τότε τα ανθρωποειδή ρομπότ θα μπορέσουν να μιμηθούν όλες τις κινήσεις και να χειριστούν αντικείμενα με την ίδια επιδεξιότητα.

Ωστόσο, πιο ρεαλιστικός στόχος στην επίτευξη της δημιουργίας ενός ανθρώπου - ρομπότ, θα ήταν να είναι ικανό τουλάχιστον σε πρώτη φάση, να βοηθήσει ανθρώπους σε καθημερινές εργασίες.


Η Ρομποτική είναι ο κλάδος της επιστήμης που μελετά τις μηχανές εκείνες που μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο στην εκτέλεση μιας εργασίας, η οποία συνδυάζει τη φυσική δραστηριότητα με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ένα τέτοιο χέρι όμως, με «ανθρώπινη» όψη, είναι σε θέση να χειριστεί κάθε είδους αντικειμένο;

«Είμαστε πίσω ακόμη, έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε», λέει ο Véronique Perdereau, ερευνητής ρομποτικής στο Ινστιτούτο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής (ISIR), του Παρισιού, ο οποίος συνεχίζει τις μελέτες του και τα πειράματα στο συγκεκριμένο επίτευγμα προκειμένου να κάνει τη ζωή μας πιο άνετη.
Το ρομποτικό χέρι που θεωρείται -και είναι- ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά επιτεύγματα στον κόσμο, σχεδιάστηκε να μπορέσει κάποια στιγμή, να κάνει και πιο δύσκολα πράγματα και παράλληλα να κάνει εργασίες που απαιτούν δύναμη.

Σε αυτό το παρισιανικό εργαστήριο, το «χέρι – Σκιά», που σχεδιάστηκε από μια βρετανική εταιρεία, έχει την πιο προηγμένη τεχνολογία στον κόσμο και αισθητικά αγγίζει το τέλειο.

Μέχρι στιγμής βέβαια, έχει προγραμματιστεί να ετοιμάζει καφέ και να παίζει εικονικό πιάνο.

Δείτε το βίντεο!