Τι εννοούμε όμως όταν λέμε ότι θα ανακαινίσουμε τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού μας. Τι εννοούμε όμως όταν λέμε ότι θα ανακαινίσουμε τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Τι εννοούμε όμως όταν λέμε ότι θα ανακαινίσουμε τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού μας.


elektrologikaenkatastaseΌταν σκεφτόμαστε να κάνουμε ανακαίνιση στο χώρο μας χρειάζεται να έχουμε στο νου μας ότι είναι απαραίτητος ο έλεγχος και η ανακαίνιση στα ηλεκτρολογικά του σπιτιού μας.  Όταν λέμε ηλεκτρολογικά αναφερόμαστε σε όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού, από τον ηλεκτρολογικό πίνακα και τις πρίζες έως την καλωδίωση και τη γείωση. 
Αυτό που χρειάζεται αρχικά να κάνετε και αφού έχετε καταλήξει στον ηλεκτρολόγο με τον οποίο θα συνεργαστείτε, είναι να συναντηθείτε μαζί του και να συζητήσετε για τις ανάγκες του χώρου σας και στη συνέχεια να σας παραδώσει μια σχετική ηλεκτρολογική μελέτη

Πολλές φορές ένας ειδικός μπορεί να μας προτείνει λύσεις που εμείς δεν είχαμε φανταστεί, γλιτώνοντας μας με αυτόν τον τρόπο από περιττό κόπο και έξοδα.
Ποιες εργασίες χρειάζεται να γίνουν για την ανακαίνιση στα ηλεκτρολογικά του σπιτιού μας;  Μια από τις πρώτες απαραίτητες εργασίες είναι η συντήρηση και οι επιδιορθώσεις στην υπάρχουσα ηλεκτρολογική εγκατάσταση (καλώδια κτλ.) ή η αποξήλωσή της και η εγκατάσταση νέας, ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις του χώρου (π.χ. παλαιότητα). Επίσης, η ύπαρξη γείωσης χρειάζεται οπωσδήποτε να ελεγχθεί, καθώς δεν είναι σπάνια η απουσία της.
 
Στη συνέχεια, ακολουθεί ο έλεγχος και η αντικατάσταση, αν αυτή κρίνεται απαραίτητη (π.χ. σε παλιές κατοικίες), του ηλεκτρολογικού πίνακα τόσο του σπιτιού όσο και του κλιμακοστασίου μας όπως και η εγκατάσταση ρελέ διαφυγής έντασης(ΔΔΡ) στο σπίτι.
 
Το επόμενο βήμα είναι η αλλαγή των παλιών διακοπτών και των πριζών(τηλεόρασης, τηλεφώνου κτλ.) με νέους. Καθώς οι ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα διαρκώς αυξάνονται (ίντερνετ, συναγερμός κ.ά.) αυξάνονται και οι ανάγκες σε πρίζες και διακόπτες.
 
Σε αυτό το σημείο λοιπόν, ο ηλεκτρολόγος σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονήσει, θα προχωρήσει στην τοποθέτηση νέων πριζών και διακοπτών στους χώρους του σπιτιού ώστε να καλύπτονται οι ξεχωριστές ανάγκες σε κάθε δωμάτιο.
Η τοποθέτηση των ηλεκτρικών συσκευών και των φωτιστικών στους χώρους του σπιτιού έρχεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία της ανακαίνισης στα ηλεκτρολογικά. Ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, κρυφός φωτισμός είναι μερικές από τις εργασίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το στάδιο.
 
Τέλος, να σημειώσουμε ότι είναι χρήσιμο να εκδοθεί το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, το οποίο πιστοποιεί την ορθή λειτουργία της ηλεκτρικής εγκατάστασης του κτιρίου και είναι απαραίτητο για την αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ σε περιπτώσεις μίσθωσης ακινήτου αλλά και για την ηλεκτροδότηση νέας οικοδομής.