265.πως τερματίζουμε ένα καλώδιο κατηγορίας Cat 5e ήCat 6(πατσάρισμα) 265.πως τερματίζουμε ένα καλώδιο κατηγορίας Cat 5e ήCat 6(πατσάρισμα)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

265.πως τερματίζουμε ένα καλώδιο κατηγορίας Cat 5e ήCat 6(πατσάρισμα)

Το καλώδιο UTP είναι το πιο γνωστό καλώδιο δικτύου (LAN). Στο εσωτερικό του UTP καλωδίου υπάρχουν 4 ζευγάρια μονόκλωνα καλώδια. Συνολικά δηλ. 8 καλώδια. Προσθέτοντας λοιπόν τα φις RJ45 στις άκρες του καλωδίου έχουμε ένα καλώδιο δικτύου LAN.
   Τι θα χρειαστούμε:
• Καταρχάς καλώδιο UTP cat5 το οποίο πωλείται σχεδόν σε όλα τα ηλεκτρολογικά καταστήματα.


• Φις RJ45 που επίσης τα βρίσκουμε σε όλα τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά καταστήματα.


• Μια ειδική πένσα για το κλείσιμο του φις. Μπορούμε να την βρούμε μέχρι και στα σούπερ μάρκετ με εργαλεία, ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά υλικά.


• Και τέλος ένα ξυραφάκι.

 Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσει την μόνωση από το καλώδιο. Χρησιμοποιώντας τη λεπίδα απογύμνωσις στην crimper, 2 εκατοστά  από το καλώδιο. Να είστε προσεκτικοί να μην πατήσετε δυνατά και κόψτε τα καλώδια στο εσωτερικό του.




 

Μόλις αφαιρεθεί η μόνωση  θα έχετε 4 ζεύγη καλωδίων.Κάθε ζεύγος αποτελείται από ένα στερεό χρωματισμένο σύρμα και ένα λευκό καλώδιο με μια λωρίδα από το ίδιο χρώμα με το στερεό χρωματισμένο σύρμα.





Στη συνέχεια πρέπει να χωρίσουμε  κάθε ζεύγος των καλωδίων που θα είναι εύκολο να τα διατάξτε. Μπορεί να χρειαστεί να τα  χωρίσουμε περισσότερο από την μόνωση  ώστε να κάτσουν .




  

Πρέπει να ακολουθήσετε
ένα τυποποιημένο σύστημα καλωδίωσης, αλλά το πιο σημαντικό μέρος είναι ότι μπορείτε να είστε συνεπείς και στις δύο πλευρές του προτύπου συστήματος καλωδίωσης cable.The T568A είναι ένα καλό πρότυπο pinout να χρησιμοποιήσει κατά την καλωδίωση   το καλώδια από αριστερά προς τα δεξιά στο πράσινο-άσπρο της (λευκό με πράσινες ρίγες), το πράσινο, το άσπρο-πορτοκαλί, μπλε, μπλε άσπρο, πορτοκαλί, άσπρο -καφέ, καφέ.


Αν τα καλώδια έρχονται πάρα πολύ μακριά από τη μόνωση.
Χρησιμοποιήστε το εργαλείο κοπής σύρμα στο crimper να κόψετε το καλώδιο πίσω σε περίπου μισό εκατοστό







Τώρα που τα καλώδια είναι έτοιμα πρέπει να εγκαταστήσετε την άκρη. Σύρετε την άκρη πάνω από τα καλώδια με το άσπρο-πράσινο καλώδιο είναι στην κορυφή pin εάν η άκρη είναι διατηρείται όπως στην εικόνα. Μόλις το καλώδιο γλιστρά σε ένα χώρο που χρειάζεστε για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά τοποθετημένο.



 Ελέγξτε όλα τα καλώδια για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακόμα με τη σωστή σειρά και ότι όλα τα καλώδια μέχρι το τέλος του άκρου. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η μόνωση του  πηγαίνει αρκετά μακριά στην άκρη, έτσι ώστε να είναι πέρα ​​από το μέρος του συμβουλή που θα πρέπει να πιεστεί επάνω στο περίβλημα του καλωδίου. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει το καλώδιο από τράβηγμα από τη μύτη.

  Το  pinout είναι αρκετά σημαντικό. Η διάταξη των συρμάτων έχει 2 πρότυπα. Είχαν σχεδιαστεί για να διατηρούν τις ταχύτητες gigabit και να έχουν μια γενική τοποθέτηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε T568B Ή πρότυπο T568A. Η ίδια σύνδεση χρησιμοποιείται και στα δύο άκρα του καλωδίου. ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε T568B στο ένα άκρο, και στη συνέχεια T568A αφετέρου.  
Στο παραπάνω στάδιο, χρησιμοποιήσαμε T568A.




Με τα καλώδια σωστά τοποθετημένα στην άκρη, τοποθετήστε την άκρη στην σγουρώνω. Να είστε προσεκτικοί καθώς βάζετε το άκρο να μην τραβήξει τα καλώδια έξω από αυτό.








Με την άκρη στη θέση του, πιέστε το crimper και βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσπάσουν αρκετά δύσκολο να πτύχωση όλων των 8 καλώδια .





   

Αφαιρέστε το άκρο από τη crimper και ελέγξτε ότι όλα τα καλώδια είναι τρυπημένα σωστά  . Αν ναι, είστε έτοιμοι με το πρώτο άκρο. Απλά επαναλάβετε αυτά τα βήματα για το άλλο άκρο του καλωδίου και θα έχετε ένα τελικό προσαρμοσμένο μήκος του καλωδίου .