91.ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 91.ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

91.ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ








Οι τρόποι που μπορεί να φωτιστεί ένας χώρος είναι με τον φυσικό και τον τεχνητό φωτισμό.
Ο φυσικός φωτισμός είναι το φως της ημέρας που μπαίνει στο χώρο απο τα παράθυρα και τις πόρτες του δωματίου.
Οι επεμβάσεις όμως που μπορούν να γίνουν προκειμένου να έχουμε περισσότερο φυσικό φωτισμό στην κουζίνα είναι περιορισμένες, και αυτό γιατί είναι δύσκολο να μεγαλώσουμε ενα παράθυρο ή μια πόρτα σε εναν ηδη διαμορφωμένο χώρο




Ο τεχνητός φωτισμός είναι αυτός που δημιουργούμε εμεις προσθέτοντας φωτιστικά στοιχεία, τα οποία όταν ενταχθούν στο χώρο ύστερα απο μελέτη δίνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Δυστυχώς ,το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται πολλοί καταναλωτές όταν σχεδιάζουν το χώρο της κουζίνας τους αλλά και αρκετοί μελετητές, είναι ο φωτισμός του χώρου, θεωρώντας τον κάτι περιττό και πως με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουν το κόστος.

Θεωρούν πως ενα φωτιστικό στο κέντρο της οροφής του δωματίου είναι αρκετό, κάτι που στην πράξη αποδεικνύεται μη επαρκές.

Πρέπει τα σημεία στα οποία εργαζόμαστε να έχουν επαρκή και χωρίς σκιές φωτισμό, γιατί ο κακός φωτισμός σε ενα χώρο εργασίας κουράζει, και ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχουμε σωστό φωτισμό εκει που εργαζόμαστε είναι τα φωτιστικά στοιχεία που τοποθετούνται στο κάτω μέρος των κρεμαστών ντουλαπιών.

Οι επιλογές που έχουμε σε φωτιστικά στοιχεία είναι οι παρακάτω.


Ενσωματωμένα spots (χωνευτά) στον πάτο του κρεμαστού ντουλαπιού με λάμπα ή leds. Τα πλεονεκτήματα που έχουν αυτά τα φωτιστικά είναι οτι το πάχος τους είναι πολύ μικρό, κάνοντας τα σχεδόν αόρατα, αφού εξέχουν ελάχιστα απο τον πάτο του κρεμαστού ντουλαπιού.

Στα αρνητικά, και μόνο για τα spots που λειτουργούν με λάμπα, ειναι οτι η θερμοκρασία που παράγει η λάμπα μεταφέρεται και στο εσωτερικό του ντουλαπιού.





Ράβδοι με λάμπες φθωρίου, που τοποθετούνται η μια δίπλα στην άλλη φωτίζοντας ομοιόμορφα το χώρο. Οικονομική λύση δίνοντας πολύ καλό αποτέλασμα με "ζεστό" φωτισμό ή και φωτισμό ημέρας.
Φωτιζόμενοι πάτοι κρεμαστών ντουλαπιών, είναι στοιχεία της κατασκευής του ντουλαπιού και λειτουργούν και αυτά με λάμπες φθωρίου. Στα αρνητικά είναι το υψηλό κόστος, ενω στα θετικά το γεγονός οτι επιτυγχάνεται ομοιόμορφος φωτισμός του χώρου.








Φωτιστικά σε γεωμετρικά σχήματα με λάμπα,εύκολα στη λειτουργία τους και παράληλα οικονομική λύση.







Ράβδοι με Led ενσωματωμένοι στον πάτο του κρεμαστού ντουλαπιού, δίνοντας εναν φωτισμό που καλύπτει συγκεκριμένες αισθητικές προτιμήσεις. Στα πλεονεκτήματα του μπορεί να αναφερθεί η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.


Εαν επιλέξετε το παραπάνω σύστημα φωτισμού, θα πρέπει να είναι ενσωματωμένο στον πάτο του ντουλαπιού, και οχι σε αυτοκόλητη ταινία, που μπορεί μελλοντικά να παρουσιάσει ανεπιθύμητα φαινόμενα.