Οι κυκλοφορητές Lowara Ecocirc Οι κυκλοφορητές Lowara Ecocirc

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Οι κυκλοφορητές Lowara Ecocirc




Με την ενεργειακή κατανάλωση σε σπίτια, καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους, βιομηχανίες και κτίρια να αυξάνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια το ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας γίνεται όλο και πιο επιτακτικό. Το απόλυτο στοίχημα είναι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης χωρίς τη στέρηση του σύγχρονου τρόπου ζωής.

 Ζητούμενο είναι και η μείωση των εξόδων για ηλεκτρισμό καθώς οι λογαριασμοί ηλεκτρικού φουσκώνουν από την όλο και μεγαλύτερη χρήση συσκευών. Έχετε σκεφτεί πόσα χρήματα δαπανώνται για την θέρμανση;
  


Περίπου το 10-15% της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρισμού οφείλεται στους κυκλοφορητές θέρμανσης. Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία αποτελείται κυρίως από κυκλοφορητές τριών ταχυτήτων. Όσο πιο πολύ λειτουργεί η θέρμανση τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνεται από ενεργοβόρους κυκλοφορητές.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, έθεσαν σε εφαρμογή τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες Eco-Design Directive και Erp-Directive EC 641/2009. Η υποχρεωτική εφαρμογή τους ξεκίνησε από το 2013 και επεκτάθηκε το 2015 με στόχο την σημαντική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.
      
Τι λέει αυτή η οδηγία; Αναφορικά με τους κυκλοφορητές απαιτείται η περαιτέρω ενεργειακή αποτελεσματικότητά τους για την μείωση της κατανάλωσης. Όσο πιο χαμηλός είναι ο δείκτης ΕΕΙ (που καθορίζει την ενεργειακή κλάση), τόσο πιο αποδοτικός είναι ο κυκλοφορητής. Από το 2013 ο δείκτης ΕΕΙ για την κατηγορία Α-class έθεσε ως στάνταρντ χαμηλότερες τιμές και έπεσε από το 0,4 στο 0,27 ενώ από την 1η Αυγούστου 2015 έπεσε σε κάτω από 0,23 για τους νέους κυκλοφορητές. Από την 1η Ιανουαρίου 2020 η αντικατάσταση κυκλοφορητή θα πρέπει να έχει δείκτη υποχρεωτικά κάτω από το 0,23. Επίσης από το 2013 και μετά επιτρέπεται μόνο η πώληση κυκλοφορητών Α-class ενώ άλλαξε και ο τρόπος υπολογισμού του δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι πλέον είναι αδύνατη η σύγκριση μεταξύ παλιών και νέων κυκλοφορητών.

Στο πεδίο της αγοράς κυκλοφορητών μέχρι σήμερα υπήρχε είτε η επιλογή αγοράς πιο οικονομικού και μη αποτελεσματικού κυκλοφορητή με υψηλή κατανάλωση ενέργειας ή η επιλογή υψηλής απόδοσης αντλίας η οποία κόστιζε αρκετά αλλά ταυτόχρονα έκανε κάποια εξοικονόμηση ενέργειας.

Με βάση τις νέες προδιαγραφές που θέτουν οι Νέες Ευρωπαϊκές Οδηγίες η Xylem παρουσιάζει τη νέα σειρά Lowara Ecocirc κάνοντας την δική της πρόταση στον χώρο των κυκλοφορητών που συνδυάζει το χαμηλό κόστος με την εξοικονόμηση ενέργειας.
   

 Όλα τα μοντέλα Lowara Ecocirc έχουν δείκτη ΕΕΙ χαμηλότερο από 0,23 ενώ συνδυάζουν προηγμένης τεχνολογίας σχεδιασμού, υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα η οποία έχει τα παρακάτω βασικά χαρακτηριστικά:
 

* Σχεδιασμός σφαιρικού ρότορα: Το ζεύγος ρότορα / πτερυγίου σε συνδυασμό με τεχνολογία κίνησης μέσω μόνιμων μαγνητών είναι το μόνο κινούμενο μέρος του κυκλοφορητή. Οι κυκλοφορητές σφαιρικού ρότορα δεν έχουν άξονα και συνεπώς λειτουργούν αθόρυβα σε όλη την διάρκεια της ζωής τους.

 


* Επαναστατική τεχνολογία Anti-blockη οποία διαχωρίζει πλήρως τον μαγνητικό θάλαμο από ταάλατα και την λάσπη που υπάρχουν στο υγρό ανακυκλοφορίας και μπορεί να μπλοκάρουν ή να καταστρέψουν τον κυκλοφορητή. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μπλοκάρισμα του ρότορα, το λογισμικό κινεί και δονεί τον ρότορα προσπαθώντας να επιτύχει την απεμπλοκή του.

* Εύκολος χειρισμός με διπλής λειτουργικότητας επιλογέα. Χειροκίνητη λειτουργία σταθερών στροφών (λευκό Led), αυτόματη λειτουργία βάσει διαφορικής πίεσης (μπλέ Led).

* Η ενσωματωμένη προστασία υπερθέρμανσης μειώνει αυτόματα την λειτουργία του κυκλοφορητή ή και τον σταματά πλήρως, επανεκκινώντάς τον αργότερα ώστε να προστατεύσει τα ηλεκτρονικά και το κουζινέτο από εν ξηρώ λειτουργία.

* Ο δακτύλιος σύνδεσης του κινητήρα με το σώμα επιτρέπει στον κινητήρα να περιστρέφεται 360ο. Με αυτόν τον τρόπο η θέση της ηλεκτρικής σύνδεσης αλλά και του επιλογέα προσαρμόζεται πολύ εύκολα.

* 2 μέτρα προσυναρμολογημένο καλώδιο ηλεκτρικής παροχής.

* Αυτόματος εξαερισμός μέσω προγράμματος χωρίς την χρήση εργαλείων.

Ο πρώτος ξεκάθαρος στόχος είναι η υψηλή αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχει κάθε κυκλοφορητής: Να ανακυκλοφορεί αποτελεσματικά το νερό και να λειτουργεί εύρυθμα.

Ο δεύτερος ξεκάθαρος στόχος είναι το λεγόμενο «έξυπνο» κόστος με αντίστοιχη απόδοση που δεν επιτρέπει επιπλέον κόστη. Άρα ένας αξιόπιστα υψηλής απόδοσης κυκλοφορητής που μεγιστοποιεί την λειτουργία με ταυτόχρονη ταχύτατη απόσβεση των δαπανηθέντων χρημάτων.

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που δικαιολογούν την ονομασία Ecocirc για αυτόν τον κυκλοφορητή. Οι υψηλής αποδοτικότητας κυκλοφορητές της Lowara είναι από τα πλέον επιτυχημένα προϊόντα της και ήδη από το 2009 συγκαταλέγεται ως μία από τις πλέον πρωτοποριακές Ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής κυκλοφορητών κορυφαίας απόδοσης.

Οι κυκλοφορητές Ecocirc έχουν βραβευτεί ως «το καλύτερο προϊόν του έτους 2013» στα Plus X Awards.
 



ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙΣ ΕΩΣ 90% ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Οι κυκλοφορητές θέρμανσης έχουν κάνει εκπληκτικά τεχνολογικά άλματα τα τελευταία χρόνια. Η νέα υψηλής απόδοσης αντλία Lowara Ecocirc από την Xylem εξοικονομεί έως και 90% ενεργειακή κατανάλωση σε σχέση με τους παλιούς κυκλοφορητές.

Ανάλογα με το κόστος αγοράς και τοποθέτησης ο νέος κυκλοφορητής Lowara Ecocirc αποπληρώνει την αξία του σε διάστημα μόλις 2-3 ετών από την αγορά του λόγω της δραστικής μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της χρήσης του.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνετε την έξυπνη κίνηση και να αλλάξετε τους σημερινούς κυκλοφορητές θέρμανσης με τον νέο Lowara Ecocirc ακόμα και αν λειτουργούν κανονικά καθώς με την εγκατάσταση τους θα αρχίσει αμέσως η εξοικονόμηση χρημάτων από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού άρα και η απόσβεση των χρημάτων αγοράς.

Οι κυκλοφορητές Lowara Ecocirc μπορούν να εγκατασταθούν σε οικίες, κτίρια, επαγγελματικούς χώρους, βιομηχανίες, αγροτικούς χώρους. Η σειρά κυκλοφορητών υψηλής απόδοσης για εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης με κινητήρες μονίμων μαγνητών, τεχνολογίας ECM (Electronically Commutated Motors), περιλαμβάνουν τις σειρές Lowara Basic, Lowara Premium, Lowara XL και Lowara XLplus.