Ασύρματο μπουτόν Harmony XB5R της Schneider Electric. Ασύρματο μπουτόν Harmony XB5R της Schneider Electric.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Ασύρματο μπουτόν Harmony XB5R της Schneider Electric.


 


Η Harmony XB5R είναι η νέα σειρά μπουτόν της Schneider Electric.


Το χαρακτηριστικό της είναι ότι τα μπουτόν είναι ασύρματα, χωρίς να απαιτείται μπαταρία για τη λειτουργία τους.

 

Όταν το μπουτόν πιέζεται, η μηχανική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική, η οποία στέλνει ένα ασύρματο σήμα στον δέκτη, ο οποίος βρίσκεται στον πίνακα. Με αυτό τον τρόπο δεν απαιτείται οποιαδήποτε καλωδίωση μεταξύ του μπουτόν και του πίνακα, παρά μόνο η τροφοδοσία του δέκτη.





Στόχος είναι η μείωση του χρόνου και του κόστους εγκατάστασης, καθώς και η λύση για εφαρμογές όπου ο χειριστής χρειάζεται να κινείται στο χώρο λειτουργίας των μηχανημάτων.
 
 Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στο χειριστή να βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από την εφαρμογή, γεγονός που συμβάλει στην ασφάλειά του.

 
Η απουσία μπαταρίας διασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία, χωρίς ανάγκη αντικατάστασης ή φόρτισής της.

Μπορούν να επιλεγούν κωδικοί που περιλαμβάνουν δέκτη και μπουτόν, εργοστασιακά συνδεδεμένα, χωρίς να χρειάζεται ο εγκαταστάτης να προγραμματίσει οτιδήποτε.

 Για πιο σύνθετες εφαρμογές, μπορεί να επιλεγεί προγραμματιζόμενος δέκτης, ο οποίος μπορεί να έχει 2 εξόδους ρελέ ή 4 εξόδους PNP, καθώς και να δέχεται εντολές από περισσότερα από 1 μπουτόν.


Η εμβέλεια του δέκτη είναι έως 100m αν βρίσκεται εκτός πίνακα σε χώρο χωρίς εμπόδια, ενώ μειώνεται στα 25m αν βρίσκεται εντός πίνακα. Αν χρησιμοποιηθεί η κεραία ZBRA1 και για το δέκτη εντός πίνακα, η εμβέλεια φτάνει τα 40m.