283..ένα «πολυέπιπλο»διαμέρισμα 19 τ.μ. 283..ένα «πολυέπιπλο»διαμέρισμα 19 τ.μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

283..ένα «πολυέπιπλο»διαμέρισμα 19 τ.μ.


Πρόκειται για ένα διαμέρισμα μόλις 19 τ.μ. και είναι τρομακτικά μικρό, ακόμη και από τα πρότυπα της Νέας Υόρκης. Ονομάζεται Cityhome και υπόσχετε ότι μπορεί να σας κάνει να νιώθετε σαν να ζείτε σε ένα διαμέρισμα τρεις φορές μεγαλύτερο.





Το σχέδιο, το οποίο προς το παρόν βρίσκεται σε φάση έρευνας και ανάπτυξης, μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη σε μόλις 19 τ.μ. Αν δηλαδή θέλει να κοιμηθεί ο ένοικος του σπιτιού, με μία απλή χειρονομία ένα συρτάρι γίνεται κρεβάτι. Αν, πάλι, έχει τραπέζι στους φίλους του, τότε πάλι με μία απλή χειρονομία εμφανίζεται ένα τραπέζι, προσαρμοζόμενο στις νέες απαιτήσεις.


Πως γίνονται τα ανωτέρω; Με ένα ουσιαστικά μηχανικό κιβώτιο στο μέγεθος ενός ντουλαπιού που βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα, όπου χωράει ένα κρεβάτι, το τραπέζι της τραπεζαρίας, η επιφάνεια της κουζίνας, η ντουλάπα, ο χώρος αποθήκευσης πολλαπλών χρήσεων κτλ. Μέσω χειρονομιών, αφής και φωνητικό έλεγχο, κάθε στοιχείο μπορεί εμφανίζεται. Επίσης, ολόκληρη η μονάδα μπορεί να μετακινηθεί μερικά μέτρα μέσα στο δωμάτιο κατά βούληση.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή του προγράμματος, Kent Larson, το project αναμένεται να βρει πολλές εμπορικές εφαρμογές, στο προσεχές μέλλον.
 Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχέση με τα χρήματα που κοστίζει ένα τ.μ. ενός διαμερίσματος στη Βοστώνη, το επιπλέον κόστος της τεχνολογίας είναι ασήμαντο σε σύγκριση με το χώρο που εξοικονομείται. Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να "πέσει" ένα κουτί Cityhome σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα, που ικανοποιεί τον προϋπολογισμό του κάθε ενοίκου και να κάνει αυτό το χώρο απείρως πιο βιώσιμο χωρίς να τον "βάλει "μέσα" οικονομικά.