257.ρεύμα απο τον χορό? 257.ρεύμα απο τον χορό?

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

257.ρεύμα απο τον χορό?

   
Στο ευρύτερο πλαίσιο των ερευνών γύρω από την «πράσινη» ενέργεια, την ανακύκλωση και την αξιοποίηση πηγών ενέργειας που έμεναν ανεκμετάλλευτες, πολλές πρωτοποριακές ιδέες κάνουν την εμφάνισή τους, με μόνο όριο τη φαντασία των σχεδιαστών τους.
 Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και το Sustainable Dance Floor της ολλανδικής Energy Floors, η οποία «πουλάει» αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά της: πατώματα που παράγουν ενέργεια.
 
Το κάθε «πλακάκι» που απαρτίζει την «πίστα χορού» της εταιρείας διαθέτει μία μικρή γεννήτρια που συλλέγει και αποθηκεύει την ενέργεια που προκύπτει από την κίνηση των χορευτών από πάνω του, μετατρέποντάς την σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία φώτων και άλλων συσκευών στο χώρο.



 Όπως αναφέρει το Mashable, τα εν λόγω «πλακάκια» είναι ήδη διαθέσιμα προς πώληση ή ενοικίαση, και έχουν εγκατασταθεί ήδη στο Temple Night Club στο Σαν Φρανσίσκο. Όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές, ο χορός πάνω στο Sustainable Dance Floor έχει παράξει χονδρικά το ποσό των 8 δισεκατομμυρίων Joules.
Τα συστήματα τέτοιου είδους είναι ικανά να συγκεντρώνουν την ενέργεια που υπό άλλες συνθήκες θα πήγαινε χαμένη και να την αναδιανέμουν εκεί που απαιτείται. Για να μπορέσουν τα πλακάκια να παράγουν ρεύμα, το πάτωμα πρέπει να υποχωρεί 10 χιλιοστά όποτε πατάει κάποιος πάνω τους- η πίεση ενεργοποιεί την εσωτερική γεννήτρια του συγκεκριμένου κομματιού, που θα παράγει μέχρι 35 watt συνεχούς παροχής.


Ο συγκεκριμένος χώρος, των συστημάτων ανακυκλωνόμενων πόρων (Recycled Resource Systems), παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για εταιρείες από όλο τον κόσμο, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την project frog, που αποσκοπεί στην κατασκευή οικονομικών από πλευράς χρημάτων και ενέργειας κτιρίων και την Archi-Tectonics, που έχει αναλάβει το πρόγραμμα MyIdealCity για την αναζωογόνηση της Μπογκοτά στην Κολομβία.