Έλενχος φωτιστικού(απλός διακόπτης) με ρευματοδότη Έλενχος φωτιστικού(απλός διακόπτης) με ρευματοδότη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Έλενχος φωτιστικού(απλός διακόπτης) με ρευματοδότη

   

http://ilektroaytomatismoi.blogspot.gr/

Αρχή Λειτουργίας
Σε αυτό το κύκλωμα η διαφορά που  υπάρχει από του απλού διακόπτη είναι πως από το κουτί διακλάδωσης δίνουμε ρεύμα σε έναν ρευματοδότη-πρίζα με τον μαύρο αγωγό και ουδέτερο (μπλε αγωγό) και απαραίτητος  πάντοτε ο αγωγός προστασίας-γείωση(κίτρινος αγωγός)


   Σε περιπτώσεις όπου μαζί με το κύκλωμα φωτισμού θέλουμε να τροφοδοτήσουμε και ένα ρευματοδότη θα πρέπει να ξέρουμε πως σύμφωνα με τον ΕΛΟΤ HD 384 τους ρευματοδότες τους εγκαθιστούμε πάντα με διατομή 2.5 τετραγωνικών χιλιοστών (δυομισάρι καλώδιο).
Η διατομή των 2.5 τετραγωνικών χιλιοστών έχει επιτρεπόμενη ένταση ρεύματος 21 amber και ασφαλίζεται με ασφάλεια  τύπου ράγας των 16 amber στον πίνακα.
Εδώ θα αναφέρουμε πώς αφού τα καλώδια των 2.5 τετραγωνικών χιλιοστών έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή σε ρεύμα από αυτό που αντέχει η ασφάλεια.
     
http://ilektroaytomatismoi.blogspot.gr/
Συνήθως στις οικίες στους ρευματοδότες δεν συνδέονται καταναλώσεις άνω των 4ΚW οπότε σύμφωνα με τον τύπο I=P/V διαιρώντας δηλαδή την ισχύς με την τάση έχουμε σαν αποτέλεσμα την ένταση του ρεύματος . Έτσι  κάνοντας  τις πράξεις βλέπουμε πως 4000 watt/ 230volt =17.3 amber.
Με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε πως τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά είμαστε καλυμμένοι .