Τι τάση ηλεκτρικού ρεύματος έχουν οι χώρες του πλανήτη μας. Τι τάση ηλεκτρικού ρεύματος έχουν οι χώρες του πλανήτη μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Τι τάση ηλεκτρικού ρεύματος έχουν οι χώρες του πλανήτη μας.



Δεν υπάρχει παγκόσμιο πρότυπο για την τάση και τη συχνότητα του εναλλασσόμενου ρεύματος της ηλεκτρικής ενέργειας σε ρεύμα .
 Αντ 'αυτού , ο κόσμος έχει εξελιχθεί δύο διαφορετικές εναλλασσόμενου ρεύματος ( AC) ρεύματος πρότυπα --- που αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το άλλο που αναπτύχθηκε στη Γερμανία .


 Χώρες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ένα από τα 14 διαφορετικά και μη συμβατά σχέδια ηλεκτρική πρίζα /βύσμα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξετε το βύσμα ή η χρήση βύσματος προσαρμογέα όταν παίρνετε μια συσκευή από τη μία χώρα στην άλλη . 



ΗΠΑ Ηλεκτρικό Πρότυπο


Ένα από τα δύο παγκόσμια πρότυπα για το εναλλασσόμενο ρεύμα είναι το 120 - volt , το ρεύμα 60 κύκλου αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιείται στα περισσότερα από το δυτικό ημισφαίριο . Παρά το γεγονός ότι 120 βολτ είναι ονομαστική , πραγματική παρεχόμενο τάσης σε οποιαδήποτε χώρα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 127 βολτ .
  



Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες , το πρότυπο 120/60 χρησιμοποιείται στον Καναδά , το Μεξικό , την Κεντρική Αμερική , τα περισσότερα από τα νησιά της Καραϊβικής , το βόρειο ήμισυ της Νότιας Αμερικής , τη Λιβερία , τη Σαουδική Αραβία , το Σουρινάμ , δύο Κορέες , την Ταϊβάν , τη Μικρονησία και το νότιο μισό της Ιαπωνίας .


To Ευρωπαϊκό Πρότυπο


το άλλο πρότυπο AC κόσμο είναι το 230 - volt , το ρεύμα 50 κύκλου αναπτύχθηκε στη Γερμανία .


Παρά το γεγονός ότι 230 βολτ είναι ονομαστική , πραγματική παρεχόμενο τάσης σε οποιαδήποτε χώρα κυμαίνεται μεταξύ 220 και 240 βολτ .


Αυτό το πρότυπο 230/50 εφαρμόζεται σε όλη τη Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη , τη Ρωσία , την Αφρική και ολόκληρο το ανατολικό ημισφαίριο , εκτός από τη Λιβερία , την Ιαπωνία , και οι δύο Κορέες , η Μικρονησία και τη Μαδαγασκάρη . Δυτικά έθνη Ημισφαίριο σε αυτό το πρότυπο περιλαμβάνει την Ισλανδία , τη Γροιλανδία , την Αργεντινή , τη Χιλή και τη Γαλλική Γουιάνα .


Η εκκεντρικά Τρέχουσα


Κάποια κράτη δεν τηρούν είτε το ΗΠΑ ή για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά πρότυπα . Βόρεια Ιαπωνία και τη Μαδαγασκάρη χρησιμοποιούν 120 βολτ, αλλά σε 50 κύκλους . Γουιάνα τρέχει 240 βολτ σε 60 κύκλους . Montserrat , Αντίγκουα και Νότιες Νήσοι Leeward χρησιμοποιούν 230 βολτ, αλλά σε 60 κύκλους .

Οι Φιλιππίνες και το Περού χρησιμοποιούν 220 βολτ σε 60 κύκλους . Ευτυχώς, οι περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να ανεχθούν κάποια απόκλιση από την ονομαστική πρότυπο για το οποίο έχει σχεδιαστεί , έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά 120 - . Συσκευές ή 230 - volt σε αυτές τις χώρες ζητήματα συμβατότητας.


Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για το πρότυπο 120 - volt θα καεί αν συνδεθεί απευθείας σε μια πρίζα 230 -volt . Προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για το πρότυπο 230 - volt θα τρέξει είτε με καθυστέρηση ή δεν λειτουργούν καθόλου στην τρέχουσα 120 - volt .

Κάποιες συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργεί με τα δύο πρότυπα ισχύος
οπότε το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα προσαρμογέα βύσματος για να χωρέσει τα σημεία πώλησης όπου και αν βρίσκεστε.

Για τον εξοπλισμό που λειτουργεί με μόνο ένα από τα πρότυπα , οι συσκευές είναι διαθέσιμες που μειώνουν 230 βολτ σε 120 βολτ ή 120 βολτ βήμα έως 230 βολτ .


Οι περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές θα λειτουργήσουν και στις δύο 50 - ή 60 - τρέχοντα κύκλο, αλλά τα ρολόγια και άλλες συσκευές χρονισμού σήμαινε για έναν τυπικό κύκλο AC δεν θα κρατήσει τον ακριβή χρόνο , αν τρέξει στο άλλο πρότυπο.