Ο Έξυπνος Θερμοστάτης RDS110 από τη Siemens Ο Έξυπνος Θερμοστάτης RDS110 από τη Siemens

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Ο Έξυπνος Θερμοστάτης RDS110 από τη Siemens



Έξυπνος Θερμοστάτης RDS110 σχεδιασμένος για τον έλεγχο συστημάτων θέρμανσης σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και άλλες κατοικίες ή μικρούς επαγγελματικούς χώρους



Το περιβάλλον του RDS110 και η εφαρμογή για κινητές συσκευές iOS
 και Android,
διαθέσιμα σε
 App-store 
και
Google play
έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες του τελικού χρήστη και εγκαταστάτη. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός και η υψηλή αισθητική του προϊόντος, η παρακολούθηση της ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου, σε συνδυασμό με την εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση, διασφαλίζουν ταυτόχρονα άνεση κι εξοικονόμηση ενέργειας .


Χάρη στην ασύρματη επικοινωνία (IP συνδεσιμότητα), τη δυναμική πλοήγηση και τη λειτουργία wizard (οδηγός βήμα προς βήμα), ο τελικός χρήστης μπορεί να θέσει σε λειτουργία το θερμοστάτη χωρίς εγχειρίδιο ή τη χρήση επιπρόσθετου εξοπλισμού (gateway).

Τα αισθητήρια ποιότητας αέρα, υγρασίας, θερμοκρασίας, παρουσίας, εγγύτητας και φωτεινότητας σε συνδυασμό με το εβδομαδιαίο χρονοπρόγραμμα και τη συμμόρφωση με την κατηγορία υψηλής ενεργειακής απόδοσης (επίπεδο AA, EcoDesign κλάσης IV), διασφαλίζουν βέλτιστη άνεση και μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση.
 Μέσω της εφαρμογής υπάρχει δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης των τιμών και ρύθμισης του θερμοστάτη.




Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα ελέγχου υγραντή, αφυγραντή ή ζεστού νερού χρήσης από το θερμοστάτη απευθείας από την οθόνη του ή μέσω της εφαρμογής.

Ανεξάρτητα με τον τύπο του κτιρίου στο οποίο εγκαθίσταται, ο θερμοστάτης διαθέτει αλγόριθμο αυτό-εκμάθησης, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του αντίστοιχου χώρου και να προσαρμόζει τις παραμέτρους του με γνώμονα τη διασφάλιση της βέλτιστης θερμοκρασίας χώρου, άνεσης και απόδοσης.


Ένα από τα σημαντικότερα προτερήματα του RDS110 είναι ότι στην οθόνη εμφανίζονται μόνο οι απαραίτητες λειτουργίες και ενδείξεις, το οποίο σε συνδυασμό με την απόλυτα κατανοητή πλοήγηση, καθιστά το χειρισμό του θερμοστάτη απλό για τον καθένα.

Η θερμοκρασία του χώρου είναι ευανάγνωστη κι ενημερώνει το χρήστη για την τρέχουσα κατάσταση. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί αλλαγή της τιμής θερμοκρασίας χώρου, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ολισθαίνοντας προς τα αριστερά ή δεξιά ή πατώντας πάνω στη θερμοκρασία.

Στην περίπτωση ξαφνικής απουσίας από το χώρο, με το πάτημα του πλήκτρου παρουσίας/απουσίας, επιτυγχάνεται η μετάβαση στην οικονομική λειτουργία. Μέσω της εφαρμογής, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και χειρισμού του θερμοστάτη από οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Ο RDS110 υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία ενεργειακής αποδοτικότητας Green Leaf (RoomOptiControl). Στην περίπτωση περιττής κατανάλωσης ενέργειας, με ένα απλό πάτημα επί της οθόνης στο κόκκινο φύλλο ή απομακρυσμένα μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να επαναφέρει το σύστημα σε ενεργειακά αποδοτικό χωρίς απώλεια στην άνεση.

Σήμερα, ολοένα και περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία και την παραγωγικότητά μας. Η καλή ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου, η βέλτιστη θερμοκρασία κι ο έλεγχος της υγρασίας μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο ασθενείας, Ενώ βελτιώνουν σημαντικά την άνεσή μας.

Ο RDS110, μέσω των ενδείξεων "Καλή", " Μέτρια", "Κακή" για την ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου και με τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της υγρασίας, συμβάλλει στην πρόληψη της υγείας μας. Οι χρήστες όχι μόνο επιθυμούν να απολαμβάνουν τη βέλτιστη άνεση, αλλά κι επιδιώκουν εξοικονόμηση ενέργειας όποτε αυτό είναι εφικτό. Το ανεξάρτητο ημερήσιο χρονοπρόγραμμα μπορεί να οριστεί απομακρυσμένα μέσω της εφαρμογής με δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών λειτουργιών θέρμανσης (comfort , pre-comfort & economy) με διαφορετική επιθυμητή θερμοκρασία. Επιπλέον, εφόσον ο αντίστοιχος εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί , διατίθεται ανεξάρτητο χρονοπρόγραμμα και για τον έλεγχο του ζεστού νερού χρήσης.
Η δυνατότητα παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας παρέχει την πληροφορία στους χρήστες και ταυτόχρονα τους ενθαρρύνει να κάνουν ρυθμίσεις με σκοπό τη μέγιστη ενεργειακή αποδοτικότητα. Τα δεδομένα αυτά θα είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής και η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στην επόμενη αναβάθμιση του θερμοστάτη. Οι λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του Έξυπνου Θερμοστάτη θα αναβαθμίζονται συνεχώς στο μέλλον. Χάρη στη δυνατότητα απομακρυσμένης αναβάθμισης του firmware, ο θερμοστάτης δέχεται και εγκαθιστά αυτόματα νέες ενημερώσεις λογισμικού, μόλις αυτές είναι διαθέσιμες.

Τέλος, ο Έξυπνος Θερμοστάτης προσφέρει ένα ευρύ φάσμα περαιτέρω λειτουργιών και χαρακτηριστικών, όπως:

Περιορισμός στην επιλογή επιθυμητής θερμοκρασίας χώρου για χρήση σε δημόσιους χώρους

Κλείδωμα οθόνης για την αποφυγή ανεπιθύμητης πρόσβασης

Ανίχνευση παρουσίας σε συνδυασμό με ενσωματωμένο αισθητήρα PIR

Μέτρηση μέσου όρου θερμοκρασίας όταν είναι εγκατεστημένο και επιπλέον απομακρυσμένο αισθητήριο.

Όριο θερμοκρασίας δαπέδου σε εφαρμογές ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Αυτές και άλλες λειτουργίες και δυνατότητες εδώ

Συχνές ερωτήσεις για τον Έξυπνο Θερμοστάτη