Ένας από τους λίγους Ανθρώπους, αλλά και συνάδελφος που δεν ασχολήθηκε μόνο επαγγελματικά με την ειδικότητα που σπούδασε είναι ο Κύριος Γιώργος . Ακόμα πιο δραστήριος τώρα μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα μας ενημερώνει για τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο αλλά και με την μακροχρόνια εμπειρία του μας συμβουλεύει για το σωστό ή λάθος μίας εγκατάστασης.
Σε εποχές που τα «πρότυπα» αλλάζουν ,θεωρούμε πως υπάρχουν άνθρωποι προς μίμηση.
Σε μια αυτοβιογραφία του μας λέει τα παρακάτω:
Σε εποχές που τα «πρότυπα» αλλάζουν ,θεωρούμε πως υπάρχουν άνθρωποι προς μίμηση.
Σε μια αυτοβιογραφία του μας λέει τα παρακάτω:
Στο Ρέθυμνο ξεκίνησα να πηγαίνω στο Γυμνάσιο.
Μετακομίζοντας το 1966 στην Αθήνα άρχισα να ασχολούμαι με τα ηλεκτρολογικά που μου άρεσαν από παιδί.
Το 1968 πέρασα με εισαγωγικές στην Σιβιτανίδειο Σχολή Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων, από όπου και αποφοίτησα το 1970.
Τα χρόνια αυτά δούλεψα σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και σε επισκευές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Στην συνέχεια, ξανά εισαγωγικές εξετάσεις και έγινα ένας εργαζόμενος φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων της Ανωτέρας Σχολής Υπομηχανικών Αθηνών από όπου πήρα το πτυχίο μου το 1974.
Εκπλήρωσα το στρατιωτικό μου καθήκον από το 1975 μέχρι το 1977 στις διαβιβάσεις του πεζικού.
Από το 1977 μέχρι το 1979 δοκίμασα την τύχη μου σαν ελεύθερος επαγγελματίας και σαν καθηγητής στις τεχνικές σχολές ΚΡΟΝΟΣ.
Ξεκίνησα να εργάζομαι στην Siemens Α.Ε. το 1979 σαν ειδικός μηχανικός για θερμοσυσσωρευτές & ηλιακά συστήματα μέχρι το 1988.
Το 1988 αλλαγή πορείας: 'Ενας χρόνος εκπαίδευση στην Siemens A.G. στην Γερμανία για θέματα προτύπων, μελέτης και εξέλιξης ηλεκτρολογικών υλικών.
Από το 1989 μέχρι το 1995 εργάζομαι στην Eviop - Τempo S.A. (το ελληνικό εργοστάσιο της Siemens παραγωγής ηλεκτρολογικού υλικού) στο τμήμα Μελετών. Βασική ενασχόληση η μελέτη νέων και η βελτίωση υπαρχόντων ηλεκτρολογικών υλικών.
Παράλληλα με τις δραστηριότητες στη Εviop αναλαμβάνω το 1995 στην Siemens A.E. το Product Management για το ηλεκτρολογικό υλικό και την εισαγωγή της τεχνικής των έξυπνων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με την τεχνική ΕΙΒ/KNX στην Ελλάδα μέχρι το 2003.
Από το 1997 συμμετέχω στον ΕΛΟΤ στην Τεχνική Επιτροπή ΤΕ 82 ''Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις κτιρίων'' για το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384.
Tο 1998 έγινα ο πρώτος διαπιστευμένος εκπαιδευτής ΕΙΒ/ΚNX στην Ελλάδα.
Από τότε διδάσκω την τεχνική αυτή σε πιστοποιημένα σεμινάρια στο εκπαιδευτικό κέντρο της Siemens A.E.
Από το 2001 συμμετέχω στα ενημερωτικά προγράμματα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ), σαν ομιλητής.
Το 2003 πιστοποιήθηκα επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας για το ISO 9001 και από τότε μέχρι τον Μάρτιο 2010 ήμουν Υπεύθυνος για την Διαχείριση Ποιότητας της Eviop – Tempo S.A.
Από το 2004 εκπροσωπώ την ΠΟΣΕΗ στο ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ για τον καθορισμό της ύλης της εκπαίδευσης των εργοληπτών ηλεκτρολόγων στο πρότυπο ΕΛΟΤ HD384.
Με την καθιέρωση του προτύπου ΕΛΟΤ HD 384 το 2004 συμμετέχω σαν ομιλητής σε ενημερωτικές εκδηλώσεις και σαν εισηγητής σε σεμινάρια για την εφαρμογή του νέου προτύπου.
Το 2007 άρχισα να διοργανώνω τα πρώτα σεμινάρια στην Ελλάδα για τον έλεγχο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 και το γερμανικό σύστημα ελέγχου.
Το 2008 μια ακόμα προσπάθεια: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σεμινάρια για Ηλεκτρολογικό Marketing.
Τον Μάρτιο 2010 αλλαγή τρόπου ζωής, ξεκίνημα διαδικασίας συνταξιοδότησης.
Από τον Απρίλιο 2010 μέχρι τον Ιούνιο 2010, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων, μια ακόμα προσπάθεια ενημέρωσης: Εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό BLUESKY με τίτλο: ''Ο ηλεκτρολόγος σπίτι σας'' (συνολικά 11 εκπομπές).
Από τον Νοέμβριο 2010 επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ) για θέματα ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
Η βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των ελληνικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων είναι στόχος ζωής.