Λίγα λόγια για τα φωτοκύτταρα... Λίγα λόγια για τα φωτοκύτταρα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Λίγα λόγια για τα φωτοκύτταρα...






   


Αισθητήρες υπέρυθρων/ερυθρού φωτός

Τα φωτοκύτταρα χρησιμοποιούνται παντού εκεί όπου η ακριβής θέση των αντικειμένων πρέπει να προσδιοριστεί με ακρίβεια και εξ αποστάσεως.
 Δεν παίζει ρόλο από ποίο υλικό είναι τα αντικείμενα αυτά.
 Σε σύγκριση με τους διακόπτες προσέγγισης, τα φωτοκύτταρα διαθέτουν μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή ανίχνευσης.

Αισθητήρες λέιζερ

 
Συστήματα λέιζερ χρησιμοποιούνται παντού όπου πρέπει να αναγνωριστούν μικρά αντικείμενα ή όπου πρέπει να γίνει πολύ ακριβής προσδιορισμός της θέσης τους.


Χάρη στη μικρή γωνία απόκλισης μπορεί να επιτευχθεί μια μεγάλη εμβέλεια έως και 60 μέτρων.



Οπτικές ίνες και ενισχυτές

 
Εκεί όπου υπάρχει λίγος μόνο χώρος για μοντάρισμα στάνταρ οπτικών αισθητήρων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αγωγοί φωτός, γνωστοί ως οπτικές ίνες. Πλεονεκτήματα αυτών των συστημάτων: Το σύστημα αξιολόγησης και οι οπτοηλεκτρικές βαθμίδες είναι τοποθετημένα ξεχωριστά από τα ανοίγματα εισόδου και εξόδου φωτός του συστήματος.
Γι' αυτό η διαδρομή οπτικής μέτρησης μπορεί να προσαρμοστεί και σε δυσπρόσιτα σημεία.



Συστήματα για ειδικές εφαρμογές Οι ιδιαίτερες εργασίες απαιτούν και ιδιαίτερες λύσεις
 


 Η ifm electronic παρέχει γι' αυτό παράλληλα με τους οπτικοηλεκτρικούς αισθητήρες και τα συστήματα οπτικών ινών και τους λεγόμενους ειδικευμένους αισθητήρες για συγκεκριμένες εφαρμογές.

 
Οπτικοί αισθητήρες ασφαλείας

Οπουδήποτε η κίνηση τμημάτων μηχανών μπορεί να είναι επικίνδυνη στους ανθρώπους ή τα αγαθά, χρησιμοποιούνται οι κουρτίνες φωτός ασφάλειας ή τα πλέγματα φωτός ασφάλειας.
 Ο προστατευτικός εξοπλισμός εξασφαλίζει ότι οι έξοδοι απενεργοποιούνται, πράγμα που οδηγεί σε σταμάτημα των μηχανών.

  

Αισθητήρες αναγνώρισης χρωμάτων

Τα συστήματα αναγνώρισης χρωμάτων είναι πιο αξιόπιστα και αποδοτικά από το ανθρώπινο μάτι, αφού δεν κάνουν λάθη λόγω κόπωσης, υποκειμενικής αξιολόγησης αποχρώσεων και αργού χρόνου αντίδρασης.


Οι αισθητήρες χρώματος της ifm εργάζονται με την ενεργή μέθοδο. Τα υλικά φωτίζονται από τον πομπό με ακτίνες φωτός διαφορετικής φασματικής σύστασης. Δεν χρειάζεται έτσι οποιοδήποτε φιλτράρισμα από την πλευρά του δέκτη.

/www.ifm.com