Προγραμματισμός ενος Siemens S7-300 PLC Προγραμματισμός ενος Siemens S7-300 PLC

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Προγραμματισμός ενος Siemens S7-300 PLC

    


 Έχουμε δύο αντλίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά δύο χωριστών υγρών σε αυτή τη δεξαμενή tank.Inside υπάρχουν δύο διακόπτες στάθμης εγκατασταθεί στο κάτω και άνω τμήματα της δεξαμενής, αντίστοιχα







 Υπάρχει επίσης ένα ηλεκτροκίνητο αναμικτήρα εντός της δεξαμενής το οποίο αρχίζει να εργάζεται για μια ορισμένη χρονική περίοδο, την ανάμιξη των δύο υγρών μεταξύ τους αφού η δεξαμενή έχει γεμίσει. 


Έχουμε επίσης μια βαλβίδα εκκένωσης στο κάτω μέρος της δεξαμενής που ελέγχει την αποστράγγιση του υγρού από τη δεξαμενή.

 Όταν η στάθμη του υγρού πέφτει στο επίπεδο της θέσης του διακόπτη η επαφή κλείνει, στέλνοντας ένα 24 volt DC σήμα στην είσοδο PLC.

 Θέλουμε να γράψει το πρόγραμμα έτσι ώστε όταν η στάθμη του υγρού φτάσει σε αυτό το ελάχιστο, οι αντλίες θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να αρχίσει την πλήρωση της δεξαμενής με τα υγρά.

 Οι αντλίες συνεχίσει την πλήρωση της δεξαμενής, μέχρι το επίπεδο φθάνει στο μέγιστό του στο διακόπτη υψηλότερο επίπεδο.

 Όταν συμβεί αυτό, οι ανοικτές επαφές του διακόπτη θα πρέπει να κλείσουν και ένα άλλο σήμα 24 volt θα σταλεί στην είσοδο PLC μας λένε ότι η δεξαμενή είναι γεμάτη.

 Όταν αυτό το μήνυμα έχει σταλεί, πρώτα οι αντλίες θα πρέπει να κλείσει, έτσι ώστε δεν υπάρχει κανένας υγρό εισέρχεται στη δεξαμενή, και τότε αυτό μείκτης θα πρέπει να ενεργοποιηθεί

.Θέλουμε το μίξερ να λειτουργήσει για επτά δευτερόλεπτα, αναμειγνύοντας τα υγρά που έχουν αντληθεί μέσα στη δεξαμενή

.Μετά από επτά δευτερόλεπτα το μίξερ θα κλείσει αυτόματα και αυτή η βαλβίδα εκκένωσης θα πρέπει να ανοίξει.

 Με τη βαλβίδα ανοικτή, το υγρό θα πρέπει να εκκενώνεται από τη δεξαμενή και να μεταφερθούν σε άλλη θέση μέσα στο εργοστάσιο για να υποβληθούν σε επεξεργασία. Όταν η στάθμη του υγρού στη δεξαμενή πέφτει στο ελάχιστο επίπεδο σύνολο του κάτω διακόπτη, οι επαφές του διακόπτη θα κλείσει ξανά ξεκινώντας έτσι μια επανάληψη του κύκλου!

Στο 2 μάθημα αυτό πρώτα να μάθετε πώς να εκχωρήσετε διαφορετικές διευθύνσεις στις εισόδους και εξόδους του PLC και, στη συνέχεια, δίνουμε κάθε διεύθυνση ένα αντιπροσωπευτικό όνομα χρησιμοποιώντας τον πίνακα συμβόλων.


. Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις απλές οδηγίες στο PLC προγραμματισμό.

Όταν είμαστε PCS7 αντί STEP7 το εικονίδιο λήψης στο OB1 είναι απενεργοποιημένη


.Μετά από αυτό το βίντεο θα μάθετε πώς μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα στο PLC σε αυτή την κατάσταση. 

Οι "stop" διακόπτες είναι συνήθως κοντά.

Σε αυτό το μάθημα θα μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλες τις εξόδους με το πάτημα ενός διακόπτη stop! Και στο τέλος θα μάθετε πώς να ελέγξετε το πρόγραμμά σας PLC με προσομοιωτή PLC και να δείτε τις αλλαγές του σήματος στο online mode!