Η ΑΒΒ προμηθεύει με ταχυφορτιστές την αυτοκινητοβιομηχανία ΚΙΑ για την υποστήριξη του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου SOUL EV Η ΑΒΒ προμηθεύει με ταχυφορτιστές την αυτοκινητοβιομηχανία ΚΙΑ για την υποστήριξη του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου SOUL EV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Η ΑΒΒ προμηθεύει με ταχυφορτιστές την αυτοκινητοβιομηχανία ΚΙΑ για την υποστήριξη του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου SOUL EV

   
Η αυτοκινητοβιομηχανία KIA Motors, προσβλέποντας στο λανσάρισμα του νέου ηλεκτροκίνητου SOUL EV μέχρι τα τέλη του 2014, επέλεξε την ΑΒΒ προκειμένου να προμηθεύσει τους διανομείς της στις Ηνωμένες Πολιτείες με DC ταχυφορτιστές.
Το μοντέλο του ταχυφορτιστή το οποίο επιλέχθηκε ως ρευματοδότης για τον σταθμό φόρτισης CHAdeMO, που θα χρησιμοποιήσει η KIA, είναι το Terra 53 στα 50 kW. Ο συγκεκριμένος φορτιστής είναι ικανός να φορτίσει το νέο όχημα σε 15 με 30 λεπτά.

Το καινούργιο, αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο KIA SOUL EV που θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Βορείου Αμερικής, διαθέτει μπαταρία 27 kWh και αποδίδει περίπου 80-100 μίλια σε πλήρη φόρτιση. Το δίκτυο των διανομέων εξοπλισμένο με τους σταθμούς φόρτισης θα προσφέρει δωρεάν φόρτιση στους ιδιοκτήτες του KIA SOUL EV . Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης θα εγκατασταθούν σε διανομείς που εδρεύουν στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
«Οι πελάτες μας επιδεικνύουν ειλικρινή οικολογική συνείδηση και η KIA δεσμεύεται να παρέχει στους κατόχους του SOUL EV βολικούς τρόπους φόρτισης.»

Οι ιδιοκτήτες του νέου KIA SOUL EV θα προμηθευτούν μια κάρτα RFID η οποία θα τους δίνει πρόσβαση στους ταχυφορτιστές DC μέσω του συστήματος Greenlots SKY. Οι οδηγοί των συγκεκριμένων οχημάτων θα μπορούν εύκολα να βρουν τους σταθμούς φόρτισης χρησιμοποιώντας την κατάλληλη εφαρμογή για smartphones ή την οθόνη αφής που υπάρχει στο εσωτερικό του οχήματος.
«  Το νέο SOUL EV είναι το όχημα-κλειδί για το πρόγραμμα Clean Mobility που ξεκινά η KIA. Με την εγκατάσταση των σταθμών ταχυφόρτισης σε επιλεγμένους διανομείς και σε εύκολα προσβάσιμες τοποθεσίες, η KIA Motors επιθυμεί να προσφέρει στους ιδιοκτήτες τη μέγιστη διευκόλυνση» υπογράμμισε ο Orth Hedrick, διευθύνων σύμβουλος του τομέα προγραμματισμού νέων προϊόντων της KIA Motors Ηνωμένων Πολιτειών.