357.Ασύρματα συστήματα συναγερμού 357.Ασύρματα συστήματα συναγερμού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

357.Ασύρματα συστήματα συναγερμού

   
Αποτελούν πολύ καλή λύση για χώρους, στους οποίους για κάποιο λόγο δεν έχουν περαστεί η δέν μπορούν να περαστούν τα καλώδια.

Συγκρίνοντας τα καλωδιακά συστήματα με τα ασύρματα στο ίδιο επίπεδο ασφαλείας, για παράδειγμα στην προστασία κατοικιών, μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι  ισοδύναμα στην ασφάλεια.
Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την επιλογή των υλικών ενός ασύρματου συστήματος ασφαλείας .
Ένα καλής ποιότητας ασύρματο σύστημα πρέπει να διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:


Μέγιστη σταθερότητα στη συχνότητα επικοινωνίας πίνακα – περιφερειακών.

Μεγάλο αριθμό πιθανών συνδυασμών κυλιόμενων κωδικών.
Καλή ευαισθησία και επιλογή των δεκτών.

Μετάδοση σε δύο (ή περισσότερες) διαφορετικές συχνότητες.

 

Όταν ένα ασύρματο σύστημα διαθέτει τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά, μπορεί να εγγυηθεί την καλή απόδοση σε πολλές λειτουργίες – μερικές κοινές και άλλες ανώτερες αυτών ενός παραδοσιακού ενσύρματου συστήματος.

Σε ένα επώνυμο και πιστοποιημένο σύστημα ασφαλείας η επικοινωνία πίνακα – ασύρματης παγίδας – ραντάρ – πληκτρολογίου – σειρήνας γίνεται σε ασφαλείς και καθαρές συχνότητες πού δέν παρεμβάλλονται.

Σε περίπτωση πού η μπαταρία χρειαστεί αντικατάσταση ο χειριστής του συστήματος ενημερώνεται από ένδειξη χαμηλής μπαταρίας πού εμφανίζεται γραπτά στο πληκτρολόγιο του συστήματος.

Η διάρκεια των μπαταριών ξεπερνά τα τρία χρόνια καθώς η συσκευή καταναλώνει ελάχιστο έως μηδαμινό ρεύμα (μικροαμπέρ)

   

Αντίθετα σε ένα μή πιστοποιημένο φθηνό σύστημα κινέζικης προέλευσης τς περισσότερες φορές δέν ισχύει τίποτα από όλα αυτά.
οι παγίδες λειτουργούν σε κοινές συχνότητες
 οι μπαταρίες τροφοδοσίας τους είναι κοινές 9 volt. 
τα ραντάρ οι παγίδες και το πληκτρολόγιο έχουν τηλεσκοπική κεραία σαν ραδιοφωνάκι.

Εάν σε ένα ενσύρματο σύστημα μπορεί να θεωρηθεί ότι  σύστημα τέτοιας προέλευσης μπορεί να λειτουργήσει; αποδεκτά στην περίπτωση ασύρματου συστήματος δέν γίνεται καν λόγος για 
ασφάλεια.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ
 
 

1) Αν δεν έχει ήδη εγκατασταθεί ειδική καλωδίωση για συναγερμό σε έναν χώρο και θέλετε να εγκαταστήσετε σύστημα με καλώδια (ενσύρματο), η εγκατάσταση εκτός του ότι είναι χρονοβόρα και πολλές φορές αντιαισθητική έχει και μεγάλο κόστος.
 
2) Ένα ασύρματο σύστημα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο χώρο, σε περίπτωση μετακόμισης, με ελάχιστο κόστος.
 
3) Μπορούν να μεταφερθούν πολύ εύκολα σε άλλο σημείο του σπιτιού οποιοιδήποτε ανιχνευτές αν υπάρχει ανάγκη λόγω αλλαγής διακόσμησης κλπ.
 
4) Δέχονται τηλεχειριστήρια τα οποία είναι πολύ χρήσιμα:
- για μικρά παιδιά που δεν είναι εύκολο να αφοπλίσουν το σύστημα από το πληκτρολόγιο με κωδικό (η αφόπλιση στα πληκτρολόγια απαιτεί κωδικό)
- μπορούμε να τα έχουμε πάνω μας και ενώ είναι αφοπλισμένο το σύστημα, αν συμβεί κάτι, να πατήσουμε το ειδικό πλήκτρο πανικού και το σύστημα να ενεργοποιήσει τις σειρήνες και να καλέσει τα τηλέφωνα που θέλουμε κλπ
- για ηλικιωμένους είτε για εύκολη όπλιση/ αφόπλιση του συστήματος είτε για το πλήκτρο πανικού αν χρειαστούν βοήθεια.
 
5) Σε ένα ασύρματο σύστημα μπορείτε να προσθέσετε αργότερα, πολύ εύκολα επιπλέον ασύρματους ανιχνευτές όπως επαφές, ανιχνευτές κίνησης, ανιχνευτές καπνού, διαρροής φυσικού αερίου ή νερού κλπ. Ενώ σε ένα σύστημα με καλώδια (ενσύρματο) θα χρειαστεί να εγκατασταθούν επιπλέον καλώδια και αρκετή εργασία.
 
6) Αν υπάρξει διακοπή ρεύματος για πολλές ώρες, ακόμα και αν η μπαταρία της κεντρικής μονάδας είναι σε καλή κατάσταση, θα ξεφορτιστεί και τότε θα αρχίσει να ηχεί για κάποια λεπτά η εξωτερική σειρήνα χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να την σταματήσουμε εκτός αν έρθει πάλι το ρεύμα. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ στα ασύρματα συστήματα.
 
7) Σε ένα σύστημα με καλώδια (ενσύρματο) στην περίπτωση που κάποιος καταστρέψει καλώδια ή ανιχνευτές, η επιδιόρθωση της βλάβης θα χρειαστεί χρόνο, πιθανόν σκαψίματα και κόστος, ενώ σε ένα ασύρματο σύστημα η επιδιόρθωση θα γίνει πολύ εύκολα, γρήγορα και με ελάχιστο κόστος.
 
8) Η κεντρική μονάδα σε ένα ασύρματο σύστημα καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα επειδή επικοινωνεί με τους ασύρματους ανιχνευτές μόνο όταν υπάρχει λόγος.
 
9) Η αλλαγή των μπαταριών στους ανιχνευτές σε ένα ασύρματο σύστημα μπορεί να γίνει πανεύκολα από οποιονδήποτε. Οι μπαταρίες κρατάνε τουλάχιστον 1 χρόνο ανάλογα την χρήση.

Το Videofied είναι ένα πλήρες ασύρματο σύστημα που μπορεί να εγκατασταθεί σε μη επανδρωμένους χώρους όπου η παραμικρή επέμβαση δεν είναι εφικτή.
 Οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους με ασύρματο δίκτυο το οποίο μπορεί να ενισχυθεί ώστε η εμβέλεια μεταξύ του κέντρου και των συσκευών να επεκταθεί μέχρι και τα 700 μέτρα. 
Τα ραντάρ υπερύθρων περιέχουν κάμερες και υπέρυθρο φωτισμό και ενεργοποιούνται στο απόλυτο σκοτάδι, αποστέλλοντας βίντεο 10 δευτερολέπτων από το συμβάν σε κέντρο λήψης σημάτων, επιβεβαιώνοντας την αιτία του συναγερμού, κατέχοντας επάξια το τίτλο του Προσωπικού Αυτόπτη Μάρτυρά Σας.