ABB IoT οι κινητήρες που μιλάνε ABB IoT οι κινητήρες που μιλάνε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

ABB IoT οι κινητήρες που μιλάνε





Μέχρι τώρα, η παρακολούθηση και η προληπτική συντήρηση των κινητήρων χαμηλής τάσης υπήρξε χρονοβόρα και δαπανηρή.

Η νέα τεχνολογία της ΑΒΒ μετατρέπει απλούς κινητήρες σε IoT κινητήρες - ευφυείς μηχανές που σας πουν όταν χρειάζονται συντήρηση.






Έξυπνοι αισθητήρες που συνδέονται άμεσα με τον κινητήρα όσον αφορά τη λειτουργία και την κατάσταση των παραμέτρων μέσω ασύρματης μετάδοσης.





Η πρωτοποριακή τεχνολογία αισθητήρων προσφέρει εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων όχι μόνο τεράστιες δυνατότητες εξοικονόμησης για τη συντήρηση και την επισκευή, αλλά θα εφεξής επίσης να είναι εύκολο να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ των πραγμάτων, υπηρεσιών και ανθρώπων (IoTSP) ... για τα εκατομμύρια  κινητήρων.

Η IoTSP είναι ιδέα της ΑΒΒ για τη διευκόλυνση των πελατών της για να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες της ψηφιοποίησης. Με τη νέα λύση, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η IoTSP.





Ο έξυπνος αισθητήρας παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και την κατάσταση παραμέτρους, όπως δόνηση, η θερμοκρασία ή υπερφόρτωσης και υπολογίζει την κατανάλωση ενέργειας


Τα δεδομένα αναλύονται από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα λογισμικού και παρέχονται στον χειριστή της εγκατάστασης, με τη μορφή των γραφικών για το σχεδιασμό συντήρησης, επιτρέποντας έτσι τη μείωση του χρόνου διακοπής μέχρι 70 τοις εκατό.
Την ίδια στιγμή, η διάρκεια ζωής των κινητήρων μπορεί να παραταθεί έως και κατά 30 τοις εκατό και η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται έως και κατά 10 τοις εκατό, έτσι ώστε η επένδυση σε αυτό το καινοτόμο μορφή της παρακολούθησης της κατάστασης πληρώνει για τον εαυτό της σε λιγότερο από ένα χρόνο.Περισσότερα μετά το άλμα.


"Αυτή η καινοτόμος λύση καθιστά την παρακολούθηση του νέου προτύπου για κινητήρες χαμηλής τάσης κατάσταση», λέει ο Pekka Tiitinen, Πρόεδρος της Διακριτά Αυτοματισμού και κίνησης διαίρεση της ΑΒΒ."Βελτιστοποιημένη χρονοδιαγράμματα συντήρησης να βοηθήσει στη μείωση του κόστους συντήρησης σημαντικά.

 Οι μη προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας μειώνεται σημαντικά ή ακόμη και να εξαλειφθεί εντελώς. Αυξημένη διαθεσιμότητα ενισχύει σημαντικά την παραγωγικότητα των πελατών μας. "
Η καινοτόμος αυτή λύση δεν περιορίζεται σε νέες κινητήρες από την ABB.

 Οι αισθητήρες μπορούν να εγκατασταθούν στο εργοστάσιο ή εκ των υστέρων σε ήδη λειτουργούν κινητήρες χαμηλής τάσης μέσα σε λίγα λεπτά

Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι εγγυημένη ανά πάσα στιγμή με τη νέα τεχνολογία αισθητήρα από την ABB


.Ο αισθητήρας δεν είναι ηλεκτρικά συνδεδεμένο με τον κινητήρα, έτσι ώστε μη εξουσιοδοτημένα μέρη δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον κινητήρα μέσω αυτής της οδού. Οι έξυπνοι αισθητήρες μεταδίδουν ασύρματα τα δεδομένα μέσω πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης σε έναν ασφαλή διακομιστή, όπου αναλύονται με τη χρήση ειδικών αλγορίθμων. Η εφαρμογή του διακομιστή που βασίζεται σε σύννεφο πληροί όλες αυστηρών προδιαγραφών της ΑΒΒ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σύννεφο σε κρυπτογραφημένη μορφή. Το Internet-based πύλη πελάτης χρησιμοποιεί επίσης ένα πρωτόκολλο πρόσβασης βάσει ρόλων για να κάνουν τα δεδομένα με ασφάλεια προσβάσιμα.

Για πάνω από μια δεκαετία, η ΑΒΒ έχει την ενίσχυση των συστημάτων ελέγχου, λύσεις επικοινωνίας, αισθητήρες και λογισμικό για να καταστούν συμβατές με το Ίντερνετ των πραγμάτων , υπηρεσιών και ανθρώπων.

Οι τεχνολογίες αυτές επιτρέπουν στους πελάτες στους τομείς της βιομηχανίας, των τομέων κοινής ωφέλειας και τις υποδομές για να αναλύσουν τα δεδομένα τους πιο έξυπνα και έτσι να βελτιστοποιηθεί η λειτουργική διαχείριση, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα και την ευελιξία. Το προϊόν εισάγεται σε αυτό το δελτίο τύπου και πάλι επεκτείνει τη γκάμα που προσφέρει η ΑΒΒ στον τομέα αυτό.