251. τά έξυπνα κρεβάτια 251. τά έξυπνα κρεβάτια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

251. τά έξυπνα κρεβάτια

   
Η Sleep Number είναι μια εταιρεία που έρχεται να μας αλλάξει τον τρόπο που κοιμόμαστε. Στο International Consumer Electronics Show, , η Sleep Number παρουσίασε το x12, ένα στρώμα που δεν έχει μόνο ενσωματωμένους αισθητήρες που παρακολουθούν το πόσο καλά κοιμόσαστε εσείς και ο/η σύντροφό σας, αλλά μπορεί να ανταποκριθεί σε φωνητικές εντολές, για να σταματήσει ένα ροχαλητό με μασάζ.

Το x12, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται σε ορισμένες αγορές από τον επόμενο μήνα και στις ΗΠΑ από το επόμενο έτος, διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες που παρακολουθούν τις κινήσεις σας και δίνει τη βιοανάδραση, στις έξυπνες συσκευές καθημερινής οικιακής χρήσης όπως τηλεοράσεις και συσκευές που συνδέονται σε ένα δίκτυο.


Με την τεχνολογία SleepIQ, όπως την αποκαλεί η εταιρεία, παρακολουθεί την κίνηση στο κρεβάτι, το μέσο ρυθμό αναπνοής και των καρδιακών παλμών για να καθορίσει πόσο καλά κοιμόσαστε. Το στρώμα x12 με SleepIQ μπορεί να συνεργαστεί μέσω μιας εφαρμογής για να παρακολουθήσει οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο, όπως η διατροφή, η άσκηση, η καφεΐνη ή ένα άρρωστο παιδί. Με βάση τις βιομετρικές πληροφορίες, το στρώμα θα σας κατατάξει σε ένα βαθμολογικό πίνακα ύπνου και θα προτείνει διαφορετικές ρυθμίσεις σταθερότητας και υποστήριξης που θα βοηθήσουν στη βελτίωση του ύπνου.
Δείτε το βίντεο


ένα ακόμα κρεβάτι που θα έρθει σύντομα


Ονομάζεται Balluga και αποτελεί ένα υπερσύγχρονο κρεβάτι το οποίο υπόσχεται να «νανουρίσει» τον ιδιοκτήτη του με τη βοήθεια... δονήσεων. Το κρεβάτι του μέλλοντος αποτελείται από «μπάλες» αέρα οι οποίες καλύπτονται από ένα στρώμα αφρού, ικανό να προσαρμόζεται και να αγκαλιάζει το σώμα του κατόχου του.

Χάρη σε έναν ενσωματωμένο θερμοστάτη, το στρώμα επιτρέπει τη ρύθμιση της ιδανικής θερμοκρασίας για μεγαλύτερη άνεση κατά τον ύπνο. Ετσι μπορεί να είναι π.χ. ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.



 Στο κάτω μέρος του το Balluga διαθέτει αποθηκευτικό χώρο υπό μορφή συρταριών. Οι φωτεινές ενδείξεις του πάλι συνοδεύουν με ασφάλεια τα... νυχτοπερπατήματα.

Το «έξυπνο» κρεβάτι με τεχνολογία Wi-Fi, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα προηγμένο σύστημα «οριζόντιας» ψυχαγωγίας. Διαθέτει προτζέκτορα για την προβολή ταινιών στον απέναντι τοίχο, ενώ μέσω της σύνδεσής του με την τηλεόραση ή με μια κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών μπορεί να ενισχύει την τηλεθέαση και την εμπειρία gaming με επιπλέον αισθητηριακά ερεθίσματα, μέσω των δονήσεων. Σε περίπτωση μάλιστα που ο χρήστης αποκοιμηθεί, το σύστημα σβήνει αυτόματα.