Τα εργαλεία που πρέπει να έχει μία εργαλειοθήκη Τα εργαλεία που πρέπει να έχει μία εργαλειοθήκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Τα εργαλεία που πρέπει να έχει μία εργαλειοθήκη


 
 
Τι εργαλεία πρέπει να έχεις στη συλλογή σου... Αν είσαι ερασιτέχνης μάστορας και καταπιάνεσαι με τα μερεμέτια, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να εξοπλίσεις μια εργαλειοθήκη με τα απαραίτητα εργαλεία.

Δεν χρειάζεσαι τόνους εξοπλισμού ούτε και πρέπει να ξοδέψεις μια περιουσία σε εργαλεία που δεν θα χρησιμοποιήσεις συχνά.


Μια σωστή εργαλειοθήκη θες που να είναι λειτουργική και όσο το δυνατόν πιο πλήρης.


Να λοιπόν με τι εργαλεία εφοδιάζεις τη συλλογή σου..



Πένσα ηλεκτρολόγου
   

Εργαλειοθήκη χωρίς πένσα δεν γίνεται. Από το σφίξιμο ή το λασκάρισμα βιδών έως το κράτημα αντικειμένων και το ξεγύμνωμα καλωδίων, η πένσα είναι απολύτως απαραίτητη.

 Κι αν μάλιστα είναι και πένσα ηλεκτρολόγου, τότε έχουμε τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιούμε για να κόβουμε διάφορα μικρότερα υλικά.


Κόφτης καλωδίων
    
Παρέα με το δοκιμαστικό κατσαβίδι, είναι τα κατεξοχήν εργαλεία για ηλεκτρολογικές εργασίες. Αν θέλουμε να κόψουμε και να ξεγυμνώσουμε καλώδια, ο κόφτης καλωδίων είναι εντελώς απαραίτητος.


Δοκιμαστικό κατσαβίδι
 
Πρόκειται για εντελώς απαραίτητο εργαλείο της εργαλειοθήκης, γι’ αυτό άλλωστε και αποτελεί ένα κεφάλαιο από μόνο του. Εκτός από την κύρια ηλεκτρολογική του χρήση, τη διαπίστωση δηλαδή αν υπάρχει τάση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν απλό κατσαβίδι, καθώς το μέγεθος της μύτης του είναι τέτοιο που εφαρμόζει ιδανικά στις περισσότερες βίδες που συναντάμε στα οικιακά μερεμέτια.

Κατσαβίδια
 
Προτιμάμε μια συλλογή που θα περιέχει μια μικρή ποικιλία 6-8 κατσαβιδιών για κάθε χρήση, καθώς αυτές καλύπτουν συνήθως τις περισσότερες απαιτήσεις. Αν μάλιστα θέλουμε κάτι καλύτερο, αναζητάμε τις συλλογές που περιέχουν κατσαβίδια με αντιολισθητικές λαβές.


Γερμανοπολύγωνα
   

Υπάρχουν φορές που πρέπει να ασκήσουμε περισσότερη δύναμη για το λασκάρισμα μιας βίδας. Για τις στιγμές λοιπόν που χρειάζεται κάποιος πιο σταθερό πιάσιμο και πιο σφιχτό «αγκάλιασμα» της βίδας, μια μικρή συλλογή με γερμανοπολύγωνα θα του φανεί ανεκτίμητη.



Μετροταινία
  

Επειδή πάντα θα χρειαστεί να μετρήσουμε κάτι, μια 5μετρη ταινία είναι ιδανική για τις ανάγκες του σπιτιού.



Σφυρί
   

Βασικό εργαλείο του μάστορα, βρίσκει χρήση σε πλήθος εφαρμογών: από την απλή τοποθέτηση ενός καρφιού μέχρι και το σπάσιμο δομικών υλικών (με τη χρήση καλεμιού). Επιλέγουμε ένα σφυρί μεσαίου μεγέθους με αντιολισθητική λαβή.



Πριόνι
    

Όλο και κάποιο ξύλο θα χρειαστεί να κόψουμε και το πριόνι θα κάνει τη δουλειά μια χαρά. Κι αν θέλουμε το κάτι παραπάνω, η ύπαρξη
   

ενός σιδεροπρίονου στη συλλογή μας είναι πάντα καλοδεχούμενη.


Γαλλικό κλειδί
   

Ο κανόνας του ερασιτέχνη μάστορα λέει πως με ένα γαλλικό κλειδί κι ένα κατσαβίδι μπορείς να κάνεις πάμπολλες εργασίες! Κι αυτό είναι αληθές, καθώς ένα κλειδί μεταβλητού ανοίγματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίσταση…

Τσιμπίδα υδραυλικού

  

 Είναι τελείως αναγκαία μαζι με το γαλλικό  σε όλες τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, μιας και ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που μας δίνει τη δυνατότητα να ασκήσουμε πίεση στα διάφορα εξαρτήματα χωρίς τον φόβο να προκαλέσουμε ζημιές και φθορές.



Αλφάδι
 

Αν θέλουμε να ευθυγραμμίσουμε επιφάνειες και αντικείμενα, το αλφάδι είναι απαραίτητο
    

Υπάρχουν βέβαια και τα αλφάδια laser για τους πιο απαιτητικούς.
 

Φαλτσέτα
  

Είναι το ιδανικό κοπτικό εργαλείο και πάντα θα χρειαστεί να κόψουμε κάτι. Δεν το συζητάμε, είναι απαραίτητη για τη συλλογή μας.


Δράπανο
   

Ο «βασιλιάς» της εργαλειοθήκης, είναι το πλέον βασικό (ηλεκτρικό) εργαλείο για κάθε τεχνίτη. Ιδανικά, επιλέγουμε κάποιο που να έχει μεγάλη ισχύ (π.χ. 900 Watt), για να είναι και λειτουργικό. Καλό είναι να διαθέτει διακόπτη με ρύθμιση στροφών, καθώς και αριστερόστροφη-δεξιόστροφη λειτουργία.

Επίσης, η ύπαρξη ταχυτσόκ θα κάνει πολύ εύκολη τη χρήση του στην αλλαγή τρυπανιών.
 
 Και βέβαια αν έχουμε δράπανο, πρέπει να αποκτήσουμε αναγκαστικά και μια καλή συλλογή τρυπανιών για να το συνοδεύουν.

                                                        Κατσαβίδι Μπαταρίας
  

Πλέον το κατσαβίδι μπαταρίας έχει γίνει απαραίτητο για κάθε εργασία στο σπίτι. Με αυτό μπορείτε ξεκούραστα να ξεβιδώσετε σφιχτές βίδες ή να βιδώσετε με ευκολία. Θα σας φανεί πολύτιμο εάν σας αρέσουν οι μικροκατασκευές.

 Θα χρειαστείτε βέβαια και μια καλή σειρά από μύτες διαφόρων ειδών.



Με τα βασικά αυτά εργαλεία θα είμαστε σε θέση να εκτελούμε τα περισσότερα οικιακά μερεμέτια. Από ‘κει κι έπειτα, όταν και εφόσον προκύψει η ανάγκη για πιο εξειδικευμένα εργαλεία, μπορούμε να τα προμηθευτούμε επιτόπου.


Ωστόσο, η σωστή εργαλειοθήκη οφείλει να περιέχει και τα «αναλώσιμα» εξαρτήματα και ανταλλακτικά: βίδες (ξυλόβιδες και λαμαρινόβιδες) σε διάφορα νούμερα, ρομπλεξ και στριφώνια, ρόκες, μονωτική ταινία, τεφλόν, καρφιά σε διάφορα νούμερα, κλέμες και δεματικά…