Ηλεκτρονικός θερμοστάτης πρίζας Ηλεκτρονικός θερμοστάτης πρίζας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Ηλεκτρονικός θερμοστάτης πρίζας



http://ilektroaytomatismoi.blogspot.gr/

Τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας πρέπει να δούμε πως να ζεστάνουμε τα σπίτια μας χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα δηλ να εξοικονομήσουμε ενέργεια άρα οικονομία στην τσέπη μας
   
http://ilektroaytomatismoi.blogspot.gr/

Σήμερα θα σας μιλήσω για τον θερμοστάτη πρίζας που είναι χρήσιμος όταν χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό καλοριφέρ η θερμοπομπό,υπερύθρων.   
http://ilektroaytomatismoi.blogspot.gr/



Tο σώμα έχει δικό του θερμοστάτη άλλα είναι κοντά στο σώμα οπότε δεν είναι η πραγματική θερμοκρασία του χώρου που βρίσκετε το σώμα.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφοροι τύποι πρίζες θερμοστάτες αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η επαφή εξόδου συνήθως είναι στα 3000W

  
http://ilektroaytomatismoi.blogspot.gr/
     
http://ilektroaytomatismoi.blogspot.gr/

Οι ηλεκτρονικοί θερμοστάτες χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς αισθητήρες προκειμένου να παρακολουθούν τη θερμοκρασία του χώρου και ενεργοποιούν το σύστημα θέρμανσης/ ψύξης όταν η θερμοκρασία μεταβληθεί κατά μικρό ποσοστό από το οριζόμενο ως επιθυμητό επίπεδο.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αρκετά μοντέλα ηλεκτρονικών θερμοστατών είναι δυνατόν να ρυθμιστεί η "ευαισθησία" τους ως προς τις μεταβολές της θερμοκρασίας.

Δηλαδή να ορίσουμε το κατά πόσο μία μεταβολή της τάξης του 0,5oC θα είναι αντιληπτή από το θερμοστάτη ή όχι.
Γενικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρονικού θερμοστάτη πρίζα 
Η συσκευή χρησιμοποιείται όπου απαιτείται έλεγχος της θερμοκρασίας του χώρου. Η πολύ εύκολη εγκατάσταση της (απλή τοποθέτηση σε υπάρχουσα πρίζα) την κάνει ιδανική για εφαρμογές ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων, απλών και υπερύθρων.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Όταν η συσκευή συνδεθεί στην τάση δικτύου (τοποθετηθεί σε μια πρίζα) η οθόνη της θα δείξει την τρέχουσα θερμοκρασία του χώρου, θ α εμφανίσει το
μήνυμα OFF ( εκτός λειτουργίας) ενώ το ενδεικτικό εξόδου θα είναι ανενεργό, όπως και η έξοδός της.
Αν πιεσθεί το πλήκτρο η οθόνη θα εμφανίσει το μήνυμα ON (συσκευή ενεργή) σβήνοντας το μήνυμα OFF, ενώ η θερμοκρασία χώρου θα συνεχίσει να φαίνεται. Η επιλογή της επιθυμητής θερμοκρασίας επιτυγχάνεται πιέζοντας ένα από τα πλήκτρα ή . Στην οθόνη θα εμφανιστεί η προηγούμενη τιμή και με διαδοχικές πιέσεις των πλήκτρων αυτών ορίζουμε την επιθυμητή τιμή.

Ας σημειωθεί ότι αν πιεσθεί παρατεταμένα ένα από τα πλήκτρα ή η τιμή της επιλογής αλλάζ ε ι με αυξανόμενο ρυθμό και δεν απαιτούνται επανηλλημένες πιέσεις για να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Όσο πιέζεται κάποιο πλήκτρο ρύθμισης η ένδειξη δείχνει σταθερά την, υπό μεταβολή, τιμή. Αν τα πλήκτρα αφεθούν ελεύθερα η οθόνη ένδειξης θερμοκρασίας θα αναβοσβήσει για μερικά δευτερόλεπτα και αμέσως μετά θα σταθεροποηθεί, έχοντας αποθηκεύσει τη νέα
τ ι μ ή σ τ η μ ν ή μ η τ η ς σ υ σ κ ε υ ή ς κ α ι ενεργοποιώντας ή όχι την έξοδο, ανάλογα με την τιμή επιλογής και την τιμή της τρέχουσας θερμοκρασίας χώρου. Αν η έξοδος ενεργοποιηθεί θα ενεργοποιηθούν και η ένδειξη στην οθόνη καθώς και το ενδεικτικό εξόδου, το οποίο είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο για παρακολούθηση της συσκευής από απόσταση.

Η έξοδος παραμένει ενεργή όσο η τιμή επιλογής επιθυμητής θερμοκρασίας είναι μ ε γ α λ ύ τ ε ρ η από τ η ν τι μ ή τ ρ έ χο υ σ α ς θερμοκρασίας χώρου. Το κόκκινο ενδεικτικό είναι αναμμένο όταν η έξοδος είναι ενεργοποιημένη
 ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ

Μια άλλη δυνατότητα της συσκευής είναι η ρύθμιση της τιμής διαφορικού. Η τιμή αυτή ορίζει την περιοχή μέσα στην οποία η κατάσταση εξόδου δεν μεταβάλλεται. Αν, για παράδειγμα, o έχει επιλεγεί επιθυμητή τιμή 23 C και διαφορικό o 0,6 C, τότ ε η έ ξοδος της συσκευής θα απενεργοποιηθεί μόλις η θερμοκρασία χώρου o γ ί ν ε ι μ ε γ α λύ τ ε ρ η από 2 3 C , α λ λά θ α ενεργοποιηθεί εκ νέου μόνο όταν η θερμοκρασία o χώρου γίνει μικρότερη από 22,4 C. Με αυτόν τον τρόπο το σύστημα συσκευής-θερμαντικών σωμάτων παρουσιάζει σταθερότητα στην λειτουργία του. Η επιλογή της τιμής του διαφορικού μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση OFF. Αν πιεσθούν ταυτόχρονα τα πλήκτρα και για περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο, η οθόνη θα εμφανίσει την προηγούμενη τιμή του διαφορικού με ακέραιους αρνητικούς αριθμούς. Η τιμή, δηλαδή, 0,6 θα εμφανιστεί σαν -06 και η τιμή 3,6 σαν -36. Με τα πλήκτρα και επιλέγεται η επιθυμητή τιμή διαφορικού η οποία, αν τα πλήκτρα αφεθούν χωρίς πίεση, μετά από αναβόσβησμα 3 δευτερολέπτων, αποθηκεύεται στη μνήμη της συσκευής. Στη μνήμη της συσκευής αποθηκεύεται και η κατάσταση ON-OFF με αποτέλεσμα, αν η τάση δικτύου διακοπεί και επανέλθει, η συσκευή θα λειτουργήσει με την κατάσταση που είχε πριν την διακοπή της τάσης.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ



Αν η συσκευή είναι ανενεργή (κατάσταση OFF) και η θερμοκρασία του χώρου γίνει μικρότερη από 5 oC η συσκευή ενεργοποιεί την έξοδο της με στόχο να μην επιτρέψει την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε επικίνδυνα, ενδεχομένως, όρια για την εγκατάσταση του χώρου (π.χ. σωλήνες νερού). Σημείωση!! Απαιτείται τουλάχιστον 1 ώρα μετά την εγκατάσταση για να προσαρμοστεί η συσκευή στις συνθήκες του χώρου.

H δειγματοληψία της θερμοκρασίας και η ανανέωση της οθόνης πραγματοποιείται ανά 1 λεπτό
Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι τα ακόλουθα:


Τάση τροφοδοσίας
220-240V AC/50-60Hz
Κατανάλωση (χωρίς φορτίο)
0,2W – 0,5VA
Αντοχή επαφής εξόδου
15A /250V AC1
Περιοχή επιλογής θερμοκρασίας
5◦C έως 30◦C με ανάλυση 1◦C
Περιοχή ένδειξης θερμοκρασίας
0◦C έως 90◦C με ανάλυση 1◦C
Επιλογή διαφορικού
0,2◦C έως 4◦C σε βήματα των 0,2◦C
Βαθμός προστασίας περιβλήματος
IP 20
Κατασκευάζεται σύμφωνα με
EN 60730-1, EN 60730-2-9, EN 61000-6-1, EN 61000-6-3
Περιοχή θερμοκρασίας λειτουργίας
0 έως 50C
Σχετική υγρασία λειτουργίας
Έως 95%, χωρίς συμπυκνώσεις
Υλικό κατασκευής
Bayblend FR3010
Εξωτερικές διαστάσεις
116x81x58mm
Τυπικό βάρος
140 γρ.
Εγγύηση
2 χρόνια

Για αγορά του προϊόντος εδώ