109.Διακόπτης Διαφυγής Έντασης με αυτόματη επαναφορά ! 109.Διακόπτης Διαφυγής Έντασης με αυτόματη επαναφορά !

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

109.Διακόπτης Διαφυγής Έντασης με αυτόματη επαναφορά !


Για τη σωστή προστασία από ηλεκτροπληξία, η τοποθέτηση ρελέ διαρροής στον πίνακα είναι επιτακτική. 
Tα διαφορικά ρελέ διαφυγής έχουν σχεδιαστεί ώστε να προστατεύσουν τον άνθρωπο από τις έμμεσες επαφές με το ηλεκτρικό ρεύμα και να συνεισφέρουν ως συμπληρωματικό μέσο στην προστασία των συσκευών.


Eίναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να μπορούν να αντιλαμβάνονται το ρεύμα σφάλματος (διαρροή) που εμφανίζεται στο κύκλωμα που προστατεύουν. 
Τα ρεύματα διαρροής μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες υψηλού κινδύνου οπότε, πρέπει να μηδενίζονται σε κατάλληλο χρόνο πριν μπορέσουν να προξενήσουν βλάβες.

  Ορισμένες όμως φορές μεταβατικά ηλεκτρικά φαινόμενα ενδέχεται στιγμιαία να ενεργοποιήσουν την πτώση του ρελέ διαρροής χωρίς πραγματική αιτία. Το αποτέλεσμα είναι μια άσκοπη και χωρίς λόγο διακοπή ρεύματος. Η διακοπή αυτή μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στους καλεσμένους σας, ή αν απουσιάζετε από το σπίτι να σταματήσει τη λειτουργία κρίσιμων συσκευών όπως ψυγεία, καταψύκτες και αυτόματο πότισμα. Τη λύση έρχεται να δώσει ο μηχανισμός της αυτόματης επαναφοράς του ρελέ διαρροής, που σε αυτές τις περιπτώσεις άσκοπης διακοπής, επαναφέρει αυτόματα το ρεύμα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.



Γιά περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε ενάν αδειούχο ηλεκτρολόγο