Νέο ΦΕΚ για τον φωτισμό ασφαλείας Νέο ΦΕΚ για τον φωτισμό ασφαλείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Νέο ΦΕΚ για τον φωτισμό ασφαλείας


  

Για το νέο και αναβαθμισμένο ΦΕΚ 2089 Β’ 19-6-2017 που κυκλοφόρησε και φέρει την υπογραφή του υπουργού κ. Ιωάννη Μουζάλα επιθυμεί να ενημερώσει τόσο τους πελάτες όσο και την κοινωνία η εταιρία «Olympia Electronics A.E.».



Σημαντικές αλλαγές παρατηρούνται στο κομμάτι του φωτισμού ασφαλείας και πυρανίχνευσης, στα οποία ειδικεύεται η εταιρία μέσα από τα προϊόντα της.

Στον τομέα του φωτισμού ασφαλείας προστίθεται ακόμη ένα εδάφιο στο υπάρχον ΦΕΚ 3/2015, που απαιτεί σε στεγασμένα ή και υπαίθρια κέντρα διασκεδάσεως και κινηματογράφους να υπάρχει ελάχιστη φωτεινότητα 2 lux στους χώρους ανοιχτής περιοχής και 5 lux στις οδεύσεις διαφυγής. Εκτός από το εδάφιο που προστέθηκε αξίζει να γίνει αναφορά και στα τρία που παρέμειναν:

1. Επιβάλλεται φωτισμός ασφαλείας σε χώρους συνάθροισης κοινού.

2. Εγκαθίσταται υποχρεωτικά φωτισμός ασφαλείας στις οδεύσεις μέχρι και την τελική έξοδο σε περιπτώσεις που ο χώρος βρίσκεται σε όροφο.

3. Εγκαθίστανται υποχρεωτικά φωτιστικά ασφαλείας και φωτιστικά σήμανσης κατεύθυνσης ανεξαρτήτως ύπαρξης εφεδρικής πηγής ενέργειας.

Όσον αφορά στην πυρανίχνευση, παραμένει το εδάφιο που επιβάλλει σύστημα πυρανίχνευσης στους επικίνδυνους χώρους από το ΦΕΚ 3/2015, τροποποιείται το δεύτερο εδάφιο, και στους χώρους συνάθροισης κοινού όπου η κύρια χρήση αναπτύσσεται σε τρία ή περισσότερα επίπεδα, γίνεται σε χώρους συνάθροισης κοινού με θεωρητικό πληθυσμό πάνω από 250 άτομα.

Στόχος της ενημέρωσης για την ισχύουσα νομοθεσία που παρέχει εταιρία είναι ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας που επιθυμεί να εξασφαλίσει για τους πολίτες κατά την παρουσία τους σε διάφορα κτίρια και εγκαταστάσεις, ενώ λειτουργεί και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών όλα αυτά τα χρόνια.

*Ο κ. Κώστας Πανταζόπουλος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός στην εταιρία «Olympia Electronics Α.Ε.»