314.Η συνδεσμολογία αυτόματου κλιμακοστασίου 314.Η συνδεσμολογία αυτόματου κλιμακοστασίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

314.Η συνδεσμολογία αυτόματου κλιμακοστασίου

   
Από το 1950 και μέχρι σήμερα  οι χρονοδιακόπτες κλιμακοστασίου  αποτελούν την σίγουρη λύση. 
Υπάρχουν χρονοδιακόπτες κλιμακοστασίου εξωτερικοί έτοιμοι να αντικαταστήσουν χρονοδιακόπτες  από παλαιότερες εγκαταστάσεις αλλά και ράγας φάρδους 1 ασφάλειας για νεότερες εγκαταστάσεις.



Μέσω των ηλεκτρικών γραμμών που ήδη υπάρχουν, στην εγκατάσταση, για το κύκλωμα του φωτισμού κλιμακοστασίου μιας πολυκατοικίας (ο οποίος ενεργοποιείται μέσω του αντίστοιχου διακόπτη που βρίσκεται στον πίνακα κοινοχρήστων) δίνεται επιπλέον, η δυνατότητα στους ενοίκους της πολυκατοικίας να ελέγξουν ανεξάρτητο φωτιστικό σώμα στο δώμα - ταράτσα με τη βοήθεια ενός απλού διακόπτη φωτισμού. 
Στο πλαϊνό μέρος ενός διακόπτη κλιμακοστασίου υπάρχουν δύο σχέδια κυκλωμάτων: 
α) κύκλωμα 3 αγωγών , 
β) κύκλωμα 4 αγωγών. 
Στο κύκλωμα των τριών αγωγών ο ουδέτερος είναι κοινός για μπουτόν και φωτιστικά σώματα και παράλληλα δεν υπάρχει η επιπλέον δυνατότητα ελέγχου του ανεξάρτητου φωτιστικού σώματος.








ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΊΑ
συνδεσμολογία αυτόματου κλιμακοστασίου

     
Ο SCT-001 είναι ένας σύγχρονος αυτόματος κλιμακοστασίου που συνδυάζει όλα τα προτερήματα που απορρέουν από τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας.
Επειδή αντί για relay χρησιμοποιεί triac, μπορεί να ανάβει και να σβήνει σταδιακά τις λάμπες (πυρακτώσεως) με αποτέλεσμα την παράταση του χρόνου ζωής τους. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει και με λαμπτήρες οικονομίας επιλέγοντας το ανάλογο πρόγραμμα. Η επιλογή του προγράμματος γίνεται ως εξής:
Πιέζουμε το διακόπτη που βρίσκεται στην πρόσοψη και στη συνέχεια τροφοδοτούμε τον αυτόματο. Αφήνουμε το διακόπτη μετά από 3 δευτερόλεπτα και η εναλλαγή μεταξύ των προγραμμάτων Dimming και απλό ON/OFF έχει πραγματοποιηθεί.
Ένα ακόμα μεγάλο προτέρημα είναι η ρύθμιση του χρόνου λειτουργίας, η οποία πραγματοποιείται πολύ εύκολα. Ενώ ο αυτόματος είναι σε λειτουργία και οι λάμπες είναι σβησμένες, πιέζουμε το διακόπτη που βρίσκεται στην πρόσοψη. Ανάλογα με το ποιο πρόγραμμα έχουμε επιλέξει, Dimming ή απλό ON/OFF, οι λαμπτήρες ανάβουν μέχρι το 50% ή 100% της φωτεινότητά τους αντίστοιχα και ο χρόνος λειτουργίας αρχίζει να μετράει μέχρι τη στιγμή που θα πιέσουμε κάποιον από τους διακόπτες ενεργοποίησης φώτων που βρίσκονται στην εγκατάσταση. Στη συνέχεια, οι λαμπτήρες ανάβουν μέχρι το 100% της φωτεινότητά τους ή σβήνουν (ανάλογα με το ποιο πρόγραμμα έχουμε επιλέξει). Ο αυτόματος έχει ρυθμιστεί με τον καινούργιο χρόνο και είναι έτοιμος για λειτουργία.


Όταν οι λαμπτήρες είναι σβησμένοι και πιέσουμε κάποιο διακόπτη ενεργοποίησής τους παρατεταμένα για 4 δευτερόλεπτα, τότε ο αυτόματος μπαίνει σε κατάσταση συνεχούς λειτουργίας των λαμπτήρων για 1 ώρα.
Όταν οι λαμπτήρες είναι αναμμένοι και πιέσουμε κάποιο διακόπτη ενεργοποίησης τους παρατεταμένα για 4 δευτερόλεπτα, τότε αυτοί σβήνουν.

   
ακόμα υπάρχουν τα συστήματα διαχείρισης φωτισμού ( logo)