Τηλεχειριζόμενος διακόπτης ON-OFF Τηλεχειριζόμενος διακόπτης ON-OFF

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Τηλεχειριζόμενος διακόπτης ON-OFF

 

Είναι κατάλληλος για συσκευές που τροφοδοτούνται από μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα 230Volt AC και προσφέρει 2 εξόδους ON-OFF. Με τον τηλεχειριζόμενο διακόπτη μπορούμε να ελέγχουμε από απόσταση με τηλεχειριστήριο RF συσκευές οι οποίες τροφοδοτούνται με μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα 230Volt AC. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές αυτοματισμού όπως έλεγχο λαμπτήρων (φωτισμός), κινητήρων κλπ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Μέγιστη ένταση ρεύματος ανά διακόπτη: 5A/250VAC
Ενσωματωμένος δικάναλος δέκτης τηλεχειρισμού 433.92 MHz, κυλιόμενου κωδικού.
2 έξοδοι με συγκράτηση. Η κάθε έξοδος είναι ανεξάρτητη, και αλλάζει κυκλικά κατάσταση ( OFF-ON-OFF-… ) με κάθε εντολή που δέχεται ( μόνο μέσω τηλεχειριστηρίου ).
Πολύ εύκολη συνδεσμολογία και προγραμματισμός τηλεχειριστηρίων.
Εξαιρετικά συμπαγής κατασκευή. Διαστάσεις: 44mm x 44mm x 25 m




 



Στο παραπάνω παράδειγμα, ο τηλεχειριζόμενος διακόπτης Autotech iQ-1000 ON/OFF χρησιμοποιείται για να ανάβει / σβήνει 2 λαμπτήρες (Κ1 και K2).

 Κάθε λαμπτήρας είναι ανεξάρτητος από τον άλλο ( μπορούμε να ανάψουμε ή σβήσουμε κάθε λαμπτήρα ξεχωριστά ).



Οδηγίες χρήσης

Οι τηλεχειριζόμενοι διακόπτες AUTOTECH iQ-1000 ON/OFF δεν μπορούν να συνεργαστούν με οποιοδήποτε τυχαίο τηλεχειριστήριο του εμπορίου, ακόμη και εάν αυτό λειτουργεί στην ίδια συχνότητα (433,92 MHz). Συνεργάζονται μόνο με συμβατά τηλεχειριστήρια του ίδιου κατασκευαστή, όπως το Autotech SM50P και to Autotech RCX, που πέρα από το ότι εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα, χρησιμοποιούν και το ίδιο πρωτόκολλο επικοινωνίας.
 

Καταχώριση κωδικού από συμβατό πομπό τηλεχειρισμού σε δέκτη

Για να αρχίσουμε την διαδικασία καταχώρισης ενός από τα πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου (πομπού τηλεχειρισμού), πρέπει να πατήσουμε το σχετικό πλήκτρο Auto Learn του διακόπτη. Το συγκεκριμένο πλήκτρο βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της πλακέτας.

 

Η διαδικασία έχει ως εξής:
Πατάμε το πλήκτρο Auto Learn και το αφήνουμε, τόσες φορές όσες αντιστοιχούν στο κανάλι που θέλουμε να προγραμματίσουμε ( 1 φορά για το 1ο κανάλι ή 2 φορές για το 2 κανάλι ).
Εάν επιλέξαμε το 1ο κανάλι, το ενδεικτικό LED του διακόπτη μένει σταθερά αναμμένο για 10 sec.
Εάν επιλέξαμε το 1οκανάλι, το ενδεικτικό LED του διακόπτη αναβοσβήνει γρήγορα 2 φορές, ακολουθεί σύντομη παύση και ο κύκλος επαναλαμβάνεται για συνολικό χρόνο 10 sec.
Όσο το ενδεικτικό LED του δέκτη μένει αναμμένο ή αναβοσβήνει, και με τον πομπό στην περιοχή του διακόπτη, πατάμε το πλήκτρο του πομπού που θέλουμε να “μάθει” ο διακόπτης.
Ουσιαστικά, ο διακόπτης καταχωρεί στη μνήμη του τον κωδικό που έχει καταχωρημένο ο πομπός για το συγκεκριμένο πλήκτρο και τον συσχετίζει με το επιλεγμένο κανάλι.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται:
εάν γίνει μία επιτυχής καταχώρηση ή
εάν δεν κάνουμε καμία ενέργεια πριν το ενδεικτικό LED του δέκτη επανέλθει στην κανονική ένδειξή του που είναι αργό αναβοσβήσιμο (οπότε, δεν θα γίνει καμία αλλαγή στην λίστα με τους κωδικούς που αναγνωρίζει ο δέκτη τηλεχειρισμού)


Για πρόσθετες καταχωρήσεις πλήκτρων πρέπει να επαναλάβουμε την διαδικασία από την αρχή.

Εάν ο διακόπτης έχει ήδη 15 κωδικούς καταχωρημένους και καταχωρήσουμε ακόμη ένα, τότε ο παλαιότερος κωδικός θα διαγραφεί από την μνήμη και θα αντικατασταθεί από το νέο.


Διαγραφή όλων των καταχωρημένων, στο δέκτη, κωδικών

Πατάμε το πλήκτρο Auto Learn και το κρατάμε πατημένο για 10 sec. Το ενδεικτικό LED του διακόπτη αρχίζει να αναβοσβήνει. Όλοι οι καταχωρημένοι κωδικοί, σε όλα τα κανάλια, έχουν πλέον διαγραφεί από την μνήμη του διακόπτη.