241.Φωτισμός και φωτογραφία 241.Φωτισμός και φωτογραφία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

241.Φωτισμός και φωτογραφία



Καλλιτεχνική αντίληψη και κατάλληλος φωτισμός συντελούν στο να πραγματοποιούμε εντυπωσιακές λήψεις.

Φωτισμός στη φωτογραφία
Είναι γεγονός πως η εξέλιξη στην τεχνολογία έχει δημιουργήσει φωτογραφικές μηχανές που πλέον τα κάνουν όλα μόνες τους. 
Αναγνωρίζουν πρόσωπα και εστιάζουν πάνω τους, αφαιρούν τα κόκκινα μάτια, άλλα παρόλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις που πραγματικά πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να βγάλουμε λήψεις με το αποτέλεσμα που εμείς επιθυμούμε.




 
Το κύριο στοιχείο για ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα είναι η καλλιτεχνική οπτική και αντίληψη, άλλα το αμέσως επόμενο είναι ο κατάλληλος φωτισμός του θέματος μας. Κάτι στο οποίο πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας για να μπορεί να δημιουργεί όμορφες εικόνες.
Όταν φωτογραφίζουμε έξω έχουμε την τύχη, ή ατυχία πολλές φορές να χρησιμοποιούμε την απόλυτη πηγή φωτός, τον ήλιο. 
Το φως του ήλιου είναι πλούσιο και θερμό κάνοντας όλα τα αντικείμενα να δείχνουν όμορφα.
 Παρόλα αυτά το φως του είναι σκληρό, δυνατό και δημιουργεί σκιές που συνήθως είναι ανεπιθύμητες στις λήψεις μας. 
Μπορεί οι μέρες ηλιοφάνειας να αιχμαλωτίζουν όμορφα τοπία με έντονο γαλάζιο, άλλα όταν φωτογραφίζουμε ανθρώπους ή αντικείμενα οι συνεφιασμένες μέρες είναι ιδανικότερες, καθώς "μαλακώνουν" και διαχαίουν ομοιόμορφα το φως επάνω στο θέμα μας.
Γενικότερα στις εξωτερικές λήψεις μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πηγή μας, άλλα μπορούμε να επιλέξουμε την ώρα της λήψης και ως συνέπεια την κατεύθυνση που επιδρά επάνω στο θέμα μας. Συνήθως ιδανικός φωτισμός χαρακτηρίζεται αυτός που έρχεται από το πλάι λόγω του ότι δεν δημιουργεί επίπεδο αποτέλεσμα.
 Με την προϋπόθεση όμως να μην είναι σκληρό και έντονο ώστε να δημιουργεί σκιές. 
Για το λόγο αυτό αν παρακολουθήσετε από κοντά μία επαγγελματική φωτογράφηση ακόμα και τη μέρα θα δείτε το θέμα πάντα να φωτίζεται με τεχνητό φως και από την αντίθετη κατεύθυνση.


Φωτισμός στη φωτογραφία - 2
Για να καταλάβετε το πως μπορεί να επηρεάσει ο φωτισμός ένα θέμα θα σας μεταφέρουμε με τα ακόλουθα video σε στούντιο φωτογραφίας, όπου με σχετικά παραδείγματα επαγγελματίες φωτογράφοι εξηγούν και δείχνουν στην πράξη τεχνικές και tips για βέλτιστα αποτελέσματα.