Γιατί να τοποθετήσετε UPS στην οικία σας? Γιατί να τοποθετήσετε UPS στην οικία σας?

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Γιατί να τοποθετήσετε UPS στην οικία σας?

    



Η πλειοψηφία των ανθρώπων ανησυχεί μόνο για το πρόβλημα της παρατεταμένης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. 
Στην πραγματικότητα υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος τα οποία επηρεάζουν τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό μας.

Οι κατοικίες, είτε πρόκειται για μονοκατοικίες είτε για διαμερίσματα, βασίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια για ολοένα και περισσότερες συσκευές, μηχανήματα και συστήματα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες.
 Ως εκ τούτου, υπάρχει η ανάγκη αξιοποίησης συστημάτων αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) και λύσεων για εφαρμογές εφεδρικής ισχύος, που συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία του οικιακού εξοπλισμού.

Τί είναι το UPS;

Το UPS είναι μία συσκευή η οποία έχει αποθηκευμένη ενέργεια σε μπαταρίες την οποία την παρέχει στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες πάνω του όταν υπάρξει απώλεια του ρεύματος από το δίκτυο. 

Βοηθάει στην μείωση των πιθανοτήτων απώλειας δεδομένων και βλαβών στις ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να προκληθούν από ένα μη προγραμματισμένο «απότομο» κλείσιμο (όπως όταν έχουμε διακοπή ρεύματος).
  



Καθώς η αγορά ‘έξυπνων’ σπιτιών εξακολουθεί να επεκτείνεται, δημιουργείται ολοένα μεγαλύτερη ανάγκη για αδιάλειπτη λειτουργία, έτσι ώστε οι ένοικοι να έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται πολλές συσκευές και συστήματα, όταν βρίσκονται στο σπίτι ή ακόμα και από απόσταση μέσω smartphone.
 Τα σύγχρονα σπίτια βασίζονται, επίσης, στην ενέργεια για τα πάντα, από το άνοιγμα και το κλείσιμο στα στόρια και στις γκαραζόπορτες έως τα συστήματα ασφάλειας. 
Ωστόσο, η παροχή εφεδρικής ισχύος έχει πολλές πιθανές εφαρμογές ακόμα και σε παλαιότερα σπίτια, είτε πρόκειται για συστήματα ψυχαγωγίας, βασικές ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές ή ακόμα και αντλίες, είτε για εξοπλισμό δικτύου όπως router. 

Οι ηλεκτρολόγοι είναι τα πιο κατάλληλα άτομα για να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες σχετικά με το πώς ένα UPS μπορεί να προστατεύσει τα περιουσιακά τους στοιχεία και να προσφέρει αξιόπιστη παροχή ενέργειας ακόμα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, αυξάνοντας την ασφάλεια και την άνεση.

Κορυφαίες οικιακές εφαρμογές της εφεδρικής παροχής ισχύος

Πολλά σπίτια σήμερα διαθέτουν μηχανοκίνητα στόρια παραθύρων και παντζούρια που ανεβοκατεβαίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Καθώς είναι συχνά τα φαινόμενα διακοπής ρεύματος κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας συνήθως το χειμώνα ή υπερφόρτωσης του δικτύου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ένα UPS επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να κλείσει τα παντζούρια ή τα ρολά, διατηρώντας την ασφάλεια και την προστασία των ενοίκων, ακόμα και αν συνεχίζεται η διακοπή ρεύματος.

 Παρόμοιο ζήτημα μπορεί να προκύψει και με τις γκαραζόπορτες. 
Ενώ ορισμένα συστήματα επιτρέπουν στον χρήστη να αποσυνδέει τον μηχανισμό κίνησης και να ανοιγοκλείνει την πόρτα χειροκίνητα, κάποια άλλα δεν ανοίγουν ούτε κλείνουν χωρίς ρεύμα.

Παράλληλα, τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν συστήματα ψυχαγωγίας, όπως μια τηλεόραση, ένα σύστημα ήχου ή ακόμη και ένα ολοκληρωμένο home theater. Επιπλέον, διαθέτουν router που παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο, ίσως σε έναν ή περισσότερους σταθερούς υπολογιστές και σε πολλά smartphone και tablet που χρειάζονται επίσης φόρτιση. 

Πολλά άτομα, ιδιαίτερα στις μέρες μας, εξαρτώνται σημαντικά από αυτές τις συσκευές για την εργασία και την επικοινωνία τους. 
Με την αξιοποίηση των UPS, ο ένοικος θα αισθάνεται ασφάλεια αν γίνει διακοπή όταν βρίσκεται εντός ή εκτός σπιτιού, καθώς θα γνωρίζει ότι τα συστήματα εξακολουθούν να λειτουργούν.

Αντλίες

Οι ένοικοι μπορεί να μην έχουν σκεφτεί το ενδεχόμενο προστασίας της ισχύος για διάφορες εφαρμογές αντλιών. Πολλά σπίτια με χρόνια υγρασία στο υπόγειο διαθέτουν αντλίες εκκένωσης υπόγειων υδάτων που αποβάλλουν νερό από μια δεξαμενή συλλογής, προκειμένου να διατηρείται το υπόγειο στεγνό. Εάν γίνει διακοπή ρεύματος, αυτό μπορεί να συνεπάγεται την αύξηση της υγρασίας. Επίσης, τα σπίτια με αντλίες νερού χρειάζονται ηλεκτρικές αντλίες και ενδεχομένως ένα ηλεκτρικό σύστημα αποσκλήρυνσης νερού ή φιλτραρίσματος. Όλα αυτά τα συστήματα μπορούν να αποτελούν υποψήφιο εξοπλισμό για προστασία με παροχή εφεδρικής ισχύος, καθώς κανείς δεν θέλει να μείνει χωρίς νερό.

Βασικές οικιακές συσκευές

Ταυτόχρονα, τα UPS μπορούν να προστατεύσουν από υπερτάσεις και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, μεγάλες οικιακές συσκευές όπως ψυγεία, καταψύκτες, πλυντήρια ρούχων και πιάτων με διάφορους τρόπους.

Παρόλο που οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίζουν άνεση και ασφάλεια στις κατοικίες τους, οι διακοπές ρεύματος παραμένουν μια υπαρκτή απειλή. 

Οι ηλεκτρολόγοι μπορούν να τους ενημερώσουν για το πώς ένα UPS θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν την ασφάλειά τους στο μέγιστο βαθμό.





Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις