Όμιλος ΑΒΒ συμμετέχει στην υλοποίηση του Έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων Όμιλος ΑΒΒ συμμετέχει στην υλοποίηση του Έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Όμιλος ΑΒΒ συμμετέχει στην υλοποίηση του Έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων

Ο διεθνής Όμιλος ΑΒΒ συμμετέχει στην υλοποίηση του Έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων μέσω της σύμπραξης ( Consortium) των εταιρειών του, ΑΒΒ ΑΒ Σουηδίας και ΑΒΒ ΑΕ Ελλάδος που την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου υπέγραψαν μία από τις τέσσερις σχετικές συμβάσεις με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή του ελληνικού συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
    Static Var Compensator = SVC) στην Σύρο, που είναι το αντικείμενο της Σύμβασης της Ομάδας Δ του Έργου, ουσιαστικά θα διασφαλίζει την επάρκεια παροχής ενεργού ισχύος ( MW) προς το νησί αυτό από το Λαύριο και την Τήνο μέσω των αντίστοιχων υποβρυχίων καλωδίων της διασύνδεσης, παροχή η οποία θα ήταν πολύ μειωμένη, έως και μερικές φορές αδύνατη, χωρίς το σύστημα αυτό.


Ο Όμιλος ΑΒΒ με την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του Συγκροτήματος Αντιστάθμισης Άεργου Ισχύος (
Βασισμένο στην τεχνολογία των ηλεκτρονικών ισχύος ( power thyristors), στην οποία ο Όμιλος ΑΒΒ πρωτοπορεί, αναπτύσσοντας και προωθώντας τις σχετικές εφαρμογές με περισσότερες από 800 εγκαταστάσεις συστημάτων SVCπαγκοσμίως, το σύστημα αυτό θα παρέχει την αναγκαία άεργο ισχύ (±100MVAR), επαγωγική ή χωρητική, που έχει ανάγκη σε κάθε χρονική στιγμή το καλωδιακό σύστημα της διασύνδεσης, ώστε να λειτουργεί με ελεγχόμενο επίπεδο τάσεως, τόσο σε κανονική λειτουργία, όσο και σε συνθήκες βραχυκυκλώματος.
  Το  SVC στην Σύρο θα είναι το πρώτο τέτοιο σύστημα που εγκαθίσταται ποτέ στην Ελλάδα για χρήση από τον ΑΔΜΗΕ για τον έλεγχο και την ρύθμιση των τοπικών παραμέτρων τάσεως και ρεύματος του δικτύου υψηλής τάσης 150 kV.

Ο Όμιλος ΑΒΒ έχει μακρόχρονη παρουσία στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση σημαντικών ενεργειακών έργων και υποδομών, όπως οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ, οι Υποσταθμοί και τα Κέντρα Διανομής υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροκίνηση του σιδηρόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και η σχετική με το κυρίως θέμα υποβρύχια ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Ιταλία με Συνεχές Ρεύμα, η οποία τέθηκε επιτυχώς σε λειτουργία το 2001.
Σαν συνέχεια αυτής της δημιουργικής παρουσίας έρχεται σήμερα η συμμετοχή του Ομίλου ΑΒΒ στην υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, ενώ αμέσως επόμενος διακηρυγμένος σχετικός στόχος είναι η συμμετοχή του στην προγραμματιζόμενη υποβρύχια ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης.

Η ABB κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στις τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού έχοντας στόχο στην αποτελεσματική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και στην αύξηση της παραγωγικότητας με ιδιαίτερη μέριμνα για το περιβάλλον. Δημιουργήθηκε το 1988 από την συγχώνευση της Ελβετικής BBC και της Σουηδικής ASEA (τεχνικές εταιρείες). Ο Όμιλος εταιρειών ΑΒΒ απασχολεί περίπου 145.000 εργαζομένους σε 100 χώρες σε κάθε γεωγραφική περιοχή του κόσμου.