Δοκιμή κατσαβιδιών με 100.000V(vid) Δοκιμή κατσαβιδιών με 100.000V(vid)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Δοκιμή κατσαβιδιών με 100.000V(vid)


 
 

Το κατσαβίδι συνήθως αποτελείται από τον κορμό που το κρατάμε, έναν άξονα και την άκρη του που μπορεί να έχει διάφορα σχήματα ανάλογα με το είδος της βίδας.


Τα κατσαβίδια χωρίζονται σε:

 • Κοινά κατσαβίδια 

• Κατσαβίδια με γυριστά άκρα

 • Αυτόματα κατσαβίδια 

Τα κοινά κατσαβίδια είναι κατάλληλα για πολλές εργασίες. Το στέλεχος τους έχει κυκλική διατομή. Η ακμή τους σχηματίζεται από πλευρές με κλήση ώστε να παρουσιάζει μεγαλύτερη μηχανική αντοχή.
Τα κατσαβίδια με γυριστά άκρα είναι κατασκευασμένα για εργασίες στις οποίες είναι αδύνατη η σύμπτωση του άξονα του στελέχους του κατσαβιδιού τον άξονα του κοχλία. 

 Ιστορική εξέλιξη Τα πρώτα κατσαβίδια χρησιμοποιήθηκαν στην Ευρώπη στα τέλη του Μεσαίωνα. Φαίνεται ότι μάλλον επινοήθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα, ή στη Γερμάνια ή στη Γάλλια. Το κατσαβίδι παρέμεινε άσημο όμως, σε όλα τα επόμενα 300 χρόνια βασίζονταν στη παρουσία των βιδών.

Υπάρχουν πολλοί τύποι κεφαλιών βιδών, από το οποίο ο πιο κοινός είναι: αυλακωμένη, Phillips, PoziDriv, Robertson και Supa Driv κεφάλια (διασταύρωση), Torx, Δεκαεξαδικό. 

Τα κατσαβίδια έρχονται σε μια μεγάλη ποικιλία των μεγεθών να ταιριάξουν με εκείνοι των βιδών. Τα κατσαβίδια κατασκευάζονται συνήθως από χρωμιοβαναδιουχο χάλυβα και επιχρωμιώνονται.
 

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε ένα επικίνδυνο πείραμα δοκιμών σε ένα ηλεκτρολογικό κατσαβίδι(δοκιμαστικό) και σε ένα κατσαβίδι με μόνωση 1000V.



Μέσα από διάφορες τάσεις δοκιμών πάνω από 8000 V θα δούμε το δοκιμαστικό κατσαβίδι να κατέστρεφετε αμέσως ενώ αντίθετα το μονωμένο κατσαβίδι άντεξε  μέχρι 100.000V που είναι από μια ραφή μικρή!!!