Ο διακόπτη ροής υγρών (Flow switch) Ο διακόπτη ροής υγρών (Flow switch)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Ο διακόπτη ροής υγρών (Flow switch)

  http://ilektroaytomatismoi.blogspot.gr/
Χαμηλή ροή ή έλλειψη υγρών η οποία μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά και δαπανηρή διακοπή σε φυγοκεντρικές και θετικής εκτόπισης αντλίες, μπορεί να εμποδιστεί με την χρήση ηλεκτρονικών επιτηρητών ροής που εύκολα μπορούν να ενσωματωθούν στο σύστημα ελέγχου.




Χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της ροής των υγρών σε υδραυλικές εγκαταστάσεις θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού
τους συναντούμε σε διάφορες μορφές
 σε ηλεκτρομηχανικούς
,ηλεκτρονικούς,με αισθητήρα
με υπερήχους

Αρχή λειτουργίας στους  μηχανικούς διακόπτες ροής

http://ilektroaytomatismoi.blogspot.com/2015/02/flow-switch.htmlΑν στη γλώσσα του διακόπτη ροής εφαρμοστεί μια δύναμη F προς τη διεύθυνση του βέλους που βρίσκεται πάνω στο κάλυμμα του ακροκιβωτίου, τότε η επαφή C-B ανοίγει και ταυτόχρονα κλείνει η επαφή C-A. Αν η δύναμη σταματήσει να εφαρμόζεται, τότε ανοίγει η επαφή C-A και ξανακλείνει η επαφή C-B. Τοποθετώντας επομένως τη γλώσσα του διακόπτη στο πεδίο ροής ενός ρευστού, έχουμε ένα σήμα για την κίνηση ή τη στασιμότητά του.
Το σήμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει τα μηχανήματα διακίνησης αυτοματισμός της αντλίας του ρευστού ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Εγκατάσταση:

                                                               
http://ilektroaytomatismoi.blogspot.com/2015/02/flow-switch.html
 Ο διακόπτης ροής πρέπει να τοποθετηθεί κατά προτίμηση στο οριζόντιο τμήμα του σωλήνα του οποίου τη ροή θέλουμε να ελέγξουμε. Η τοποθέτηση γίνεται είτε με ένα συστολικό ταφ, είτε με τη συγκόλληση μιας μούφας 1" στο εξωτερικό του σωλήνα. Ο διακόπτης ροής πρέπει να βιδωθεί σε τέτοια θέση ώστε η γλώσσα να είναι κάθετη προς τη ροή και το βέλος στο ακροβώτιο να έχει τη διεύθυνση της ροής.

 Η ελάχιστη απόσταση του ευθύγραμμου τμήματος πριν και μετά τον διακόπτη ροής πρέπει να είναι πενταπλάσια από τη διάμετρο του σωλήνα. Τέλος από τις τρεις γλώσσες επιλέγεται η κατάλληλη για τη διάμετρο του σωλήνα.

 
Ρύθμιση:

http://ilektroaytomatismoi.blogspot.com/2015/02/flow-switch.html  Στο εσωτερικό του ακροκιβωτίου υπάρχει μια ρυθμιστική βίδα. Ξεβιδώνοντας την βίδα ο διακόπτης ενεργοποιείται σε μικρότερες ταχύτητες (γίνεται πιο ευαίσθητος), ενώ βιδώνοντας γίνεται το αντίθετο.





                                                 Διακόπτης ροής ηλεκτρονικός

 
http://ilektroaytomatismoi.blogspot.com/2015/02/flow-switch.html
  Ο επιτηρητής ροής «SI» είναι ένας αξιόπιστος αισθητήρα στιβαρής κατασκευής, χωρίς κινούμενα εξαρτήματα τα οποία είναι δυνατόν να δημιουργήσουν προβλήματα στην συνέχεια. Ο επιτηρητής ροής «SI» έχει ενσωματωμένο ένα μικρο-επεξεργαστή με δύο απλά Μπουτάν. Αυτά δίνουν την δυνατότητα γρήγορης και εύκολης ρύθμισης του αισθητήρα για κάθε εφαρμογή. Η απεικόνιση μπάρας παρέχει οπτική ένδειξη της κατάστασης λειτουργίας.  
  
                Διακόπτης ροής ηλεκτρονικός με αισθητήρες
  
http://ilektroaytomatismoi.blogspot.com/2015/02/flow-switch.html

 
http://ilektroaytomatismoi.blogspot.com/2015/02/flow-switch.html
Για την προστασία ηλεκτρικού κινητήρα πιεστικού από λειτουργία εν κενό.
Ανιχνεύει την ύπαρξη νερού στη σωλήνα μέσω ηλεκτροδίου.
Για απευθείας σύνδεση με κινητήρα 230V AC ως 1.5 Hp χωρίς ρελέ.
Περιέχει καλώδιο σύνδεσης με τον κινητήρα (3Χ1 mm), μήκους περίπου 110 εκατοστά, καλώδιο σύνδεσης με το ηλεκτρόδιο και ένα ηλεκτρόδιο με πάσο μισής ίντσας.
Τοποθετείται σε πρίζα Schuko σε κοινή γείωση με τον κινητήρα και τις σωληνώσεις. 

Αν οι σωληνώσεις είναι πλαστικές πρέπει να μπουν δυο ηλεκτρόδια, το ένα γειωμένο





                                     Διακόπτης ροής με υπερήχους
 
http://ilektroaytomatismoi.blogspot.com/2015/02/flow-switch.html


Οι Mobrey υπερήχων συστήματα μέτρησης και ελέγχου της μη επαφής με στόχο ειδικά σε επίπεδο ροής και εφαρμογές στη βιομηχανία επεξεργασίας νερού του περιβάλλοντος.


Ο πομπός MSP900 είναι ένα HART® συμβατό βρόχος 2-σύρμα τροφοδοτείται 4-20mA πομπό, εργοστάσιο σφραγισμένο για Κάρτερ και υγρό ελέγχου καλά, και λειτουργεί σε ένα εύρος από 39 πόδια (12 μ).


Προαιρετικές μονάδες MCU900 ελέγχου παρέχουν πλήρη έλεγχο και τη λειτουργικότητα με πέντε ρύθμισης ρελέ και ένα 4-20mA αναμετάδοση του σήματος.


Μια τοπική οθόνη και οδηγό υποβοηθούμενης προγραμματισμού κάνουν αυτά τοίχο ή πίνακα τοποθετημένους ελεγκτές πολύ εύκολο να αναθέσει και τη χρήση.