Ρελέ παρακολούθησης SIRIUS 3RR24 Siemens Ρελέ παρακολούθησης SIRIUS 3RR24 Siemens

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Ρελέ παρακολούθησης SIRIUS 3RR24 Siemens



Μια νέα συσκευή για την επιτήρηση ρεύματος και άλλων παραμέτρων των ηλεκτρικών δικτύων με ενδιαφέρουσες εφαρμογές σε κινητήρες, αλλά και γενικότερα σε ηλεκτρικά φορτία, παρουσίασε πρόσφατα η εταιρεία Siemens .

 Οι συμβατικοί επιτηρητές ρεύματος, ελέγχουν τις παραμέτρους λειτουργίας ενός κινητήρα και τον προστατεύουν αποσυνδέοντάς τον από το κύκλωμα τροφοδοσίας σε περίπτωση βλάβης.



Ο 3RR24 είναι ένας γενικός επιτηρητής ρεύματος, που εκτός από την εφαρμογή του για την προστασία των κινητήρων μπορεί επίσης να επιτηρεί κάθε είδους ηλεκτρικό φορτίο. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την προστασία του φορτίου του, όσο και για τον έλεγχο της απόδοσης της λειτουργίας του, καθώς και για να βγάλει συμπεράσματα για την λειτουργία της εγκατάστασης την οποία εξυπηρετεί το φορτίο.
 Για παράδειγμα, αν διαπιστώσουμε ελάττωση του ρεύματος σε μια γραμμή που τροφοδοτεί μια συστοιχία φωτιστικών σε ένα τούνελ, είναι εύκολο να υποψιαστούμε ότι κάποιο από τα φωτιστικά κάηκε.
 Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τη συσκευή. 
Η συσκευή διαθέτει τους 3 αγωγούς εισόδου/εξόδου και συνδέεται σε σειρά με το κυρίως ρελέ του κινητήρα ή του φορτίου. Σε αυτούς τους αγωγούς μετριέται και το ρεύμα του κινητήρα ή του φορτίου.
 Η φυσική διάταξη των ακροδεκτών είναι τέτοια ώστε δεν χρειάζεται ειδική βάση στήριξης , καθώς η στήριξη γίνεται στους ακροδέκτες, οι οποίοι βιδώνονται στις επαφές του κυρίως ρελέ. 
Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και συμβατική καλωδίωση, ενώ διατίθεται και βάση στήριξης.


www.siemens.com / ρελέ