Μέτρηση Αντίστασης Μόνωσης ενός Κινητήρα Μέτρηση Αντίστασης Μόνωσης ενός Κινητήρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Μέτρηση Αντίστασης Μόνωσης ενός Κινητήρα

 
  Εάν ο κινητήρας δεν τίθεται σε λειτουργία αμέσως μετά την άφιξη, είναι σημαντικό 
να προστατεύεται έναντι εξωτερικών παραγόντων όπως η υγρασία , υψηλή θερμοκρασία και ακαθαρσίες, προκειμένου να αποφευχθεί η βλάβη στη μόνωση.

 Πριν ο κινητήρας τίθεται σε λειτουργία μετά από μια μακρά περίοδο αποθήκευσης, θα πρέπει να μετρηθεί η αντίσταση μόνωσης περιέλιξης.




Εάν ο κινητήρας διατηρείται σε ένα χώρο με υψηλή υγρασία, μια περιοδική επιθεώρηση είναι απαραίτητη .
Είναι πρακτικά αδύνατον να προσδιοριστεί κανόνες για την πραγματική ελάχιστη τιμή αντίστασης μόνωσης ενός κινητήρα επειδή η αντίσταση μεταβάλλεται σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, η κατάσταση του μονωτικού υλικού που χρησιμοποιείται, ονομαστική τάση, το μέγεθος και τον τύπο.
 Στην πραγματικότητα, παίρνει πολλά χρόνια εμπειρίας για να καθοριστεί αν ένας κινητήρας είναι έτοιμος για λειτουργία ή όχι.
Ένας γενικός κανόνας είναι 10 megohm ή περισσότερο.
 Τιμή της αντίστασης μόνωσης Επίπεδο μόνωσης
 2 megohm ή λιγότερο Κακός
 2-5 megohm Κρίσιμος
 5-10 megohm Ανώμαλος
 10-50 megohm Καλός
 50-100 megohm Πολύ καλό
 100 megohm ή περισσότερα Άριστη

Η μέτρηση της αντίστασης μόνωσης πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός megohmmeter - υψηλή αντίσταση σειράς ωμόμετρο .και με πολυόργανο ελένχου .
Αυτό είναι το πώς λειτουργεί η δοκιμή: DC τάση 500 ή 1000 V εφαρμόζεται μεταξύ των περιελίξεων και της γης του κινητήρα.
  
δοκιμή μόνωσης του κινητήρα



Κατά τη διάρκεια της μέτρησης και αμέσως μετά, μερικά από τα τερματικά φέρουν επικίνδυνες τάσεις και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αγγιχτεί .
Τώρα, τρία σημεία αξίζει να αναφερθούν στο πλαίσιο αυτό: η αντίσταση μόνωσης, μέτρηση και την επαλήθευση.


1. αντίσταση μόνωσης

  • Η ελάχιστη αντίσταση μόνωσης νέων, καθαριστεί ή να επισκευαστεί περιελίξεων σε σχέση με το έδαφος είναι 10 megohm ή περισσότερο .
  • Η ελάχιστη αντίσταση μόνωσης, R , υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας την ονομαστική τάση U n , με το σταθερό συντελεστή 0,5 megohm / kV . Για παράδειγμα: Εάν η ονομαστική τάση είναι 690 V = 0,69 kV, η ελάχιστη αντίσταση μόνωσης είναι: 0,69 x 0,5 kV megohm / kV = 0.35 megohm



2. Μέτρηση

  • Ελάχιστη αντίσταση μόνωσης της περιέλιξης στο έδαφος μετράται με 500 V DC . Η θερμοκρασία της περιέλιξης πρέπει να είναι 25 ° C ± 15 ° C .
  • Μέγιστη αντίσταση μόνωσης πρέπει να μετράται με 500 V DC με τις περιελίξεις σε μια θερμοκρασία λειτουργίας των 80-120 ° C ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα και την αποτελεσματικότητα.


3. Έλεγχος

  • Εάν η αντίσταση μόνωσης μιας νέας, καθαριστεί ή να επισκευαστεί μοτέρ που έχει αποθηκευτεί για κάποιο χρονικό διάστημα είναι μικρότερο από 10 Mohm , ο λόγος μπορεί να είναι ότι οι περιελίξεις είναι υγρός και θα πρέπει να ξηραίνεται.
  • Αν ο κινητήρας έχει λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ελάχιστη αντίσταση μόνωσης μπορεί να πέσει σε ένα κρίσιμο επίπεδο . Εφ 'όσον η μετρούμενη τιμή δεν πέφτει κάτω από την υπολογιζόμενη τιμή της ελάχιστης αντίστασης μόνωσης, ο κινητήρας μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί.
  •  Ωστόσο, αν πέσει κάτω από αυτό το όριο, ο κινητήρας πρέπει να σταματήσει αμέσως ,