354.Η εξέλιξη των πολυελαίων 354.Η εξέλιξη των πολυελαίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

354.Η εξέλιξη των πολυελαίων

    
Στη διακόσμηση ενός σπιτιού ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα είναι σαφώς τα φωτιστικά! 
Αναλόγως του μεγέθους, του σχεδίου, της θέσης και της φωτεινότητας των λαμπήρων ένα δωμάτιο μπορεί να αλλάξει σημαντικά το ύφος του και να πάρει μια νέα πνοή.
Οι πολυέλαιοι είναι φωτιστικά που σίγουρα μαγνητίζουν το βλέμμα ενώ προσδίδουν το στοιχείο του εντυπωσιακού και του διαχρονικού. 
Τα κρύσταλλα αντανακλούν το φως δίνοντας στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη αίσθηση vintage style. 
Η γκάμα των πολυελαίων αναλόγως με το ύφος που θα επιλέξετε μπορεί να δώσει στο σπίτι σας από ρομαντικό ύφος μέχρι super μοντέρνο & designάτο.
Αν θέλετε να μεταμορφώσετε το σπίτι σας, επιλέξτε έναν πολυέλαιο που θα δώσει μια νότα πολυτέλειας & λάμψης στο χώρο σας!
Λίγα λόγια για την ιστορία των όμορφων αυτών φωτιστικών.. 
     

Φωτιστικό σκεύος που αποτελείται από ένα κύριο σώμα σταθερό ή κινητό, στο οποίο μπορούν να προσαρμοστούν ένας ή περισσότεροι βραχίονες που στηρίζουν τις λάμπες.


Η μετατροπή των μέσων του φωτισμού και η χρησιμοποίηση αεριόφωτος αντί για κεριά δεν επηρέασε ουσιαστικά τα σχήματα των π., άρχισαν όμως να διαδίδονται οι μικροί π. του τοίχου (απλίκες), που ήταν πιο εύχρηστοι και κατάλληλοι να δημιουργήσουν τη χαρακτηριστική ατμόσφαιρα οικειότητας των κατοικιών του 19ουαι. 
Άπειρες είναι σήμερα οι μορφές των π., καθοριζόμενες από τις λειτουργικές απαιτήσεις των σύγχρονων επιπλώσεων.





Ο πολυέλαιος όντας το μακροβιότερο είδος διακοσμητικού φωτιστικού, αποτελεί και το πλέον δημοφιλές στοιχείο για το φωτισμό μεγάλων εσωτερικών χώρων.
Η πρώτη αναφορά για πολυέλαιους έγκειται τον 15ο αιώνα και στην αρχή ως πηγή φωτός χρησιμοποιούσαν κεριά.
Τον 18ο αιώνα, με την έξαρση του Νεοκλασσικού κινήματος και την τεχνολογική πρόοδο στον τομέα της υαλουργίας, από απλό φωτιστικό μέσο μετατράπηκε σε τέχνη.



 Οι περιοχές της Βοημίας στην Τσεχία, άλλα και του Murano στην Ιταλία, διαθέτοντας εκπληκτικούς τεχνίτες με πρωτοποριακή αισθητική, επικράτησαν και εξακολουθούν να κυριαρχούν στο σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής μέχρι σήμερα.

Η εξέλιξη των πολυελαίων από ένα μέσο φωτισμού σε επίδειξη πλούτου και status symbol για την αριστοκρατία, είχε ως αποτέλεσμα την κατασκευή μεγάλου μεγέθους χειροποίητων αριστουργημάτων. 
Το γεγονός αυτό έδωσε ώθηση στους ταλαντούχους τεχνίτες, με αποτέλεσμα να σώζονται μέχρι και σήμερα πολλά “έργα τέχνης” σε παλάτια και πολυτελείς χώρους εκδηλώσεων.

     Ο μεγαλύτερος πολυέλαιος Βοημίας που κατασκευάστηκε ποτέ βρίσκεται στο «Dolmabahçe Palace in Istanbul» και είναι δώρο από την Queen Victoria. Έχει 750 λυχνίες και ζυγίζει 4,5 τόνους.





  

26φωτος Πολυέλαιος διακοσμημένος με 20.000 κρύσταλλα 30%Pbo με πρόσθετο φωτισμό
τεχνολογίας LED R.G.B.
Διαστάσεις :  Ø:100 cm     h:145 cm