Τι είναι οι κλιματιστικές μονάδες Fan Coil Τι είναι οι κλιματιστικές μονάδες Fan Coil

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Τι είναι οι κλιματιστικές μονάδες Fan Coil

Είναι εσωτερικές μονάδες κλιματισμού ψύξης θέρμανσης που λειτουργούν σε κύκλωμα νερού.

Συνδυάζονται και λειτουργούν άψογα με τις αντλίες θερμότητας λόγω των χαρακτηριστικών τους και της απόδοσης τους σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Είναι αθόρυβα καλαίσθητα και με ελάχιστη κατανάλωση.
Διατίθενται 
 
σε τύπο δαπέδου,









 τοίχου και οροφής
   


Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κρυφής τοποθέτησης σε ψευδοροφές με τύπο κασέτας η κρυφής τοποθέτησης.
Μεγάλο πλεονέκτημα στον κλιματισμό με αντλία θερμότητας είναι η απαλλαγή από τις πολλές εξωτερικές μονάδες που απαιτούν τα κλιματιστικά τύπου split




Εφαρμογές

Η κυριότερη εφαρμογή των μονάδων fan coil είναι η χρήση τους σαν σώματα ψύξης θέρμανσης εσωτερικών χώρων σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Είναι πολύ σημαντικό πριν από όλα να γίνει μία αρχική μελέτη που σαν τελικό αποτέλεσμα θα έχει να καθοριστούν οι απαιτήσεις μας όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν τα fan coils που θα επιλέξουμε για το σύστημα μας.
Στην μελέτη οι παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας είναι οι απώλειες και τα ψυκτικά φορτία του κάθε χώρου που θέλουμε να τοποθετήσουμε τις μονάδες, τα χαρακτηριστικά και την συνολική ισχύ της πηγής θέρμανσης ψύξης που θα συνδυάσουμε, τις διατομές των σωληνώσεων καθώς και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του ιδιοκτήτη.
Από την ανάλυση θα προκύψουν οι απαιτήσεις μας σε τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν τα fan coils που θα επιλέξουμε για το σύστημα μας. 
Δηλαδή ο τύπος τους, η συνολική θερμική ψυκτική ισχύς, καμπύλες απόδοσης κλπ
Εφόσον επιλέξουμε τούς τύπους fan coils που είναι κατάλληλα για την εφαρμογή μας μπορούμε να σχεδιάσουμε την υδραυλική, ηλεκτρική και ηλεκτρονική συνδεσμολογία που θα μας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα οικονομίας, συνολικής απόδοσης και λειτουργικότητας.
Η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον σχεδιασμό από έμπειρους τεχνικούς που θα διασφαλίσουν την σωστή τελικά εφαρμογή και αποτέλεσμα.

Τιμές

Οι τιμές των κλιματιστικών μονάδων τύπου fan coils κυμαίνονται από 250 € – έως 500 € ανάλογα με τον τύπο την συνολική ισχύ και τα χαρακτηριστικά τους. .

Πλεονεκτήματα

Ο πιο οικονομικός τρόπος ψύξης-θέρμανσης σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας.
Οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και ιδιαίτερα στην ενεργειακή διαχείριση υφιστάμενων και νέων κτιρίων έχει οδηγήσει στην κατασκευή κτιρίων υψηλής ενεργειακής απόδοσης (χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας) μέσω της χρήσης νέων μονωτικών υλικών.
Η νέα σειρά τοπικών κλιματιστικών μονάδων της AERMEC OMNIA UL R RADIANT συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των κλασσικών τοπικών κλιματιστικών μονάδων και των κλασσικών θερμαντικών σωμάτων, προσφέροντας μια καινούργια καινοτόμο λύση για εφαρμογές υψηλής ενεργειακής απόδοσης.F.C.U. OMNIA με Panel ακτινοβολίας
Οι μονάδες ΟΜΝΙΑ R – RI σχεδιάστηκαν με γνώμονα την δημιουργία ιδανικών συνθηκών άνεσης κατά την λειτουργία της θέρμανσης. Η επίτευξη και η διατήρηση των ιδανικών συνθηκών άνεσης στον χώρο επιτυγχάνεται μέσω του συνδυασμού της εξαναγκασμένης μεταφοράς θερμότητας (κανονική λειτουργία των τοπικών κλιματιστικών μονάδων) και ακτινοβολίας, της φυσικής μεταφοράς θερμότητας και ακτινοβολίας ή μόνο μέσω ακτινοβολίας. Ο τρόπος λειτουργίας προσαρμόζεται ανάλογα με τις απατήσεις του χώρου κάθε στιγμή.
Η μεταφορά θερμότητας μέσω ακτινοβολίας στις τοπικές κλιματιστικές μονάδες ΟΜΝΙΑ R σχεδιάστηκε ειδικά για κτίρια υψηλής ενεργειακής απόδοσης (χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης), όπου όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία στον χώρο τότε είναι δυνατή η διατήρηση της, μόνο μέσω ακτινοβολίας χωρίς να χρειαστεί να λειτουργεί ο ανεμιστήρας της μονάδας.Ακτινοβολία
Η σειρά ΟΜΝΙΑ R είναι τύπου δαπέδου εμφανής και περιλαμβάνει ηλεκτροστατικά φορτισμένο φίλτρο, τρίοδη βάνα εκτροπής (ρυθμιστική βάνα), χειριστήριο με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου, ο οποίος πέραν του ελέγχου της τρίοδης βάνας εκτροπής ελέγχει και την παροχή του νερού μέσω μιας άλλης τρίοδης βάνας, έτσι ώστε να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του χώρου, ακόμα και όταν η περσίδα προσαγωγής είναι κλειστή.
Η γκάμα διαθέτει δυο μοντέλα, το UL26R και το UL36R καθώς και δυο νέα μοντέλα εξοπλισμένα με inverter DC brushless ανεμιστήρα, ο οποίος εξασφαλίζει μικρότερη στάθμη θορύβου λειτουργίας αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, το UL26RI και το UL36RI.Ακτινοβολία & Φυσική Ροή
Το ενσωματωμένο panel ακτινοβολίας είναι τοποθετημένο σε έναν χώρο στην λεκάνη συμπυκνωμάτων με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην αυξηθούν οι διαστάσεις τις μονάδας και ιδιαίτερα το πλάτος. Οι συμπαγείς διαστάσεις τις μονάδας και ιδιαίτερα το συνολικό πλάτος που είναι 173mm είναι ένα επιπλέον θετικό χαρακτηριστικό των μονάδων OMNIA R ιδίως αν συνυπολογισθεί ότι η απαιτούμενη παροχή αέρα επιτυγχάνεται μέσω ενός φυγοκεντρικού ανεμιστήρα.
Η τρίοδη βάνα εκτροπής (ρυθμιστική βάνα) ελέγχει, ανάλογα με τις ρυθμίσεις, την παροχή του νερού στο στοιχείο και στο panel ακτινοβολίας. Κατά τη λειτουργία της θέρμανσης το νερό εισέρχεται στο panel ακτινοβολίας καθώς και στο στοιχείο της μονάδας, έτσι ώστε η θέρμανση του χώρου να επιτυγχάνεται μέσω ακτινοβολίας σε συνδυασμό με την μεταφορά θερμότητας από το στοιχείο (φυσική ή εξαναγκασμένη ροή αέρα). Κατά τη λειτουργία της ψύξης η τρίοδη βάνα εκτροπής (ρυθμιστική βάνα) απομονώνει το panel ακτινοβολίας και πλέον το ψυχρό νερό εισέρχεται μόνο στο στοιχείο της μονάδας.Ακτινοβολία & Εξαναγκασμένη Ροή
Η αυξημένη επιφάνεια εναλλαγής θερμότητας στο panel ακτινοβολίας εξασφαλίζει την λειτουργία του ακόμα και με χαμηλής θερμοκρασίας νερού προσαγωγής, που επιτρέπει την λειτουργία τους σε συνδυασμό ακόμα και με αντλίες θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών καθιστώντας τες ιδανικές για κάθε είδους εφαρμογή.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα των τοπικών κλιματιστικών μονάδων AERMEC OMNIA RADIANT σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι ο συνδυασμός της θέρμανσης μέσω ακτινοβολίας μαζί με την κανονική λειτουργία της τοπικής κλιματιστικής μονάδας.Ψύξη
Επιπλέον το στόμιο προσαγωγής αέρα έχει την δυνατότητα να κλείσει, για τον βέλτιστο έλεγχο της θερμοκρασίας όταν ο ανεμιστήρας βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Με αυτόν το τρόπο επιτυγχάνεται ο επιμερισμός της θερμικής ισχύς αφού πλέον δεν υπάρχει πλέον μετάδοση της θερμότητας μέσω μεταφοράς και η θέρμανση επιτυγχάνεται μόνο μέσω ακτινοβολίας.
Το παραπάνω μοναδικό χαρακτηριστικό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε υψηλής ενεργειακής απόδοσης κατασκευές, καθώς και στις ενδιάμεσες περιόδους λειτουργίας, όπου οι απαιτήσεις σε θερμικά φορτία είναι μηδαμινές και η θερμική απόδοση μέσω ακτινοβολίας ,μαζί με την μεταφοράς θερμότητας μέσω της φυσικής ροής αέρα από το στοιχείο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της θερμοκρασίας του χώρου σε σχέση με την επιθυμητή (δυσφορία).
Η θέρμανση του χώρου μέσω ακτινοβολίας όταν τα φορτία το επιτρέπουν, αποτελεί ιδανική λύση για την δημιουργία συνθηκών άνεσης.
 Ο παραπάνω μοναδικός τρόπος λειτουργίας των τοπικών κλιματιστικών μονάδων OMNIA R - RI αποτελεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τρόπο σχεδίασης και αντιμετώπισης οποιασδήποτε εφαρμογής.
-