Έλεγχος των συσκευών του σπιτιού από το smartphone Έλεγχος των συσκευών του σπιτιού από το smartphone

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Έλεγχος των συσκευών του σπιτιού από το smartphone

 
 Η μετάβαση στο «έξυπνο» σπίτι δεν απαιτεί πάντα ευρείες και κοστοβόρες αλλαγές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα προϊόντα αυτοματισμού WeMo της Belkin που δίνουν τη δυνατότητα χειρισμού των ηλεκτρονικών συσκευών εξ αποστάσεως. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πακέτο Belkin WeMo Switch + Motion που μπορεί να συνδυαστεί προαιρετικά με αισθητήρα ανίχνευσης κίνησης. Η «έξυπνη» πρίζα προσαρμόζεται και ρυθμίζεται απλά και εύκολα (plug&play) και ο έλεγχος των συσκευών που θα συνδέσουμε θα γίνεται πλέον με το πάτημα ενός κουμπιού από το smartphone μας, μέσω Wi-Fi. 




Πάνω στην «έξυπνη» πρίζα της Belkin μπορούμε να συνδέσουμε οτιδήποτε: από καφετιέρα, μέχρι τηλεόραση και πορτατίφ και έτσι να ελέγχουμε πότε θα ενεργοποιηθεί ή θα απενεργοποιηθεί μέσω του κινητού μας ή αν ανιχνευτεί κίνηση. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε αυτοματοποιημένες ενέργειες που θα πραγματοποιούνται όταν ανιχνευτεί κίνηση, όπως πχ. να αποστέλλεται γραπτό μήνυμα στο κινητό μας ή να γίνεται καταγραφή σε αρχείο.
   
Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή Wemo, συνδέστε το διακόπτη σε μια πρίζα στο σπίτι σας και συνδέστε οποιαδήποτε συσκευή στο διακόπτη. Θα είστε σε θέση να μετατρέψει αυτή τη συσκευή ή να απενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας το iPhone ή το iPad σας.
 Μπορείτε να ορίσετε ακόμη και χρονοδιαγράμματα για τις συσκευές σας και τον έλεγχό τους εξ αποστάσεως με τη χρήση ενός κινητού σύνδεση στο Internet. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε επιπλέον διακόπτες στο σπίτι σας για να ελέγξετε περισσότερες συσκευές.