Τι εναι το Νανοθερμαντικό Φίλμ Τι εναι το Νανοθερμαντικό Φίλμ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Τι εναι το Νανοθερμαντικό Φίλμ

 
Μια από τις πιο γνωστές ακτινοβολίες τα τελευταία χρόνια,  για τις εφαρμογές και τα θετικά οφέλη της στην ιατρική και στην τεχνολογία είναι η υπέρυθρη ακτινοβολία, γνωστή και ως υπέρυθρη θερμότητα. Εκτείνεται από τα 300 χιλιοστόμετρα μέχρι και τα 750 νανόμετρα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και δημιουργείται σε θερμές επιφάνειες αντικειμένων με τη μοριακή ταλάντωση των ατόμων της ύλης. 
Το μήκος κύματος της υπέρυθρης ακτινοβολίας είναι πιο μεγάλο από εκείνο του ορατού φωτός με συνέπεια, η μεταφερόμενη ενέργεια να είναι μικρότερη. Χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες.
 Στο κοντινό υπέρυθρο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το ορατό φως, το μακρινό ή αλλιώς βιογενετικό και το μέσο που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο.
Τα μήκη κύματος μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής:



Θερμαντικά Σώματα

Το σύστημα θέρμανσης με θερμαντικά σώματα υπέρυθρης ακτινοβολίας είναι ευπροσάρμοστο. Έχει πολύ εύκολη εγκατάσταση και σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί, να επεκταθεί ή και να μετακινηθεί.
Δεν απαιτεί κάποιον ειδικό διαμορφωμένο πίνακα ή χώρο για να εγκατασταθεί, δεν χρησιμοποιεί ντεπόζιτα, καυστήρες σωληνώσεις ή καμινάδα ελαχιστοποιώντας τα έξοδα εγκατάστασης και την εξοικονόμηση χώρου.

Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

Εφόσον τα θερμαντικά σώματα δεν θερμαίνουν τον χώρο με την κυκλοφορία ζεστού αέρα, ο θερμοστάτης μπορεί να ρυθμιστεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία δημιουργώντας ένα πιο άνετο και ευχάριστο κλίμα χώρου. Η ρύθμιση του θερμοστάτη σε χαμηλότερη θερμοκρασία έχει επίσης σαν αποτέλεσμα το χαμηλό ενεργειακό κόστος.
Ένα ακόμα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα είναι ότι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ πατώματος και οροφής ανέρχεται στους 2-3 βαθμούς. Με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης η θερμοκρασία της οροφής είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή του πατώματος, καθώς ο ζεστός αέρας ανυψώνεται ενώ παραμένει χαμηλά ο κρύος (φαινόμενα κρύων ποδιών και ζεστού κεφαλιού).
Συνδέοντας τα θερμαντικά σώματα με τον κεντρικό πίνακα ελέγχου και το θερμοστάτη χώρου, τα θερμαντικά σώματα καταναλώνουν μόνο 40-60% της εγκατεστημένης ισχύος.. 
Πρόσθετα παρέχεται η δυνατότητα περαιτέρω εξοικονόμησης ενέργειας, χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό θερμοστάτη, ο οποίος προγραμματίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός.
Κοινό χαρακτηριστικό των συμβατικών συστημάτων θέρμανσης που παράγουν υπέρυθρη ακτινοβολία είναι ότι εκπέμπουν σε μικρό μήκος κύματος. Καμία από αυτές δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εκπέμπει ακτινοβολία με μήκος κύματος τα 10 μικρόμετρα ή 10.000(Nm). Η ακτινοβολία είναι πολύ ασθενής και η θερμοκρασία της επιφάνειας των συμβατικών συστημάτων θέρμανσης μπορεί και να ξεπεράσουν τους 2000 βαθμούς Κελσίου. Η ακτινοβολία μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο πολύ κοντά στο σύστημα θέρμανσης 30-90cm από αυτό και ακτινοβολούν στο ορατό κομμάτι (βαθύ κόκκινο) του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.
Τα συστήματα θέρμανσης λειτουργούν στο αντίθετο μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος το μακρινό υπέρυθρο. Τα θερμαντικά σώματα που προτείνουμε  χαρακτηρίζονται ως και “cold” γιατί η θερμοκρασία λειτουργίας της επιφάνειας του είναι από 80 έως και 150 βαθμούς Κελσίου επιτρέποντας να ακτινοβολεί σε μεγαλύτερες αποστάσεις όταν αυτό χρειαστεί.
Οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας προσφέρουν ειδικές χρεώσεις για ηλεκτρική θέρμανση καθώς και διαφορετικές σε ώρες μη αιχμής. Επειδή το σύστημα θερμαίνει αντικείμενα, και όχι τον αέρα, μπορείτε να επωφεληθείτε από της χαμηλές χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Το σύνδρομο “κρύα πόδια ζεστό κεφάλι” δεν υφίσταται. Με τον παραδοσιακό τρόπο θέρμανσης, ο ζεστός αέρας συγκεντρώνεται στην οροφή ενώ ο κρύος στο πάτωμα, ενώ χρησιμοποιώντας με τα υπέρυθρα σώματα η θερμότητα διαχέεται σε ολόκληρο το χώρο αρμονικά, ο οποίος και παραμένει ζεστός, εφ’ όσον η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ πατώματος και οροφής είναι 2 βαθμοί.
 Με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης, μαζί με τον αέρα ανακυκλώνονται και μικροοργανισμοί όπως ακάραια, σκόνη, βακτηρίδια ακόμα και γύρη λουλουδιών. Έτσι λοιπόν, εφ’ όσον δεν προκαλείται ανακύκλωση αέρα, οι μικροοργανισμοί εξαφανίζονται.
Η υγρασία του χώρου μειώνεται σημαντικά βοηθώντας έτσι στην άνετη αναπνοή και αποφεύγοντας την ενοχλητική αίσθηση του υγρού θερμού αέρα. Κατ’ επέκταση, εκμηδενίζονται τα προβλήματα στα άτομα που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα, δεν «ξεραίνονται» οι φακοί επαφής, κ.λ.π. αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής.

Ευεργετικές ιδιότητες της βιογενετικής υπέρυθρης ενέργειας

Έρευνες απέδειξαν ότι η υπέρυθρη ενέργεια βοηθάει στην ανάπτυξη και διατήρηση των κυττάρων του σώματος,  ενεργοποιεί τα μόρια των υγρών του σώματος τα οποία ιονίζονται και επέρχονται σε πλήρη αρμονία.
Αυτή η διαδικασία επιφέρει τα ακόλουθα αποτελέσματα :
  1. Δημιουργείται αύξηση της ποσότητας οξυγόνου που υπάρχει στο αίμα.
  2. Το δέρμα «αναπνέει» καλύτερα.
  3. Μυϊκοί πόνοι που προκαλούνται από υπερένταση μειώνονται αισθητά. (επειδή μειώνεται το γαλακτικό οξύ)
  4. Επιταχύνεται η ανανέωση των κυττάρων
  5. Μειώνονται τα βακτήρια.
  6. Μειώνονται τα επίπεδα χοληστερόλης.
  7. Το δέρμα αποβάλλει τοξίνες και στοιχεία που προκαλούν τη γήρανσή του.
  8. Βοηθά σημαντικά τους ανθρώπους που πάσχουν από ρευματισμούς καθώς μειώνει την υγρασία του χώρου.
  9. Διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του χώρου δημιουργώντας άνετο κλίμα για άτομα που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Το ημιαγώγιμο “blackbody” φιλμ είναι προσαρτημένο στην πίσω μεριά του γυαλιού με την μέθοδο της μεταξοτυπίας . Όταν ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείτε στην επιφάνεια του φιλμ παράγει μακρά κύματα υπέρυθρης ενέργειας, ανεξάρτητα από την θερμοκρασία λειτουργίας.
Η ημιαγώγιμη επιφάνεια είναι επικαλυμμένη με ανακλαστήρα, ο οποίος κατευθύνει το υπέρυθρο φως μόνο από την μπροστινή μεριά της οθόνης. Πάνω από την επιφάνεια του ανακλαστήρα υπάρχει μονωτικό υλικό, και η πίσω μεριά της οθόνης αποτελείτε από πλάκα αλουμινίου.
Τέλος εσωτερικά υπάρχουν δύο μηχανικοί διακόπτες ασφαλείας, οι οποίοι διακόπτουν την λειτουργία των οθόνων θέρμανσης όταν φτάσουν στην μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας τους. (Κατά την διάρκεια φυσιολογικής λειτουργίας ο ελεγκτής καθορίζει την θερμοκρασία η οποία είναι χαμηλότερη από αυτήν των διακοπτών ασφαλείας).
Το σύστημα υπέρυθρης ενέργειας έχει ελεγχθεί για πιθανές επιβλαβείς επιδράσεις στην υγεία από το ανεξάρτητο εργαστήριο (TAUW Environmental Infra-Consulting) το οποίο επιβεβαιώνει την ασφαλή χρήση του (λιγότερη επιβλαβή ακτινοβολία από μία κοινή λάμπα φθορίου). Βλέπε TAUW Report Deventer Netherlands, 1992 με αριθμό 3180484.
Όταν ο ανθρώπινος οργανισμός εκτίθεται στο βιογενετικό υπέρυθρο, προκαλείται διέγερση του αίματος. Αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας είναι η καλύτερη οξυγόνωση του αίματος, που οδηγεί την αποσύνθεση του σωματικού λίπους, την θέρμανση του μυϊκού ιστού την αποτροπή ανάπτυξης μικροβίων κ.λ.π. Είναι γνωστό ότι η υπέρυθρη ενέργεια παρέχει σημαντικά ευεργετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό.  


Τα υβριδικά ρελέ ανοίγουν κι κλείνουν τα σώματα θέρμανσης για να επιτυγχάνετε συγκεκριμένη θερμοκρασία των σωμάτων. Ο θερμοστάτης χώρου στέλνει στον ελεγκτή την επιθυμητή θερμοκρασία χώρου.
Οι μηχανικοί διακόπτες ασφαλείας οι οποίοι βρίσκονται σε κάθε θερμαντικό σώμα δεν επιτρέπουν την ροή ηλεκτρικού φορτίου όταν η θερμοκρασία επιφάνειας της οθόνης φτάσει το μέγιστο επιτρεπτό όριο. Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος φωτιάς.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Στηρίγματα θερμαντικού σώματος στον τοίχο
  2. Καλώδιο τροφοδοσίας
  3. Κουτί διασύνδεσης τροφοδοσίας
  4. Οπίσθια επιφάνεια
  5. Βάσεις στήριξης
  6. Συνδετήρας στήριξης
  7. Επιπρόσθετος τρόπος στήριξης
  8. Μονωτικό υλικό
  9. Εξάρτημα προστασίας από υπερθέρμανση
  10. Θερμαντική μεμβράνη ILO
  11. Ηλεκτρικές συνδέσεις
  12. Ειδική μόνωση και κόλλα
  13. Εμπρόσθια επιφάνεια
Το παραπάνω σχέδιο είναι μια τυπική οικιακή εγκατάσταση. Το δείγμα δείχνει τρία σώματα στην οροφή, ένα στον τοίχο (1), ένα θερμοστάτη (2), κεντρικό πίνακα ελέγχου, ρελέ (3) και τον πίνακα τροφοδοσίας (4)

ΝΑΝΟΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ ΦΙΛΜ ΣΕ ΣΩΜΑ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΝΟΦΙΛΜ ΣΕ ΑΠΛΟ ΣΩΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΜΕ ΧΑΛΙΑ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ! 


 Χρησιμοποιεί μεγάλης αποδοτικότητας σύστημα θέρμανσης με υπέρυθρη ακτινοβολία, κάτι το οποίο δίνει την ευκαιρία στον καταναλωτή πολύ γρήγορα να πετύχει την επιθυμητή θερμοκρασία και την φτηνή εκμετάλλευση. Η υπέρυθρη θερμοκρασία μεγάλου μήκους είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία -- δίνει την αίσθηση ότι σε φωτίζουν οι ακτίνες του ηλίου.
Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα που βρίσκονται μεταξύ του ορατού φωτός και των μικροκυμάτων, τα οποία μπορεί κανείς, ναι μεν να τα αισθανθεί, αλλά όχι και να τα μυρίσει, πόσο μάλλον να τα δει. Η εκπομπή αυτής της ενέργειας είναι επίσης γνωστή και ως Βιογενετικό Υπέρυθρο, ενώ έχει επιστημονικά αποδειχθεί η ευεργετική της επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.
Η υπέρυθρη θέρμανση είναι μια μορφή θερμικής ενέργειας, η οποία μπορεί να ζεστάνει αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρω τους. Επιπλέον, ο τρόπος λειτουργίας τους είναι τέτοιος ώστε αυτή να "αναστέλλεται" μόλις βρουν ένα αντικείμενο που θα μπορέσει να απορροφήσει τη θερμότητα και να την εκπέμψει εκ νέου. Το αντικείμενο που δέχεται την εν λόγω θερμική ακτινοβολία, μπορεί να την απορροφήσει σε κάποιο μήκος κύματος, να την αντανακλά σε άλλα μήκη κύματος ή ακόμα και να παράγει το ίδιο ακτινοβολία σε άλλο μήκος κύματος. Αυτή ακριβώς η απορροφόμενη ακτινοβολία προκαλεί τη θέρμανση στο εσωτερικό του αντικειμένου.
Πηγές υπέρυθρης ακτινοβολίας που συναντάμε στην καθημερινότητά μας είναι ο ήλιος, η φωτιά, το ανθρώπινο σώμα και τα νανοθερμαντικά φιλμ. Συνεπώς, η υπέρυθρη ακτινοβολία αποτελεί το φυσικό τρόπο θέρμανσης. Ο τρόπος, δηλαδή, που επέλεξε η φύση να μας θερμάνει!
Τα νανοθερμαντικά φιλμ λειτουργούν εκπέμποντας μόνο την προστατευτική, μακροκυματική υπέρυθρη C-ακτινοβολία (βιογεννετικό υπέρυθρο), σε μικρό μήκος κύματος της τάξης των 10,000 nm και για το λόγο αυτό θεωρούνται ότι είναι πολύ ασφαλή και υγιή.
Δυστυχώς κάποιες φορές, λόγω έλλειψης σωστής ενημέρωσης, γίνεται σύγχυση της θεραπευτικής υπέρυθρης ακτινοβολίας, με την βλαβερή υπεριώδη, ή τα μικροκύματα, ή ακόμα και τις ακτίνες Χ, τα οποία εκπέμπονται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος.