Οδηγίες και προτάσεις για τοποθέτηση και σύνδεση συσκευών Siemens instabus EIB σε πίνακες διανοµής Οδηγίες και προτάσεις για τοποθέτηση και σύνδεση συσκευών Siemens instabus EIB σε πίνακες διανοµής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Οδηγίες και προτάσεις για τοποθέτηση και σύνδεση συσκευών Siemens instabus EIB σε πίνακες διανοµής


 
1. Εισαγωγή Μια νέα εποχή έχει αρχίσει για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κτιρίων.
 Το σύστηµα εγκαταστάσεων ® έχει καθιερωθεί πλέον σαν ευρωπαϊκό στάνταρτ µε τάσεις και προοπτικές να εξαπλωθεί και εκτός Ευρώπης.

 Σήµερα, πολλές εγκαταστάσεις έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη από την Πορτογαλία µέχρι την Τουρκία, από την Ελλάδα µέχρι τη Νορβηγία και σε πολλές χώρες εκτός Ευρώπης.
 Η Siemens από τους πρωτοπόρους στην τεχνική αυτή επενδύει σε αυτήν µε το σύστηµα instabus® ΕΙΒ/KNX γιατί πιστεύει στο µέλλον.

Όµως η τεχνική αυτή έρχεται να καθιερωθεί φέρνοντας µαζί της και πολλές νέες γνώσεις. Ο καθένας µας λοιπόν που θέλει να δουλέψει µε το σύστηµα ΕΙΒ/KNX, χρειάζεται εκπαίδευση. Πριν όµως από την εκπαίδευση είναι απαραίτητη η ενηµέρωση.

 Για την σύνδεση µεταξύ ενηµέρωσης και εκπαίδευσης, ένα βοήθηµα για το ξεκίνηµα στην νέα τεχνική, είναι οι σελίδες που ακολουθούν.

 Είναι µια σειρά προτάσεων και συµβουλών για τους κατασκευαστές πινάκων, για τους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες και για όλους τους τεχνικούς που ξεκινούν να ασχολούνται µε την τεχνική ΕΙΒ/KNX, που ζητούν βασικά στοιχεία και γνώσεις.

 Μετά τις βασικές γνώσεις, η εκπαίδευση και η ίδια η πράξη βέβαια, είναι και παραµένουν οι βασικοί δάσκαλοι για όσους θέλουν να δηµιουργήσουν έξυπνες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις εγκαθιστώντας και προγραµµατίζοντας τις ΕΙΒ/KNX συσκευές.

 Στόχος των σηµειώσεων αυτών είναι, η δηµιουργία ασφαλών, σωστών, όµορφων, έξυπνων ηλεκτρικών πινάκων αξιοποιώντας τις δυνατότητες των συσκευών της τεχνικής ΕΙΒ/KNX, µε χρήση των αντίστοιχων συσκευών Siemens instabus. Γιατί όπως όλοι ξέρουµε, ο ηλεκτρικός πίνακας είναι και θα παραµένει η καρδιά κάθε ηλεκτρικής εγκατάστασης. 


Το µεγαλύτερο µέρος του υλικού που έχει συγκεντρωθεί στις επόµενες σελίδες προέρχεται από τα γερµανικά έντυπα της Siemens για το instabus ΕΙΒ/KNX, και από τις µέχρι τώρα εµπειρίες που προέκυψαν από το ξεκίνηµα και την εφαρµογή της νέας τεχνικής επί ελληνικού εδάφους. ® Κατατεθειµένο σήµα (λογότυπος) της European Installation Bus Association instabus ® 
   

Κατατεθειµένο σήµα της Siemens AG µε δικαίωµα χρήσης των µελών της ¨InstaGemeinsschaft¨. Siemens A.E. instabus EIB/KNX A & D ET PM SAE
 Νέες συσκευές instabusΕΙΒ/KNX για εντοιχισµένη εγκατάσταση 10/66