Τι είναι ο ιονιστής στα κλιματιστικά (air condition) Τι είναι ο ιονιστής στα κλιματιστικά (air condition)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Τι είναι ο ιονιστής στα κλιματιστικά (air condition)



 H τεχνολογία καθαρισµού του κλιµατιζόµενου αέρα αποτελεί έναν συνεχώς βελτιώµενο τοµέα στο χώρο των κλιµατιστικών. Όμως οι σύγχρονες απαιτήσεις άνεσης και υγιεινής κάνουν κάποιους κατασκευαστές να εφοδιάζουν τα κλιματιστικά (air condition) και με ιονιστή.

Τι είναι ο ιονιστής στα κλιματιστικά ?

Ιονιστής είναι το μηχάνημα/εξάρτημα που ιονίζει τον αέρα και με ένα φίλτρο άνθρακα συγκρατεί τον καπνό και τις δυσάρεστες οσμές.

Κάθε κλιματιστικό είναι εφοδιασμένο με βασικά φίλτρα που καθαρίζουν τον κλιματιζόμενο αέρα από σκόνες, οσμές, μικροοργανισμούς κλπ.
 
Η εξέλιξη των προαναφερόµενων φίλτρων οδήγησε αρκετούς κατασκευαστές να εφοδιάσουν τα µοντέλα τους και µε ιονιστή, δηλαδή ένα επιπλέον φίλτρο προηγµένης ηλεκτρονικής τεχνολογίας.

Στην ουσία ο ιονιστής αποτελείται από ένα σύνολο φίλτρων (πχ φίλτρο ενεργού άνθρακα) τα οποία φιλτράρουν τον αέρα (όπως ένας καθαριστής αέρα) και σε συνδυασμό με αυτό, αποβάλλουν θετικά και αρνητικά ιόντα διοχετεύοντάς τα στον αέρα που ρουφάνε. 

Δεν απαιτείται η μόνιμη ενεργοποίηση του ιονιστή, μπορείτε να τον ενεργοποιείτε περίπου μία ώρα στο σύνολο της κάθε ημέρας που χρησιμοποιείται το κλιματιστικό σας.


Γιατί να επιλέξω κλιματιστικό με ιονιστή ;

Οιονιστής συμβάλλει σε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι – οικία ή τον επαγγελματικό χώρο που θα εγκατασταθεί. 

 Ένα κλιματιζόμενο περιβάλλον χωρίς οσμές, υγιεινό, ασφαλές ήρεμο και ευχάριστο.

Στο βαθμό που επιτρέπουν βέβαια τα οικονομικά μας είναι καλό να επιλέγουμε κλιματιστικό με ιονιστή. Air Condition με ιονιστή όμως συνίσταται ή και επιβάλλεται ιδιαίτερα στις παρακάτω περιπτώσεις :




  • Σε χώρους καπνιζόντων. Σπίτι ή επαγγελματικό χώρο που καπνίζουν
  • Σε χώρους που ζουν άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες (όπως αλλεργική ρινίτιδα).
  • Σε σπίτια – χώρους που ζουν ηλικιωµένοι ή άνθρωποι με αναπνευστικές δυσκολίες
  • Σε σπίτια – χώρους που ζουν µωρά – βρέφη


Ιονιστές air condition τύποι – λειτουργίες

Στην αγορά θα βρείτε, διαβάσετε και θα σας προτείνουν κλιματιστικά με πολλούς τύπους/ονομασίες κλιματιστικών με ιονιστές. Είναι σύνηθες το φαινόμενο κάθε εταιρεία air condition να δίνει μία marketing ονομασία στον ιονιστή / λειτουργία που υποστηρίζει. Μην μείνετε στην ονομασία καθ αυτή αλλά στην λειτουργία – τι προσφέρει ο ιονιστής του κάθε κλιματιστικού. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά θα βρείτε – διαβάσετε για ιονιστές κλιματιστικών (air – condition) όπως :

Ιονιστές αέρα

Παράγει αρνητικά φορτισμένα ιόντα απολυμαίνοντας και αποστειρώνοντας τον αέρα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον υγιεινό, ασφαλές και ήρεμο.

Ιονιστές Cold Plasma

Η τεχνολογία Cold Plasma είναι μια από τις πιο προηγμένες στον τομέα καθαρισμού αέρα στον κόσμο.

 O ιονιστής τεχνολογίας Cold Plasma απελευθερώνει θετικά και αρνητικά φορτισμένα ιόντα στον αέρα ώστε να επιτυγχάνεται η αποστείρωση, η απολύμανση και η εξαφάνιση κακοσμίας του εσωτερικού χώρου.

Επίσης συγκεντρώνει την οικιακή σκόνη, τη γύρη και άλλα αλλεργιογόνα. Ταυτόχρονα παράγει αρνητικά φορτισμένα ιόντα ώστε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον υγιεινό, ασφαλές και ήρεμο.

Ιονιστής WellMore

O ιονιστής WellMore της Inventor, απελευθερώνει ιόντα στο χώρο και εξολοθρεύει δυσάρεστες οσμές, βακτήρια και μύκητες.

Το καινοτόμο σύστημα απολύμανσης και απόσμησης Wellmore Ιονιστή, φιλτράρει τον αέρα στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και εσωτερικά στην κλιματιστική μόναδα περικυκλώντας τα επιβλαβή στοιχεία και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εξόντωσις τους βάσει οικολογικών φυσικών ενώσεων.

το είδα εδώ