235.Το Ηλεκτρολογικό Υλικό σημαίνει ασφάλεια! 235.Το Ηλεκτρολογικό Υλικό σημαίνει ασφάλεια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

235.Το Ηλεκτρολογικό Υλικό σημαίνει ασφάλεια!

  Χωρίς ασφάλεια δεν μπορείτε να βάλετε ένα φίς σε μία Πρίζα.

 Κινδυνεύετε! Χωρίς υπερβολή.


Είναι ίσως τα μόνα Υλικά που μας προσφέρει η σύγχρονη Τεχνολογία που καλύπτονται από τόσα
πολλά Πιστοποιητικά. 
Το Ηλεκτρικό Ρεύμα είναι φίλος μας, αλλά με προϋποθέσεις.


Πως αναγνωρίζομε τα Υλικά που προσφέρουν ασφάλεια;

Πολύ απλά από ένα Σήμα Ποιότητας από ένα ανεγνωρισμένο εργαστήριο.
Τέτοια είναι οι VDE VDE,
 IntertekIntertek και άλλα.
Ακόμη αν υπάρχει στο προϊόν το σήμα GS, όπως
 Gs-1 ή gs-2 ή GS-3
 τότε μπορείτε να
έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη ότι η ασφάλειά σας δεν απειλείται.

Την ποιότητα όμως, πχ. αν αλλάζει χρώμα μία συσκευή ( διακόπτης, πολύπριζο ) αυτό μόνο
η σοβαρότητα του κατασκευαστή μπορεί να σας το παράσχει.

Γενικά, εμπιστευθείτε Γνωστούς και Παλαιούς Κατασκευαστές. Δείτε και την τιμή.
Δεν μπορεί να είναι το ίδιο ένα προϊόν των 2 Ευρώ με ένα όμοιό του που κοστίζει 10.

Πολύπριζα

Multiple
Ποιό σπίτι δεν έχει τουλάχιστον ένα πολύπριζο;
 Είναι τόσες οι ανάγκες σε ρευματολήπτες που και η πλέον σύγχρονη κατασκευή δεν μπορεί, ούτε να προβλέψει, ούτε και να καλύψει. Για αυτό και δίπλα στις πρίζες υπάρχουν τα πολύπριζα. Με ένα λόγο παραπάνω να είναι πιστοποιημένα και ασφαλή. 
   
Με καλώδιο τουλάχιστον 3Χ1,5mm². Άλλωστε, πολλά Ινστιτούτα, με πρώτο από όλα τον VDE, δεν πιστοποιούν πλέον πολύπριζα που έχουν καλώδια με μικρότερες διατομές.

Η ασφάλεια είναι πρώτο και κύριο ζητούμενο. Μετά, αναζητήσετε την τιμή.

Επιπλέον, τα σήματα καταλληλότητας εδώ πρέπει να είναι κυρίαρχα στην επιλογή σας. 
Τα VDE VDE, Intertek Intertek , GS Gs-1  GS-3 GS-3  και άλλα πρέπει να είναι αποτυπωμένα και ορατά στα προϊόντα. 
Το σήμα ce δεν αρκεί εδώ, Χρειάζεται επιπρόσθετη πιστοποίηση. Τα ίδια και στα καλώδια και στα φίς.

Φίς και Προεκτάσεις
 
Ρευματοδότες και Ρευματολήπτες. Κοινώς Φις και Προεκτάσεις.

Τόσο απλά και τοόσο συνηθισμένα υλικά. Όλοι σχεδόν τα έχουν συνδέσει, και  κάποιες φορές μάλλιστα χωρίς επιτυχία.

Όμως οι προδιαγραφές για αυτά τα Υλικά είναι πολύ αυστηρές. Ελέξατε για επιπλέον σήματα καταλληλότητας,
 όπως VDE VDE, Intertek Intertek , GS-3, GS gs-2  gs-2 . 
  ce δεν αρκεί,
 
Είναι εξασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας. Το σήμα
 Χρειάζεται επιπρόσθετη πιστοποίηση.

Ένα πλυντήριο, μία θερμάστρα, ένας υπολογιστής, συνήθως ακριβές συσκευές, δεν πρέπει να γίνονται αλυσίδα στο βωμό του κόστους, που άλλωστε εδώ είναι πολύ μικρό

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΣΒΒΠΗΥ ΓΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανιών-Βιοτεχνών Παραγωγής Ηλεκτρολογικού Υλικού, ενημερώνοντας τον καταναλωτή ότι κάποιες εταιρείες που εισάγουν προϊόντα από τις αγορές της Κίνας ή της Τουρκίας, εμφανίζουν στις συσκευασίες των εισαγόμενων προϊόντων τους την ελληνική σημαία με την ένδειξη "ελληνική εταιρεία".
Συγκεκριμένα, η καταγγελία του συνδέσμου ΠΣΒΒΠΗΥ αναφέρει τα εξής:
«Σε μια δύσκολη στιγμή όπου ο βιομηχανικός κλάδος της χώρας μας πληρώνει βαρύ τίμημα στην οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις εργασίας, έρχεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός να φέρει ακόμη ένα πλήγμα στη δοκιμαζόμενη ελληνική βιομηχανία μέσω της παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.
Θύματα αυτής της παραπλάνησης δεν είναι μόνο ο Έλληνας εργοδότης, ο Έλληνας εργαζόμενος και ο Έλληνας καταναλωτής. Είναι και το ελληνικό προϊόν. Τα προϊόντα που παράγει μια χώρα είναι ο πυρήνας του παραγωγικού της μοντέλου. Αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες της δυναμικής της οικονομίας της και τον κατ’  εξοχήν πρεσβευτή της στην παγκόσμια αγορά. Τα ελληνικά προϊόντα είναι το πρόσωπο της Ελλάδας, της συνεχούς προσπάθειας της χώρας μας να πρωτοπορεί, να καινοτομεί, να στέκεται άξια και όρθια σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. 
Δυστυχώς αυτή η προσπάθεια υπονομεύεται εκ των έσω. Ειδικά στον κλάδο μας, αυτόν του ηλεκτρολογικού υλικού, έχει παρατηρηθεί ότι εταιρίες που εισάγουν προϊόντα από τις αγορές της Κίνας ή της Τουρκίας, εμφανίζουν στις συσκευασίες των εισαγόμενων προϊόντων τους την ελληνική σημαία με την ένδειξη "ελληνική εταιρεία". Πρόκειται για ψεύδος; Ασφαλώς όχι. Ποια εταιρεία, όμως, που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά δεν είναι ελληνική; Ακόμη και οι εισαγωγικές εταιρίες αυτοκινήτων, ελληνικές είναι.  Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά: ενώ γνωρίζουμε όλοι μας ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι ελληνικής κατασκευής, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα προϊόντα του κλάδου μας. Πολύ εύκολα, επομένως, μπορεί να παραπλανηθεί ο καταναλωτής και να πιστέψει ότι το προϊόν σε μια συσκευασία που φέρει την ελληνική σημαία και την επιγραφή "ελληνική εταιρία" είναι κι αυτό ελληνικής παραγωγής». 
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανιών-Βιοτεχνών Παραγωγής Ηλεκτρολογικού Υλικού, τονίζει πως «με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια στρέβλωση που αλλοιώνει την ουσία του υγιούς ανταγωνισμού». Οσον αφορά όμως την ποιότητα των προϊόντων του κλάδου, τονίζει τα εξής: «Δεν αποσπά, όμως, την προσήλωση του κλάδου μας στην ποιότητα. Η προσήλωση αυτή είναι αταλάντευτη. Και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα ελληνικά προϊόντα παραμένουν, ακόμη και σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ασυναγώνιστα. Είναι ευθύνη όλων μας και χρέος να τα προστατεύσουμε».